На улицама Цириха појавиће се „секс-паркинзи“

ЊИХОВО УРЕЂЕЊЕ ЋЕ ОВАЈ ГРАД КОШТАТИ ДВА И ПО МИЛИОНА ФРАНАКА

  • Становници Цириха су за ову идеју гласали на градском референдуму. Прве кабине биће постављене већ у априлу 2013. године

        САСВИМ  је могуће да ће ускоро на улицама Цириха бити постављене специјалне кабине за аутомобиле чији возачи буду хтели услуге проститутки. Кабине ће бити високе и непрозирне, а градске власти Цириха обећавају да  ће „обезбеђивати комфор возачу за време секса“. У сваком случају, да ће од радозналих погледа сакрити оно што се буде дешавало у колима.

       Проституција је у Швајцарској потпуно легална професија. Девојке које се баве овим занатом званично су регистроване и под контролом су полиције, медицинског особља и пореских органа. Међутим, у последње време све више проститутки из земаља Источне Европе ради зараде долази у Швајцарску.

       Да не буду „лутајући ноћни лептири“- девојке из Румуније, Украјине и(ли) Молдавије користе приколице или како их још зову „куће на точковима“. А оне које немају овакве погодности, „раде“ директно у колима својих клијената. Ово је постало масовна појава па су против возача који имају секс са проститутком у колима и не обраћају пажњу на пролазнике - у швајцарску полицију почеле да стижу кривичне пријаве.

       На швајцарској телевизији вођене су бурне дебате на тему „Шта радити са онима који упражњавају секс у аутомобилима, а  паркирају се у зони дечијих установа или преко пута стамбених објеката?“.

       Излаз су предложиле власти Цириха: уређење „секс-паркинга“ са специјалним  кабинама.

       Становници Цириха су подржали ову идеју и гласали за њу на градском референдуму. Сагласност грађана била је неопходна пошто ће уређење секс-паркинга град коштати округло два и по милиона франака.

       Прве кабине ће бити постављене већ у априлу 2013. године.

       На основу замисли аутора овог необичног пројекта, заинтересовани ће аутомобилом улазити у високу тамну ограду која ће сакрити од окружења „процес“ унутар њега.

       Овај експеримент пратиће изгледа и локалне власти других швајцарских градова. Није искључено да ће се „секс-паркинзи“, како су их крстили Швајцарци, појавити и у другим кантонима.

       Швајцарска штампа пише да је то далеко лакше него се борити са нелегалном проституцијом која је у Швајцарској све масовнија.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари