Груевски: Некима је федерализација Македоније одавно циљ, сада су кренули

„ЖИВИМО У ИСТОРИЈСКО ВРЕМЕ – НЕКИ ЖЕЛЕ ДА РАЗБИЈУ НАШУ ДРЖАВУ, ДА ОНА НЕСТАНЕ”

  • Навео је да је најновија анкета показала да око 70 одсто етничких Македонаца жели нове ванредне изборе, а да им се само 12-13 одсто противи. Из тога је извео закључак да је за ванредне изборе и добар део оних који су гласали за СДСМ и Зорана Заева: „Нека Заев на те изборе изађе са платформом која ће нудити двонационалност и федерализацију државе. Ако за то буде добио подршку, онда нека влада”

          ЖИВИМО у историјско време  у којем неки желе да разбију нашу државу. Можемо доћи у ситуацију да немамо државу. Само јединство народа може одбранити државу – поручио је Македонцима никола Груевски.

          Бивши премијер и лидер ВМРО-ДПМНЕ притом је нагласио да је у току покушај да се Македонији наметне двојезичност на целој њеној територији, да се сама држава федерализује и да јој се промени име:

          „Документ из Тиране предвиђа двонационалну државу. Федерализација Македоније је некима одавно циљ. Са тим се не сударамо први пут, али сада крећу у његову реализацију јер су нашли човека који је спреман да због властитог криминала испуни све што се од њега тражи”.

          Уочи посете Јоханеса Хана Скопљу, нагласио је да од ЕУ  очекује да осуди платформу из Тиране и да Брисел потврди приврженост принципу да владу Македоније формирају победничка партија међу македонским и победник међу партијама Албанаца.

          Груевски је саопштио да његова партија припрема документ којим ће понудити излаз из политичке кризе у земљи.

          Нагласио је да тај документ неће фаворизовати ни једну политичку партију нити етничку групу, али да ће полазити од унитарности и мултикултуралности Македоније.

          Навео је да је најновија анкета показала да око 70 одсто етничких Македонаца жели нове ванредне изборе, а да им се само 12-13 одсто противи.

          Груевски је из тога извео закључак да је за ванредне изборе и добар део оних који су гласали за СДСМ и Зорана Заева.

          „Нека Заев на те изборе изађе са платформом која ће нудити двонационалност и федерализацију државе. Ако за то буде добио подршку, онда нека влада. Опет нудимо и да Заев и СДСМ одбију платформу из Тиране, а ми ћемо подржати њихову владу у којој ће сви министри бити из СДСМ”- најавио је Груевски будуће потез своје партије и коалиције „За бољу Македонију”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

bt's picture
bt 23:48 19.03.2017.

  • +5
Voting is closed.

Tzv."Tiranska platforma" nije donesena sa ciljem da se prihvati jer osim korisnog idiota Zaeva i njegovih pajtasa niko normalan ne moze da je prihvati (da ne nabrajam sve tacke tog dokumenta) i sto je jos vaznije i sto naivni ne vide je da takva drzava ne moze da funkcionise.Raspad sad ili nakon kratkog odlaganja(ako ta cirkus vlada profunkcionise).Sve ide po planu rezisera ,Albanci ce formirati paralelne institucije tamo gde ce moci da ih formiraju,ali reziser je mnogo ambiciozan on bi i jare i pare da i slovenski deo Makedonije zadrzi u svojoj sferi uticaja,promeni ime i udje u te njihove organizacije.Vreme ce pokazati.

draganz's picture
draganz 13:51 20.03.2017.

  • +3
Voting is closed.

Ево плус, него мислим да је исправно да се каже тирањанска, не тиранска платформа (иако је тако у свим медијима), јер становник Тиране је Тирањанин, није Тиранин.

Нада's picture
Нада 10:00 20.03.2017.

  • +3
Voting is closed.

Македонија је упала у сопствену замку, када је октобра 2008, као 46. од 97 земаља света признала Косово*.
Тако се захвалила Србији која је бранила од непријатеља и Србима који су дали своје животе за њен спас. Нису схватали да фашисти газе све што је словенско, а пре свега православно.
Мучили су годинама Владику охридског Јована, а под сумњивим околностима су погинули супруга и двоје деце старешине Храма Светог Саве Радивоја Панића у саобраћајној несрећи, када је и он сам био тешко повређен.
Срби су у Македонији грађани другог реда, по узору на Србе у Хрватској.

Сав пакао на Балкану осмислили су фашисти са запада, а ми, мали народи смо се понадали да ћемо се извући, ако им будемо верне слуге. Велика заблуда! Ми смо за њих зомби, живи лешеви, који ће нестати чим испуне предвиђени задатак. А тај задатак је увек монсруозан!

Slobodanka's picture
Slobodanka 14:41 20.03.2017.

  • +3
Voting is closed.

Makedonija je postala igračka u rukama klintonoida-sorošoida koji imaju jako uporište u Albaniji, zatim u svojoj privatnoj državi Kosovo, i još jak uticaj u drugim državama Zapadnog Balkana.
Kad neko hoće da se ovako igra i poigrava treba ga na sve načine izbegavati i ignorisati,

Додај коментар