Ким Џонг Ун је моћан чова и није ни самоубица ни психопата

ПРИСТАЋЕ НА ПРЕГОВОРЕ САМО АКО ГА САД ПРИЗНАЈУ ЗА НУКЛЕАРНУ СИЛУ

  • Говорка се да је школе учио у Берну, у Швајцарској, а да је потом у својој земљи завршио Војну, па Политичку академију
  • Он је трећи у династији. Деда му је био ратник, партизан. Истребљивач Јапанаца, капетан совјетске Црвене армије. Имао је титулу „Велики Вођа друг Ким Ил Сунг“. Унов отац се вечито осмехивао и био је Ким Други. А сада се овај Ун - Ким Трећи, одлучан и са вишеслојном фризуром - докачио са Трампом. Доказују ко је главни
  • Трамп у својим коментарима поводом последње Унове дрскости са лансирањем балистичке ракете великог домета продаје маглу зато што схвата да би САД у судару са Северном Корејом изашле као победник, али да би заувек остале земља-инвалид

Пише: Едуард ЛИМОНОВ

        ДАКЛЕ: Ким Џонг Ун је моћан чова. Вероватно најмлађи владар на планети.

        Ово последње је факат: свеједно да ли се родио 1982-ге или 1984-те. У оба случаја је најмлађи.

        Он је Врховни командант, Први секретар Радничке партије Северне Кореје, Председник Дравог савета... Обично набрајање његових титула и звања почиње речима „Велики наследник“...

        Набијен је, има двоспратну фризуру и могао би да буде лик у каквом стрипу.

        Упоран је, ради као црнац, ауторитаран је, паметан и суров, прича се да је наредио да му стрељају рођеног ујака.

        Говорка се да је школе учио у Берну, у Швајцарској, а да је потом у својој земљи завршио Војну, па Политичку академију.

        Ожењен је веселом девојком од 28 година - певачицом Ли Сол...

        Он је бео и блед наспрам својих Корејанаца који су измождени и са тамним лицима.

        Он је Син Сунца! А могуће је да у његовим венама не тече уопште корејска крв.

        Он је трећи у династији. Деда му је био ратник, партизан. Истребљивач Јапанаца, капетан совјетске Црвене армије. Имао је титулу „Велики Вођа друг Ким Ил Сунг“.

        Унов отац се вечито осмехивао и био је Ким Други.

        А сада се овај Ун - Ким Трећи, одлучан са вишеслојном фризуром - докачио са Трампом. Доказују ко је од главни.

        Амбасадорка САД у Уједињеним нацијама - црнокоса фурија Ники Хејли - рекла је већ: „Ако дође до рата, не сумњајте да ће севернокорејски режим бити потпуно разрушен и уништен“.

        Амерички савезници са истока Азије не деле, међутим, амерички оптимизам.

        Уосталом, амерички експерт Дејвид рајт упозорава: „Нова севернокорејска ракета имала је довољан домет да стигне до Вашингтона“.

        Наводно та ракета може да „дохвати“ цео свет, све континенте осим Африке...

        Експерти процењују да је - упркос огромној напетости између Пјонгјанга и Вашингтона - мала вероватноћа да ће доћи до рата. Зато што Северна Кореја има велики број ракета малог домета (по процени CIA: око 60) које су у стању да носе атомске главе.

        Те ракете могу бити коришћене за ударе по Јужној Кореји и Јапану и америчким војним базама у тим земљама.

        Северна Кореја располаже и са 15.000 артиљеријских оруђа и 5.000 вишецевних ракетних бацача.

        Ким Џонг Ун: „Северна Кореја је 28. новембра направила свој велики историјски скок - постала је нуклеарна сила“.

        Ким Џонг Ун - трећи у династији Ким - за неке је самоубица који свој народ води погибији, са још већом енергијом него што су то чинили његов деда и отац.

        Судећи по ономе што се о њему зна, он моћан савремени лидера јаке воље који је добро проучио своје противнике. Он је свестан премоћи своје воље над вољом и нервима својој опонената.

        Он уопште није ни самоубица ни психопата.

        Наоружавајући своју земљу нуклеарним оружјем - он изнуђује директне преговоре са Вашингтоном о условима закључивања мировног споразума.

        Он жели да измени Привремени мировни споразум о двема Корејама који је наследио из 1953-ће.

        Ун ће деловати етапно, изнуђујући обустављање војних маневара поред граница своје земље и одлазак Американаца из зона око ње, првенствено из Јужне Кореје. Тражиће и компензацију у форми помоћи.

        Нада се и да ће издејствовати такво обједињавање Кореје које ће њему одговарати.

        Ун је, дакле, прагматик.

        Трамп у својим коментарима поводом последње Унове дрскости са лансирањем балистичке ракете великог домета продаје маглу зато што схвата да би САД у судару са Северном Корејом изашле као победник, али да би заувек остале земља-инвалид.

        Стога је поводом Унове балистичке дрскости само апеловао на земље света да прекину односе са Северном Корејом.

        А Ун?

        Управо је објављено: „Пјонгјанг ће пристати на преговоре са САД под условом да Вашингтон Северну Кореју призна за нуклеарну силу“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Водканов's picture
Водканов 14:28 05.12.2017.

  • +7
Voting is closed.

Руски савезник број 1.
Само фали цвеће на ракети на слици!
Лимонов је пролупао и дефинитивно!!!

мићо's picture
мићо 17:06 05.12.2017.

  • +37
Voting is closed.

Da je više ovakvih,ne bi kauboji zagađivali svet.Živio Kim.

Slobodanka's picture
Slobodanka 22:46 05.12.2017.

  • +9
Voting is closed.

Ako se dogodi uništenje Severne Koreje, a moguće je i uništenje Južne Koreje, ko će sve odgovarati za GENOCID nad Korejancima?

Dokle ovo može da ode?! Diplomate znaju da daju vešte izjave, ali političari , državnici i ostali funkcioneri, dužni su najpre da obezbede mir a ne uništavajuće i razarajućei ratove. Tako i američka ambasadorka pri UN Niki Hejli izrekla je vešto pretnju na hitno sazvanoj sednici Saveta bezbednosti UN tim povodom da SAD nikad NISU ŽELELE RAT rat sa Severnom Korejom.
"Ako do rata dođe, to će biti zbog kontinuiranih akcija agresije kakvu smo videlu u utorak. A ako do rata dođe, nema greške, SEVERNOKOREJSKI REŽIM BIĆE POTPUNO UNIŠTEN", rekla je Hejli.

Kad njena država SAD pravi raketne probe niko se ne buni, a prvi su izmislili tu vrstu naoružanja i imaju toga već koliko hiljada komada. Sve nuklearne probe su pretnja ma kako da su izvedene jer krajnji cilj im je uništenje sa katastrofalnim posledicama. Pritom nije bitno koja država ih izvodi. To što ona priča je jedno, a ono što će se stvarno desiti biće posebno ocenjeno. Da li će biti uništen samo režim, a koliko će biti uništen taj narod?!

mrljavko's picture
mrljavko 23:20 06.12.2017.

  • +7
Voting is closed.

Zasto Limonovo razmnisljanje ne bi bilo logicno. Ono bi najpre moglo da se sagleda u svetlu tehnickih mogucnosti S.Koreje. Vruc krompir koji je u americkim rukama su J.Koreja i Japan. S.Koreji je upravo to prevashodni cilj. Ako njihove tehnicke mogucnosti to obezbedjuju, onda bi u momentu unistenje S.Koreje bili unisteni isto tako i J.Koreja i Japan. Povuci takav potez, ne samo da bi Amerika dozivela neki za nju minorni rat, vec bi to upravo bila vise nego svesna zrtva svojih jakih saveznika. Tako nesto bi se orkenulo protiv Amerike sa velikim zaokretom u sirokoj svetskoj platvormi. Svesno sagoreti svoga saveznika kao zrtvu. Bez obzira ko bi to efektivno uradio prst podozrenja i odbacivanja okenuo bi se protiv inicijatora, a to je Amerika, jer Kim Dzon Un igra igru zivaca. To bi bila ona logika koja Amerikance koci.
Obzirom da je S.Koreja pokazala da je sposobna tehnickog razvoja, to sto vreme vise prolazi ona dobija korak po korak kompeticionu borbu. Kim Dzon Un izabrao je upravo skoro jedini pravi metod pariranja americke vojne i diplomatske politike. Razumljivo, on je na to krenuo, kada su se stekli odgovarajuci uslovi svojih sposobnosti i potencijala i dodatnih medjunarodnih uslova i mozda je u prvi mah to bilo iznenadjujuce protiv Amerike, ali sto vreme dalje prolazi taj iznenadjujuci fakto sve vise gubi na znacaju, a realna promena relacija i sposobnosti sve vise dolazi do izrazaja. Ne verijem da je Amerika sad vec u stanju da izvede egzibiciju, kakvu je izvela sa Novom Jugoslaviom i smenom rezima u njoj. Kim Dzon Un je veliki diktator i veliki vodja. Mozda je samo malobrojniji na politickoj sceni sveta po svojoj nazanoj "malumnosti i ludastvu" od mnogobrojnije plejade skoro sasvim slicnih na drugoj strani. Mada vam javna glasila neprestano pricaju o njegovom ludilu, ona ne pomilju niz ludaka na drugoj strani, koji su vas ubedili da je njihovo ludilo sasvim normalno i da se protiv njega ne treba boriti ili se u najmanju ruku odmah treba predati.
I da Limonov potpuno nije u pravu u njegovom komentaru ipak ima itekako mnogo logike, bar u osnovnom rezonu gde se zaista lome zubi.
Na kraju moze i drugacije, ali cik da vidimo.

Додај коментар