ЏАФАРИ: Биће рата са Израелом

ПРВИ ИРАНСКИ ЗВАНИЧНИК КОЈИ ОТВОРЕНО ГОВОРИ

О МОГУЋНОСТИ ИЗБИЈАЊА СУКОБА СА ИЗРАЕЛОМ

Мохамад Али Џафари

  • Израел, тај срамни и канцерогени тумор, жели да зарати са нама, али не знамо када ће се рат догодити. Његови амерички господари треба да га зауставе јер ће јеврејска држава у том сукобу бити уништена - изјавио је командант иранских елитних војних снага - Корпуса чувара исламске револуције - генерал Мохамад Али Џафари

        ИЗРАЕЛ ће извести војни напад на Иран, али ће јеврејска држава у том сукобу бити уништена, изјавио је командант иранских елитних војних снага - Корпуса чувара исламске револуције - генерал Мохамад Али Џафари.

        „Рат ће се десити, али није сигурно где и када. Израел, тај срамни и канцерогени тумор, жели да зарати са нама, али не знамо када ће се рат догодити. Они сада сматрају да је рат једини облик конфронтације са нама, али су глупи, па њихови амерички господари треба да их зауставе“, рекао је Џафари.

        Он је у изјави агенцијама ИРНА и Фарс додао да ће почетак агресије на Иран означити уништење и крај израелске историје.

        „Овај рат ће се на крају десити, пошто се исламска револуција креће према својим циљевима, а они то не могу да толеришу“, рекао је командант Корпуса.

        Он је први ирански званичник који отворено говори о могућности избијања ратног сукоба са Израелом. До сада је такав сценарио одбациван као белфирање израелских лидера.

        Израел верује да ирански нуклеарни програм служи за производњу атомског оружја, а Техеран то демантује и инсистира да програм има цивилну сврху.

        „Сви знају да они не могу да се супротставе снази Исламске Републике. Али нема гаранција да ће бити рационални и да неће полудети и напасти“, рекао је генерал Џафари.

        Он је додао да би ратни сукоб са Израелом био другачији од рата Ирана са Ираком између 1980. и 1988. године, који су карактерисале инвазија и контраинвазија, уз учешће масовних копнених снага.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари