ГЕНЕРАЛ ЏОНС: Удар Израела по Ирану био би неоправдан и неопростив чин

Упозорење Тел Авиву бившег Обаминог саветника за националну безбедност

* Разјашњавајући свој став, Џејмс Џонс је нагласио: «Израел је од САД добио веома, веома увберљиве изјаве да је његова безбедност гарантована»

          УКОЛИКО Израел нападне Иран, то ће бити неоправдан и неопростив поступа јер је Вашингтон Тел Авиву дао све неопходне гаранције безбедности – оценио је бивши саветник Барака Обаме за националну безбедност (до 2010.) генерал Џејмс Џонс.

          Светски медији од почетка 2012. пишу да се Израел спрема за напад на Иран. Израелски лидери су се 19. априла заклели: да неће дозволити да се Иран, којег су прогласили претњом самом постојању јеврејске државе, домогне атомског оружја.

          «Израел је од САД добио веома, веома увберљиве изјаве да је његова безбедност гарантована и зато мислим да Сједињене Државе немају разлога да се извињавају за оно што би се могло догодити», изјавио је Џонс Вашингтон Тајмсу

          Упитан – могу ли Американци применити силу против Ирана – генерал је рекао:

          «Не бих да спекулишем на ту тему, али сам уверен да је председник САД  био крајње озбиљан кад је изјављивао да није одустао ни од једног решења `иранског проблема`. Истовремено жеим да укажем да председник Обама на добар начин користи умирујућу реторику јер санкције против Ирана већ доносе резултате».

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари