Басурин: Војници украјинске армије принели људску жртву паганском богу Перуну

ЖРТВА БИО ИЗВЕСНИ ЈЕВГЕНИЈ ПРОХОРЧУК КОЈИ СЕ ДОСАД СМАТРАО „НЕСТАЛИМ“

Едуард Басурин

        ВИСОКИ представник оперативне команде Доњецке Републике - Едуард Басурин - оптужио је припаднике украјинске армије да су почели да се баве приношењем људских жртава паганским боговима.

        Прецизирао је да су једно ритуално убиство извршили припадници украјинске 57-ме посебне механизоване бригаде који су раније били активисти екстремне групације Десни сектор.            

        Открио је да се то убиство догодило за време паганског празника „Избор жртве за Перуна“. И додао:

        „Група украјинских војника саградила је импровизовано Перуново светилиште са жртвеником и на њему му жртвовала Јевгенија Прохорчука, рођеног 1979. године, који се досад сматрао несталим“.     

        Басурин није навео где се сав овај ужас тачно догодио.

        Сви припадници Десног сектора - и садашњи и бивши - одреда су љути русофоби.

        Већина њих припада цркви украјинских унијата који су након државног удара у Кијеву из фебруара 2014-те уз подршку власти кренули у освајање канонских територија православља.

        Већ су стигли и до Харкова и до делова Донбаса који се налазе под контролом украјинске армије.

        Секретар украјинског Савета безбедности - један од главних пучиста из 2014. Александар Турчинов - пастор је једне полутоталитарне протестантске верске организације.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Иван's picture
Иван 14:18 17.07.2017.

  • +4
Voting is closed.

Перуну се нису приносиле људске жртве, ово је нека азијатска перверзија болесника који нит су Украјинци нит су људи. У Украјини се ствари неће средити саме од себе како Путин мисли и прижељкује, та земља се мора поделити на лудачки и нормални део!

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 19:12 17.07.2017.

  • +4
Voting is closed.

Paganski bog jeste bio, Perun kao Serbon i Serbona.
Za vreme tih bogova bilo ih je jos metar raznih bogova za sve grane zivota.
ali na nasu srecu upoznali smo konacno pravog i istinitog Gospoda jIsusa Hrista.
Slava Njemu i svim slavjanima.

draganz's picture
draganz 22:49 17.07.2017.

  • +4
Voting is closed.

Један од виђенијих ликова овде у коментарима, нисам сигуран у његово име, па не желим да некога погрешно прозовем, позивао нас је да се вратимо коренима и Перуну, па га позивам да се јави поводом ове вести.

Slobodanka's picture
Slobodanka 09:39 18.07.2017.

  • +7
Voting is closed.

Ovo zverstvo neonacista izvršeno je 12.07.2017. godine u jednoj od šumskih zona Prvomajska, u blizini Avdejevke. Ukrajinski unijati, neonacisti, bez obzira što pominju Peruna, ovo lići da je ideja o zločinačkom žrtvovanju nastala i po ugledu na Zapad, a Ukrajina je već prilično vesternizovana. Budi sve samo ne budi hrišćanin, naročito ne pravoslavni hrišćanin, a satanistički novi svetski poredak baš to želi da postigne. Možda treba i Turčinovu milost paganskih bogova ostvarena na divljački način da bi ostvario svoje neostvarive ratne ciljeve.

Veoma mi je žao zbog stradanja Jevgenija Prohorčuka. Nema šanse da se Donbas vrati u ovakvu Ukrajinu. S druge strane ne verujem da Ukrajina može brzo da se oprosti od fanatika i ludaka. Ukrajinsko propadanje uzelo je maha i traje već duže nekoliko godina, a hvatalo je to njih ciklično i ranije što se vidi iz starije zajedničke istorije sa Rusijom.

Додај коментар