Аустрија подиже ограду на граници са Словенијом да би контролисала прилив миграната

ИЗГЛЕДА ДА ЋЕ ЈЕДИНО ВУЧИЋЕВА СРБИЈА И МАКЕДОНИЈА ИМАТИ НЕКОНТРОЛИСАНИ ПРИЛИВ

         АУСТРИЈА ће изградити ограду на граници са Словенијом да би контролисала прилив миграната, изјавила је данас аустријска министарка унутрашњих послова Јохана Микл-Лајтнер.

         „Ради се о обезбеђивању организованог, контролисаног уласка у нашу земљу, а не о затварању граница”, рекла је министарка за телевизију Ое1.

         Она је рекла да су се последњих недеља групе миграната показале „нестрпљивијим, агресивнијим и емотивнијим” и додала да се ради о “предузимању свих мера предострожности”.

         Од 16. октобра када је мигрантска рута преусмерена на Словенију пошто је Мађарска затворила границу према Хрватској, у Словенију је прешло око 84.000 људи. Словенија је као и Аустрија и Мађарска чланица ЕУ и Шенгенског простора слободног кретања.

         Словенија је јуче упозорила да ће пооштрити контролу на својим границама за улазак миграната ако план ЕУ да обузда избеглички талас преко Балкана не уроди плодом.

         Лидери ЕУ и Западног Балкана сагласили су се у недељу у Бриселу да успоре избеглички талас увођењем чвршће граничне контроле.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари