Командант сиријских побуњеника: „Револуција је готова, сви су нас издали“

ОГОРЧЕНИ ЗАПОВЕДНИК „БАТАЉОНА 309“, АБУ МАХМУД ЗА АФП

  • У зонама под нашом контролом - рекао је агенцији Абу Махмуд - вође опозиције и поједини командири се бесрамно богате. Пљачкају све што стигну. Где год дођу, узимају све што се може превести у Турску и продати. Узимају аутомобиле, електричне апарате, гориво, античке предмете, баш све
  • „Њујорк Тајмс“ је у исто време објавио разговор са другим побуњеничким вођом који је рекао: „Зашто је Америка интервенисала у Либији, а у Сирији не? По мом мишљењу, Америка овим ратом жели да ослаби Асадову војску за сукоб с Израелом. Америка се само брине о Израелу и то је разлог што верујемо да се само Алах и џихадисти брину о нама“

        ЈЕДАН од водећих команданата сиријских побуњеника Абу Махмуд са огорчењем је рекао агенцији АФП: „Револуција у Сирији је готова, издали су нас!“

       Абу Махмуд је бивши официр сиријске војске и пребег, а сада је командант „Батаљона 309“, побуњеничке формације која из града Атме (у билизини турске границе) врши упаде у Сирију. А у разговору за АФП уопште не крије своје разочарење стањем у тзв. Слободној сиријској армији (ФСА) и криминалним понашањем вођа опозиције и бесрамним богаћењем појединих командира на терену.

       „Истинска револуција у Сирији је готова, издати смо“, изјавио је Абу Махмуд који се са тридесетак истомишљеника и седам калашњикова пре две године одметнуо и придружио исламистичким милицијама у нади да ће свргнути владу у Дамаску. Сада отворено говори да је почео сумњати у циљеве за које је мислио да се бори.

       И говори: „Пре смо добивали и новац од Мустафе Шеика, бившег команданта Слободне сиријске армије. Сада на фронту добијамо само муницију, али не и оружје и новац. Послали су нас као овце на клање. Чак немамо шта да једемо. За шта се боримо? За нашу земљу или за оне који бесрамно краду и заузимају значајне позиције користећи се револуцијом. Срамота је како су се обогатили на рачун истинских револуционара, који су погинули у правим данима борбе. У зонама под нашом контролом пљачкају све што стигну. Где год дођу, узимају све што се може превести у Турску и то продају. Узимају све: аутомобиле, електричне апарате, гориво, античке предмете, баш све“.

       Абу Махмуд је набројао имена десетак командира ФСА чији је једини циљ да „узму све што се може узети у Идлибу и Алепу“. За једног од њих, под чијом командом је сто људи, рекао је да је познат по својим пљачкашким походима у Алепу, где упада у напуштене станове и по продаји оружје потребног за борбу, као и отетих аутомобила.

       „Продао је чак и офис у пограничном граду Баб ал-Хава из којег је командовао да би саградио две куће и оженио трећу жену. Проблем је што те људе подржавају из иностранства“, рекао је Абу Махмуд.

       „Њујорк Тајмс“ је у исто време објавио разговор са другим побуњеничким вођом који је рекао:

       „Зашто је Америка интервенисала у Либији, а у Сирији не? По мом мишљењу, Америка овим ратом жели да ослаби Асадову војску за сукоб с Израелом. Америка се само брине о Израелу и то је разлог што верујемо да се само Алах и џихадисти брину о нама“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари