Мртва трка са Подгорицом: Бугарска прогласила да је Русија претња њеној безбедности

ВЛАДА БОЈКА БОРИСОВА СМАТРА ДА МОСКВА РЕМЕТИ РАВНОТЕЖУ

У ЦРНОМОРСКОМ РЕГИОНУ

Ђукановић и Борисов

 • У документу који је потписао Бојко БОРИСОВ пише и ово: „Дејства Русије су извор регионалне нестабилности и претња су нашем основном циљу - јединственој, слободној и мирној Европи. Повећавају се претње безбедности не само на Балтичком и Црном мору, него и у источном Медитерану где Русија повећава своје војне потенцијале и појачава војне активности“

        БУГАРСКА влада у русофобији и вазалном служењу Сједињеним Државама води мртву трку са марионетским режимом у Подгорици.

        У управо објављеном документу о националној безбедности записала је да на Русију гледа као на „једну од спољнополитичких претњи Бугарској“.

        Овај документ је већ усвојила влада Бојка Борисова и упутила га националном парламенту на усвајање.

        Изводе из документа објавио је софијски лист „Сега“ и указао да први пут један документ владе у Софији садржи „тако оштру критику Москве“.

        Документ је потписао лично Борисов, а „Сега“ тврди да у њему пише и ово:

        „Дејства Русије су извор регионалне нестабилности и претња су нашем основном циљу - јединственој, слободној и мирној Европи. Повећавају се претње безбедности не само на Балтичком и Црном мору, него и у источном Медитерану где Русија повећава своје војне потенцијале и појачава војне активности“.

        „Сега“ наводи и да се исти документ још бави Русијом, али опет у „негативном светлу“.

        Садржи и ову тврдњу: „Интензивно јачање и модернизација руских војних потенцијала на незаконито анектираној територији Кримског полуострва, са његовом појачаном интеграцијом у економију Руске Федерације и њен социјални и политички живот, са ширењем излаза те земље на Црно море - воде ремећењу геостратешке и војне равнотеже у Црноморском региону“.

        Бугари у истом документу само констатују да је дошло до погоршавања односа између Русије и NATO и Русије и Европске уније.

        И ово је, међутим, само привидно неутрално. Јер, одлучили су се и за оптуживање Москве да тек селективно поштује фундаменталне међународне споразуме у сфери контроле наоружања, да не поштује границе суседних држава и да води информационе ратове уз масовно коришћење „хибридних стратегија“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

raikkonen1's picture
raikkonen1 15:34 13.09.2017.

 • +30
Voting is closed.

ako neznash na koga prvo da udarish ti udari na bugare, tojes tatarskomongolske krivonoge cigojnere..nemos da promashish...a sto se fotografije tice..vidite te njushke razbojnicke..pogotovo ova tatarska..puu mamu vam jebem, a ova ZECINA milo shiptar ovaj dzjetic-ZECINA ima da pisha majcino mleko, nigde nije mrdao iz shiptagore i pre i sad..jebe ga reuma,

Бранко's picture
Бранко 15:06 13.09.2017.

 • +1
Voting is closed.

Историја се понавља. Надам се да Русија никада више неће толерисати Бугарима превртљивости, дволичност и тешку поквареност. Кроз историју су Руси, тај олош, помогли небројано пута а ови им увек враћали ударањем ножа у леђа.
Да не наводим зло које су увек чинили и увек спремни да учине Србима.

dumbo's picture
dumbo 15:51 13.09.2017.

 • +2
Voting is closed.

Упс, значи Тута Бугарин се по,,команди,,Вашингтона, морао јавити и доказивати бар речима,,лојалност.. Значи, у Бугарској,,премијер Бојко води западну, а генерал Радев,председник, проруску политику. То опет значи, колико лајеш, толико ћеш добити гаса, тј,плавог горива неким Јужним или ,,Тужним током., Бојко Борисов у Бугарској а Вучић у Србији, то дође исто. Надераће народ и у Бугарској, а у Србији је то још од 2012.године..За очекивати је да се оба народа побуне против својих ,,слугана Запада,,.

Pavel Priglupi's picture
Pavel Priglupi 16:09 13.09.2017.

 • +12
Voting is closed.

Када погледам Бојка Борисова, посумњам да он као и сваки други јагњећи бригадир зна како се држи и дружи са оловком, али не сумњам да зна да рецитује, поготову лирику, од татка преко баре.

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 16:12 13.09.2017.

 • +2
Voting is closed.

Prevrtljivi Bugarini i podmukli Dukljani vrlo dobro znaju kakva vojna velesila je RUSIJA ...

Иванка's picture
Иванка 16:17 13.09.2017.

 • +2
Voting is closed.

Русија је претња Бугарској? :))) Русија је она која је спасила животе Бугара и дала им државу.

raikkonen1's picture
raikkonen1 16:37 13.09.2017.

 • +2
Voting is closed.

proradi mi zeludac od muke..zbog tvog komentara..dodje mi da vas bombardujem zbog vasih kapitalnih ''oshibki''

Иванка's picture
Иванка 17:34 13.09.2017.

 • +1
Voting is closed.

Само изволите.

milovan's picture
milovan 18:29 13.09.2017.

 • +1
Voting is closed.

Davno sam od jednog bugarskog akademika cuo ovo: -Mi Bugari smo nasu sudbinu vezali za Nemacku. Izgubili smo dva svetska rata i opet sacuvali Bugarsku. Vi Srbi ste u dva svetska rata bili na pobesnickoj strani, a Srbiju niste sacuvali ili vam je sve manja-. Posle svakog zla koje nas snadje, a snalazi nas sve cesce, ove njegove reci mi padaju na pamet.

Иванка's picture
Иванка 19:40 13.09.2017.

 • +4
Voting is closed.

Није вам касно да повежете своју судбину са Немачком као и Бугари. :)

raikkonen1's picture
raikkonen1 22:14 13.09.2017.

 • +2
Voting is closed.

MI CE MO DA VEZEMO SVOJU SUDBINU SA SUDBINOM ABORIDZANACA..

Slobodanka's picture
Slobodanka 23:28 13.09.2017.

 • +1
Voting is closed.

Milovan - korisnije bi bilo da ste upoznali nekog rumunskog akademika, a taj bugarski pobudjuje sumnju da ima kompleks zbog po zlu poznate prošlosti njegove zemlje. Ko zna kakvo je bilo učešće njegove porodice u tim ratovima.
Nemačka je tek stariji vazal SAD u Evropi te ne odredjuje ona danas taj navodno povoljniji položaj za njegovu Bugarsku. Interesi SAD i NATO odredjuju veoma lošu sudbinu Srbije. Srbija i Makedonija se prostiru na geopolitički značajnijem prostoru od Bugarske i zato obadve zemlje posebno gnjave i komadaju. Makedoniju još nisu ali po svoj prilici i nju će federalizovati pa komadati. Srbija je prirodno bogatija zemlja od Bugarske pa imaju šta i da komadaju i pljačkaju. Na KIM su odavno bacili oko zbog obadva ta razloga.

Bugarska je ekspresno ušla u EU ne kako on misli zbog njihove ""lepe" prošlosti nego zato da bi mogli da nastave sa još efikasnijom mirnom okupacijom Srbije. Skupo su nas koštali Bugari kao susedi mnogo puta i na razne načine. Nema sumnje i opet će.
Jedino ako dodje do nekog zaokreta u Rumuniji, ali to neće biti tako brzo. Izgleda da najpre treba da se srećno reši problem Ukrajine, pa tada bi Rumuni mogli da naprave veliko iznenadjenje.

Покришкин's picture
Покришкин 23:20 13.09.2017.

 • +3
Voting is closed.

Негде сам већ читао неку руску анализу бугарског питања, не могу да се сетим наслова текста, где је Бугарска предодређена да буде расформирана управо из тог разлога што се у тексту говорило о томе колико су Руси погрешили са тиме што су том народу дали државу, што нису посветили своју пажњу неким другим народима више.
Надам се да ћу то доживети у скорије време.

Додај коментар