Девет руских ловаца пратило Су-24 - три турска F-16 нису се усудила да ишта покушају

РУСКИ БОМБАРДЕРИ ПРВИ ПУТ НА СЕВЕРУ СИРИЈЕ ТУКЛИ - ТУРСКЕ КОМАНДОСЕ

  • Дамаск у Савету безбедности УН оптужио САД да су четири америчка авиона код Дејр-ез-Зора гађала (и погодила) складиште муниције регуларне сиријске армије. Указавши да су притом четири сиријска војника погинула, а 16 било рањено. Американци су, наравно, ову оптужбу одмах - одбацили

        ТЕРОРИСТИ из Џенхат ан-Нусра - сиријске филијале Ал Каиде - ракетирали су западне делове Алепа који су под контролом владиних снага.

        Један пројектил се експлодирао у кварту Мухафаза - у непосредној близини бившег руског конзулата у том највећем граду Сирије. Притом су три човека погинула, а пет било рањено.

        Ово ипак није главна новост из Сирије. Тренутно су много значајније вести да је Турска убацила приграничне области Сирије, у којима живе Туркмени, убацила своје командосе, а да је руска авијација почела увелико да туче позиције које они држе.

        Још је важније што је руске бомбардере  у овој акцији пратило и штитило 9 ловаца који су летели паралелно са сиријско-турском границом.

        Турци су им у сусрет послали F-16, али се њихови пилоти нису усудили ни да покушају да омету бомбардовање својих на земљи.

        Исто се може рећи и за протест који је званични Дамаск уложио у Савету безбедности УН зато што су четири америчка авиона код Дејр-ез-Зора гађала (и погодила) складиште муниције регуларне сиријске армије. Указавши да су притом четири сиријска војника погинула, а 16 било рањено.

        Американци су, наравно, ову оптужбу одмах - одбацили.

        Иначе, открило се да Исламска држава не тргује само сиријском нафтом, него и - сиријским памуком. А и да га продаје - такође преко Турске.

        На територијама под контролом Исламске државе живи око 8 милиона људи. Шест у Ираку и два милиона у Сирији.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари