Девојчица са Обамине инаугурације убијена два километра од његове родне куће

У ЧИКАГУ 2012. - У ОБРАЧУНИМА УЛИЧНИХ БАНДИ

- УБИЈЕНО ВИШЕ ОД 500 ЉУДИ

Џеј Карни

        ДЕВОЈКА из Чикага Хадија Пендлтон (15), која је наступала у оркестру на инаугурацији Барака Обаме, убијена је у пуцњави која се повезује са обрачуном банди.

       Њено убиство поново је у Америци отворило питање насиља везаног за уличне банде, у чему је Чикаго - са више од 500 убистава прошле године - у самом врху неславне црне листе. У том великом америчком граду је само у јануару ове године убијен 42-је људи.

       Пендлтон је настрадала кад је за сада непознати нападач отворио ватру на групу ученика која је стајала у парку, близу школе у јужном делу Чикага. Претпоставља се да она уопште није била мета убице.

       Она је - док је нападач прескакао ограду и почињао да пуца - са још десетак другова и другарица из школе стајала у парку. Погођена у леђа док је покушавала да побегне, а један момак је погођен у ногу.

       Полиција је саопштила да нико из групе није доведен у везу са бандама.

       Парк у коме је Хадија убијена, удаљен је мање од два километра од Обамине родне куће и дела града Кенвуд у коме је он живeо.

       Медијима се после убиства обратио отац настрадале Хадије, Натанијел Пендлтон, обраћајући се директно убици свог детета.

       Поводом бруталног злочина, огласио се и портпарол Беле куће Џеј Карни, рекавши да су председник Обама и прва дама Мишел у мислима и молитвама са породицом настрадале тинејџерке.

       „Председник је рекао да никада нећемо моћи да уништимо сваки акт зла у овој земљи, али да имамо обавезу - ако можемо да спасимо и један живот детета - да то урадимо и спречимо оружано насиље” , додао је Карни.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари