Доњецка Република показала ракете и вишецевне бацаче своје производње

ЗАХАРЧЕНКО НАРЕДИО ФОРМИРАЊЕ – РАКЕТНИХ ТАКТИЧКИХ СНАГА ДНР

"Чебурашка"

  • Председник ДНР Александар ЗАХАРЧЕНКО земљацима окупљеним на изложби обећао да ће Доњецк своју војну индустрију даље развијати. Притом је посебно нагласио: да је армија ДНР непобедива и да Украјини неће препустити „ни педаљ своје земље“...

          ДОЊЕЦКА Народна Република има сопствену војну индустрију која ради.

          И, управо је у свом главном граду – Доњецку - јавно продемонстрирала нека њена достигнућа. Притом је председник ДНР, Александар Захарченко, нагласио да постоји и понешто што „још није за показивање“.

          Показани су: пиштољи „Оплот“, антиснајперске пушке калибра 12,7, 14,5 и 23 мм, минобацачи, ракетни систем „Сњежинка“ („Пахуљица“) и вишецевни ракетни бацачи „Чебурашка“.   

          Изложба је изазвала поприлично узбуђење у Украјини и код њених западних покровитеља.

          Кијевски провладини медији су, додуше, пожурили да пласирају тврдње да се не ради о правом оружју, већ о – „макетама од пенопласта“.

"Сњежинка"

          Међутим, „Чебурашка“ има домет од безмало 9.600 метара, а „Сњежинка“ – до десет километара.

          Стварне могућности „Сњежинке“ и „Чебурашке“ нису мале иако је понешто, сигурно, војна тајна. Уосталом, украјински медији су последњих месеци у више наврата писали да „сепаратисти“ положаје украјинске армије туку „неким непознатим оружјем“.  

          Изложба је само потврдила да је ДНР – за разлику од Украјине која је проћердала много шта што је наследника од СССР – не само сачувала свој индустријски и интелектуални потенцијал, него их и увећеала.

          С обзиром на виђено и оно што ДНР већ поседује, није изненађење што је Захарченко 11. маја потписао указ о формирању Ракетних тактичких снага.

          Захарченко је, иначе, земљацима окупљеним на изложби обећао да ће Доњецк своју војну индустрију даље развијати. Притом је посебно нагласио: да је армија ДНР непобедива и да Украјини неће препустити „ни педаљ своје земље“...

          Ово подразумева, поред осталог, да ће ДНР – дође ли до новог рата – покушати да поврати своје градове које сада држи Украјина: Мариупољ, Крематорск, Славјанск, Авдејевку...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари