Изетбеговић Хрватима: Без рата нема трећег ентитета, не дижите крст изнад Мостара

„НЕ ТЕРАЈТЕ БОШЊАЧКУ ДЕЦУ ДА УЧЕ ХРВАТСКИ, НИЈЕ ВАМ ГЛАВНИ ГРАД ЗАГРЕБ”

  • Хрватској Радио-телевизији рекао и ово: „Бакир и Бошњаци неће почети конфликт. Зна се ко је почињао ратове овде. Боље им рећи на време – немојте прелазити црвену линију”
  • ФАКТИ: Алијин син к`о – Алијин син. „Заборавио” Патриотску лигу и њено наоружавање. „Заборавио” оружје у фочанској џамији!” „Заборавио” убиство српског свата на Башчаршији! „Заборавио” антисрпски референдум иодбијање Кутиљеровог плана!

          БОШЊАЧКИ члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је данас да Хрвати “не могу добити трећи ентитет у БиХ без рата”.

          “То су бесмислице које служе за властито бирачко тело и за манипулацију. Како мислите да после концентрационих логора неко допусти нешто такво”, рекао је Изетбеговић гостујући на Хрватској Радио-телевизији.

          Он је додао да таквим својим изјавама даје упозорење свима који желе поцепати БиХ.

          “Нека не рачунају да ће Сребреницу, Томашицу и друга места издвојити из БиХ. Бакир и Бошњаци неће почети конфликт. Зна се ко је почињао ратове овде. Боље им рећи на време – `немојте прелазити црвену линију`”, рекао је Изетбеговић, који је и лидер СДА.

          Он тврди да Бошњаци “желе релаксацију односа, за разлику од Хрвата”.

          “Не иде да дижу крст изнад Мостара. Можете ли мислити како би се осећали Хрвати да им ставите месец и звезду. Немојте терати бошњачку децу да уче хрватски, да им је главни град Загреб и давати сведочанства са шаховницом, што се дешава у средњој Босни”, навео је Изетбеговић.

          Говорећи о многим актуелним темама у БиХ, он је додао да Хрвати не треба да имају своју телевизију у БиХ.

          (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари