Лондон „тровање Скрипаља“ сад приписује „ударној групи“ под контролом „владе Русије“

МОСКВА ОПТУЖИЛА ВЕЛИКУ БРИТАНИЈУ ЗА КИДНАПОВАЊЕ ДВОЈЕ ЊЕНИХ ДРЖАВЉАНА

  • Министарство иностраних послова РФ упутило Великој Британији протестну ноту поводом увлачења у њену антируску кампању осталих држава из G7 које су се укључиле у велику игру засновану на „веома вероватним“ претпоставкама-оптужбама...

        БРИТАНЦИ се поводом „тровања Скрипаља“ све видљивије понашају као „мачак на усијаном лименом крову“. А сами су се на њему нашли и не престају да се у започетој игри запетљавају.

        Протеклих недеља су своја увијања пласирали углавном преко Times-а, а сада је политичко-безбедносни врх у Лондону за то одабрао Daily Telegraph.

        Преко тог листа је пласирано да су „полиција и обавештајне агенције“ наводно „идентификовале осумњичене за напад Сергеја Скрипаља и његову ћерку Јулију“.

        Лондон је целу своју досадашњу русофобску кампању заснивао на „врло вероватним“ претпоставкама које су се - без доказа - већ у следећем кораку претварале у оптужбе и - остао је у томе доследан.

        Daily Telegraph је објавио да се „верује да противтерористичка полиција ради на случају против осумњичених, за које се верује да су се вратили назад у Русију“.

        Исти лист наводи да ће истрага трајати још неколико месеци, али да је дошло до „великог помака у идентификацији особа за које се верује да су умешане у напад“.

        Додаје а су осумњичени „вероватно идентификовани“ упоређивањем спискова путника авиона који су стизали у Лондон.

        Индикативно је и што Daily Telegraph оперише са „ударном групом под контролом владе Русије“.

        Официјелни представник Скотланд-Јарда одбио је да коментарише наводе Daily Telegraph. Нагласио је да нема право да јавно говори о „смеру истраге“.

        Све се, иначе, и даље заоштрава.

        Амбасадор Русије у Лондону - Александар Јаковенко - назвао је нестанак бившег пуковника руске војне обавештајне службе Сергеја Скрипаља и његове кћерке Јулије „киднаповањем држављана Русије“.

        Министарство иностраних послова РФ упутило је Великој Британији протестну ноту поводом увлачења у њену антируску кампању осталих држава из G7 које су се укључиле у велику игру засновану на „веома вероватним“ претпоставкама-оптужбама...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари