Начелник украјинског Генералштаба: За 10 дана рата са Донбасом можемо имати до 12.000 погинулих

ВИКТОР МУЖЕНКО: ОД САД ТРАЖИМО СРЕДСТВА ЗА ВАЗДУШНО ИЗВИЂАЊЕ, ПРОТИВТЕНКОВСКЕ РАКЕТЕ...

Виктор Муженко

  • Бивши сарадник украјинског Генералштаба - пуковник Олег ЖДАНОВ којег украјинске телевизије призивају као војног експерта - изјавио да су Оружане снаге Украјине већ сада у стању да равноправно ратују са Русијом. Изговорио чак и да украјинска армија „има добре изгледе да самеље руску“
  • Московски војни стручњак, пуковник у резерви Александар ЖИЛИН: „Тај пуковник није обични идиот. Он је битанга и провокатор. Само провокатор може своју земљу гурати у унапред изгубљени рат. Украјина нема никакав озбиљнији ратни потенцијал. Један њихов генерал ми је пре неки дан признао да Кијев нема транспортну авијацију ни за предислокацију једног јединог пука“
  • Кремљ спрема мере којима ће предухитрити покушај Американаца да Украјину увуку у велики рат против Русије. Жилин тврди: „Будем ли морали, применићемо их ефектно. Биће некима болно“

         НАЧЕЛНИК украјинског Генералштаба Виктор Муженко признао је: ако покушамо да војном силом повратимо Донбас - Оружане снаге Украјине за десет дана ратовања могу изгубити до 12.000 војника.

         Упитан - има ли Генералштаб војни план за Донбас, Муженко је нагласио да украјинско друштво, у случају да се иде на „војно решење“, мора бити спремно на „огромне губитке“.

         Притом је додатно упозорио да ће губици међу цивилима бити још већи! И прецизирао да је досадашњи ток рата показао да на 2.300 погинулих војника долази 10.000 погинулих цивила.

         Муженко је открио да је Кијев од Сједињених Држава затражио помоћ у „средства за ваздушно извиђање, противтенковске системе и средства за радиоелектронску борбу“.

         За разлику од њега, бивши сарадник украјинског Генералштаба - пуковник Олег Жданов којег украјинске телевизије призивају као војног експерта - изјавио је да су Оружане снаге Украјине већ сада у стању да равноправно ратују са Русијом.

         Изговорио је чак и да украјинска армија „има добре изгледе да самеље руску“. Додуше, одмах је додао: „Добре шансе имамо у рату класичним наоружањем. Русија има предност у авијацији и ракетама“.

Украјински председник са трупама

         Жданов је, имајући у виду помоћ из иностранства у наоружању, додао: „Запад је дуго тражио земљу која ће бити у стању да ратује против Русије. Сада ће западни савезници нама дотурати муницију“.

         Познати московски војни стручњак, пуковник у резерви Александар Жилин, на све ово је рекао:

         „Тај пуковник није обични идиот. Он је битанга и провокатор. Само провокатор може своју земљу гурати у унапред изгубљени рат. Украјина нема никакав озбиљнији ратни потенцијал. Један њихов генерал ми је пре неки дан признао да Кијев нема транспортну авијацију ни за предислокацију једног јединог пука“.

         Жилин у овом контексту наглашава: „Наши у Сирији већ успевају да ракетом погоде у прозор аутомобила са терористима који се креће. Крстареће ракете Калибар можда понекад у Сирији не би ни требало користити, али се користе да би се охладиле главе неких ратоборних типова. Показује им се да Русија располаже ненуклеарним арсеналом којим може бацити на колена Европу са њиховим NATO. Чак лако“.

         Жилин наводи да је Украјину у Донбасу од много горег пораза досад спасавала „само Путинова добра воља“.

         Поводом процена да Американци настоје да Украјину увуку у велики рат против Русије, Жилин је подвукао:

         „То Русија неће дозволити јер не жели да ратује са братском Украјином. Знам да Кремљ спрема мере којима ће то предухитрити. Можда ћемо морати да их применимо да бисмо спасили своју земљу. Али, применићемо их ефектно. Биће некима болно. Шта да се ради: и лекари морају понекад да пацијентима наносе бол да би их спасили“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари