Груевски: Некима је федерализација Македоније одавно циљ, сада су кренули

„ЖИВИМО У ИСТОРИЈСКО ВРЕМЕ – НЕКИ ЖЕЛЕ ДА РАЗБИЈУ НАШУ ДРЖАВУ, ДА ОНА НЕСТАНЕ”

  • Навео је да је најновија анкета показала да око 70 одсто етничких Македонаца жели нове ванредне изборе, а да им се само 12-13 одсто противи. Из тога је извео закључак да је за ванредне изборе и добар део оних који су гласали за СДСМ и Зорана Заева: „Нека Заев на те изборе изађе са платформом која ће нудити двонационалност и федерализацију државе. Ако за то буде добио подршку, онда нека влада”

          ЖИВИМО у историјско време  у којем неки желе да разбију нашу државу. Можемо доћи у ситуацију да немамо државу. Само јединство народа може одбранити државу – поручио је Македонцима никола Груевски.

          Бивши премијер и лидер ВМРО-ДПМНЕ притом је нагласио да је у току покушај да се Македонији наметне двојезичност на целој њеној територији, да се сама држава федерализује и да јој се промени име:

          „Документ из Тиране предвиђа двонационалну државу. Федерализација Македоније је некима одавно циљ. Са тим се не сударамо први пут, али сада крећу у његову реализацију јер су нашли човека који је спреман да због властитог криминала испуни све што се од њега тражи”.

          Уочи посете Јоханеса Хана Скопљу, нагласио је да од ЕУ  очекује да осуди платформу из Тиране и да Брисел потврди приврженост принципу да владу Македоније формирају победничка партија међу македонским и победник међу партијама Албанаца.

          Груевски је саопштио да његова партија припрема документ којим ће понудити излаз из политичке кризе у земљи.

          Нагласио је да тај документ неће фаворизовати ни једну политичку партију нити етничку групу, али да ће полазити од унитарности и мултикултуралности Македоније.

          Навео је да је најновија анкета показала да око 70 одсто етничких Македонаца жели нове ванредне изборе, а да им се само 12-13 одсто противи.

          Груевски је из тога извео закључак да је за ванредне изборе и добар део оних који су гласали за СДСМ и Зорана Заева.

          „Нека Заев на те изборе изађе са платформом која ће нудити двонационалност и федерализацију државе. Ако за то буде добио подршку, онда нека влада. Опет нудимо и да Заев и СДСМ одбију платформу из Тиране, а ми ћемо подржати њихову владу у којој ће сви министри бити из СДСМ”- најавио је Груевски будуће потез своје партије и коалиције „За бољу Македонију”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари