Меј тобоже неће нови хладни рат са Русијом, али све чини да до њега дође

ОПТУЖИЛА МОСКВУ И ЗА ХАКЕРСКЕ НАПАДЕ НА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ ДАНСКЕ И НЕМАЧКЕ

        БРИТАНСКА премијерка Тереза Меј осудила је непријатељско деловање Русије и набројала мере које је Велика Британија предузела да осигура своју безбедност, додајући међутим да не жели нови хладни рат.

        „Знамо шта радите и нећете успети“ рекла је Тереза Меј у поруци руским вођама. Она је говорила синоћ на вечери организованој у лондонском Ситију, историјском и финансијском центру Лондона, према говору који је пренео њен кабинет.

        Премијерка је осудила „илегалну анексију Крима од стране Русије“ и подршку коју Русија пружа побуњеницима на истоку Украјине, бројна „кршења ваздушног простора више европских земаља“ и кампање сајбер шпијунаже, „мешање за време избора“, хакерски напади на данско министарство одбране и немачки Бундестаг.

        „Русија се труди да од информација направи оружје, постављајући медије којима управља држава да шире лажне информације и монтиране слике у циљу сејања раздора на Западу и минирања наших институција. Велика Британија ће учинити шта треба да се заштити и радиће са својим савезницима да то исто ураде“, рекла је Тереза Меј.

        Међу „потребним мерама“ навела је реформу NATO, да би се боље „обесхрабрили и супротставили непријатељској активности Русије“, појачање војне и економске помоћи Велике Британије Украјини, као и јачање британске политике у области сајбер безбедности.

        „Предузимамо потребне акције да се супротставимо руским активностима“, рекла је она али и додала да не желе да се врате на хладан рат нити да уђу у сталну конфронтацију са Москвом. Меј је изразила наду да ће Русија кренути „другачијим путем“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 23:05 14.11.2017.

  • +12
Voting is closed.

Englezi više nikada nećete biti svetska vojna velesila, vi ste još samo regionalna vojna sila (puno slabija od RUSIJE, koja je i dalje svetska vojna velesila sa puno prirodnih resursa)!

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 23:08 14.11.2017.

  • +10
Voting is closed.

Engleska više ne može da bude svetska vojna velesila jer se je većina Engleza u poslednjih par vekova iselila u Ameriku (a deo se je iselio u Kanadu, Australiju, Novi Zeland i Južnu Afriku)!

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 23:05 14.11.2017.

  • +12
Voting is closed.

Britanci ne postoje, pomenuti naziv označava Engleze i njihove sluge protestantske Kelte!

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 23:13 14.11.2017.

  • +12
Voting is closed.

Borba za severnu Irsku između ostrva Irske i ostrva Britanije još uvek neprestano traje!

Аnonymus's picture
Аnonymus 06:45 15.11.2017.

  • +10
Voting is closed.

Увек када помислим да нема задњих, горих и љигавијих од шиптара, балија и усташа јаве се Енглези па ме поколебају.

Аnonymus's picture
Аnonymus 08:27 15.11.2017.

  • +12
Voting is closed.

ПС. Да прецизирам- од горе поменутих заиста горих и задњијих нема али када је љигавост у питању онда чак ни балије не могу да доакају Енглезима.

Ристић Милан's picture
Ристић Милан 10:07 15.11.2017.

  • +10
Voting is closed.

Наравно да Меј неће никакав рат са Русијом али би јој рат Русије са Немачком односно ЕУ одговарао.
Зато су и изашли из ЕУ.

Додај коментар