ЛУКАШЕНКО: Нећу друштво богатих и сиротиње јер ће то довести до украјинског сценарија

УПОЗОРИО ДА СУ ТАКАВ „СЦЕНАРИО“, ЧАК И РЕВОЛУЦИЈА,

МОГУЋИ И БЕЗ СПОЉЊЕГ МЕШАЊА

Александар Лукашенко

       ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да не жели да се у тој земљи формира јаз између богатих и средње класе, зато што то носи опасност  дестабилизације друштва, укључујући украјинску варијанту развоја догађаја.

       „Не желим да створим такво буржоаско или буржоаско-демократско друштво где ће постојати јаз између богатих, односно наших бизнисмена, предузетника, можда неких државних функционера итд, и обичног народа. Тај јаз ће у најбољем случају обавезно довести до скандала. А у најгорем, и ми смо то већ прошли - до револуције“ - изјавио је у Минску председник Белорусије, примајући премијера земље Андреја Кобјакова.

       „Друштво ће бити дестабилизовано, и, можда ћемо још раније поновити украјински сценарио. Можда и без спољног мешања“ - истакао је белоруски лидер.

       Он је такође затражио да се у сложеним економским условима сачувају радни колективи у белоруским предузећима.

       „Веома добро видим како се понашају неки руководиоци, заборављајући да ће и сами сутра бити пензионери и људи којима ће једног дана можда бити потребна заштита. Зато треба то видети и људски приступати томе“ - истакао је Лукашенко.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари