Мофаз приписао Асаду геноцид, Нетанијаху затражио војну интервенцију Запада

Израелски премијер оптужио Иран и Хезболах да потпомажу масакр у Сирији

Бењамин Нетанијаху и Шаул Мофаз

          ДОГОДИЛО се очекивано: израелски вицепремијер Шаул Мофаз је оптужио сиријског председника Башара ал Асада да је починио геноцид током петнаестомесечне побуне против свог режима.

          А одмах потом је израелски премијер Бењамин Нетанијаху оценио да `сиријски режим спроводи масакр цивила`. Па изговорио оно што припада улози и интересима Тел Авива:

          „Видимо ужасавајуће слике деце и старијих. Масакр не изводи само сиријска влада, већ га потпомажу Иран и Хезболах”, рекао је Нетанијаху.

          Такође према очекивањима, Нетанијаху је критиковао Русију да наоружава Дамаск и поновио инсистирање своје земље и владе на међународној војној интервенцији за рушење Асада, попут оне у Либији прошле године.

          Мофаз је, инече, признао да су `могућности Израела у односу на Сирију` ограничене, али је апеловао на Запад да `заустави масовно убијање`.

          „Ми се не можемо мешати из разумљивих разлога. Али ја мислим да Запад, предвођен САД има интереса да се геноцид не догоди”, казао је Мофаз, бивши министар одбране и шеф израелске армије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари