ХАЏИЗАДЕХ: Ако САД и Израел нападну Иран - може доћи до трећег светског рата!

ВИСОКИ ИРАНСКИ ВОЈНИ ФУНКЦИОНЕР УПОЗОРИО ТЕЛ АВИВ И ВАШИНГТОН

  • Иран држи да су америчке базе у региону део територије САД, па би постале би наше мете, упозорио је Амир-Али Хаџизадех и додао да је тешко замислити да би земље региона остале неутралне

       ВИСОКИ ирански војни руководилац, генерал Амир-Али Хаџизадех, упозорио је да би израелски напад на његову земљу могао покренути Трећи светски рат.

        „Видимо да су САД и Израел заједно и нема никакве шансе да ционистички режим почне рат против Ирана без подршке САД. У случају да заједно ударе на Иран, ситуација би измакла контроли, па би тај рат вероватно прерастао у трећи светски рат. То значи да би се неке државе сврстале на страну Ирана, неке биле против нас“, истакнуо је Хаџизадех.

        У случају таквог рата, Иран би својим непријатељима сматрао и Израел и САД.

        „Иран држи да су америчке базе у региону део америчке територије, па би постале би нашше мете“, упозорио је Хаџизадех и додао да је „тешко замислити да би земље региона остале неутралне“.

        Због свега, са посебном пажњом ће се пратити говор пред Генералном скупштином УН иранског председника Махмуда Ахмадинеџада који је управо стигао у Њујорк. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари