Американци провоцирају рат у којем би могли да униште Русију и Кину

РАТ НИЈЕ ЈОШ ПОЧЕО САМО ЗАТО ШТО САДА ЖЕЛЕ ДА БУДУ У УЛОЗИ ЖРТВЕ „РУСКЕ АГРЕСИЈЕ“

 • Вашингтон тражи изговор за напад на Русију. Американци ће употребити све и најподлије трикове не би ли навели Русију да направи грешку. Недавно скидање руске заставе са конзулата РФ у Сан Франциску - пример је такве провокације против Москве
 • Реакција Русије на заверу између терористичке Исламске државе и Американаца у Сирији показује колико је Москва изнервирана таквом превртљивошћу САД. Вашингтон такво своје држање и не скрива претерано јер је и то део провокације која има за циљ да Русију наведе на „грешку“. То што рата нема сада, уопште не значи да га неће бити касније

Пише: Том АЛДРЕН (Thom Aldrin), AgoraVox

        СЈЕДИЊЕНЕ Државе желе да прво униште Русију, а потом - у страшном рату - и Кину, да би сачувале властиту хегемонију и доминацију на планети!

        Намеће се зато питање: због чега Вашингтон тај рат није већ започео?

        Стога што жели да обезбеди да изгледа да су САД жртва која је принуђена да се брани... Међутим, Русија је не јуче укапирала у чему је замка и не показује намеру да у њу уђе.

        Зато време протиче и ништа се неће догађати све док не буде смишљена нека чудовишна провокација.

        Наравно, све би могло и у садашњем стању трајати вечно да се економска ситуација у САД не погоршава. А још Москва и Пекинг желе да се одрекну долара, што би заједно са доларом сахранило и целу економију САД.

        Статус-кво не може зато трајати вечно. Невидљиво и нечујно одбројавање већ је почело.

        Да, Вашингтон тражи изговор за напад на Русију. Изговор који би САД приказао као жртву агресивне Русије и оправдао стотине милиона жртава у том рату који је, нажалост, неизбежан.

        Американци ће употребити све и најподлије трикове не би ли навели Русију да направи грешку. Недавно скидање руске заставе са конзулата РФ у Сан Франциску - пример је такве провокације против Москве.

        Зато је и украјинска неонацистичка хунта добила прилику да дуже од три године чини ратне злочине у низу над сопственим становништвом, а то на Западу никога не узбуђује!

        Реакција Русије на заверу између терористичке Исламске државе и Американаца у Сирији показује колико је Москва изнервирана таквом превртљивошћу САД. Вашингтон такво своје држање и не скрива претерано јер је и то део провокације која има за циљ да Русију наведе на „грешку“.

        То што рата нема сада, уопште не значи да га неће бити касније.

        Рат је био избегнут 1. септембра 2013-те захваљујући блиставом дипломатском потезу Русије која је иницирала ликвидацију сиријског хемијског оружја.

        Тог дана смо били на само неколико сати од трећег светског рата јер су се у Медитерану већ биле суочиле ратне флоте Русије и NATO.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Водканов's picture
Водканов 14:51 07.11.2017.

 • +3
Voting is closed.

Постоје неки смешни људи, експерти, мудраци који изводе закључак да ако су Американци глупи, Руси морају да испадну паметни, а важи и обрнуто!
То што нема нуклеарног рата треба да захвалимо Русији, а она спремила дупло више интерконтиненталних ракета од главног супарника!
Избор текстова на сајту постаје легендаран!

Ристић Милан's picture
Ристић Милан 15:15 07.11.2017.

 • +3
Voting is closed.

По ономе што се зна број интерконтиненталних ракета им је приближно исти али се искрено надам да си у праву да су Руси спремили дупло више јер је то једина гаранција да до нуклеарног рата неће доћи и у игри великих не постоје паметни и глупи већ само слаби и јаки.
оздрав.

Водканов's picture
Водканов 17:31 07.11.2017.

 • +3
Voting is closed.

Руси имају дупло више интерконтиненталних ракета дугог домета преко 9000 км, то нисам ја измислио него су Руси или измислили или рекли како јесте. Наравно да им много не верујем и да они нису никакав гарант миру, а и где то пише, ко је то рекао, на основу чега се то може закључити да им је стало до светског мира када руска држава живи од продаје оружја и енергената???!!!
Ако сам рекао да не верујем Русима, то не значи да верујем Американцима али је чињеница да у Америци живи близу 280 милиона становника, у Русији око 150, да је богатство процењено као употребна вредност вишеструко веће у Америци него Русији, да Русија нема савезнике и да јој Кина у одлучном тренутку не би помогла!
Нека буде мира следећих 1000 година, јер Русија сигурно не би добила рат са Американцима, ако ништа друго оно због игре бројки!
А тек кад оде Путин, Русија ће бити нико и ништа јер ће је опет преузети јевреји!

Пречанин's picture
Пречанин 18:05 07.11.2017.

 • +2
Voting is closed.

Лоше име си изабрао Русофили, требао си да будеш Висканов.

Водканов's picture
Водканов 20:42 07.11.2017.

 • +4
Voting is closed.

Дувај га русоглупсоне, Американци нема зашта да ратују са Рујама, кад оде Путин отићи ће и Русија!
Горбачов, Јељцин, Путин, ... и онда опет нека пијандура!

karabas's picture
karabas 13:03 08.11.2017.

 • +3
Voting is closed.

Ти никако да сиђеш са америчког к***а, мамлазе тупави.
Знаш ли ти уопште да постоји ИСТОРИЈА као наука или и даље висиш на банани јурећи амерички уд?

Водканов's picture
Водканов 18:46 08.11.2017.

 • +3
Voting is closed.

Љотићевац, твог деду и оца комунисти нису стрељали после рата 1945?
Бар да су их уштројили да такав мамлаз као ти изађе кроз чмар!

Пречанин's picture
Пречанин 19:05 07.11.2017.

 • +1
Voting is closed.

Амери да нападну Русију, сањаш Висканов, максимална величина земље коју Америчке пичке смију да нападну је Србија, Ирак...

Slobodanka's picture
Slobodanka 18:28 07.11.2017.

 • +2
Voting is closed.

U kojoj meri i kome je sada uopšte potreban neki izgovor za početak baš takvog rata? Ako je mislio na pobunu američke javnosti protiv takvog otpočinjanja rata grdno se vara. Danas se kreiraju i budući dogadjaji ili kako kažu "nove realnosti" pa da baš Američka elita hoće takav rat već bi kreirali i izgovore za njegov početak.
Zatim za kasnije posle rata moguće je neko sudjenje?! Sudjenje kao Nirnberški proces je imalo smisla nakon drugog svetskog rata, ali nakon medjusobnog rata SAD protiv Rusije i Kine, a znamo da su u pitanju i nuklearne sile... itd., u ratu u kom bi bilo više nego na stotine miliona žrtava, ko bi preživeo i u kakvom stanju bi bio, na šta bi ličila planeta i da li bi nakon njega neko sudjenje uopšte imalo smisla???

Takvog rata nema iz nekih drugih razloga:
- Kao prvo Amerika jeste da ima izuzetnu vojnu silu, ali ne može ratom da uništi i Rusiju i Kinu! Takav cilj je i za njih prekrupan jer bilo bi i više nego majstorskih uzvratnih udaraca.
Vašingtonu možda više odgovara baš ovakvo stanje: PRETNJA TAKVIM RATOM zbog "nevaljale" Rusije - jer na osnovu takvog zastrašujućeg psihološko propagandnog rata na spoljnom planu gledaju da dobiju kad mogu i gde mogu neke ustupke, a na unutrašnjem planu to će opravdati visoka ulaganja u naoružanje i vojsku i donekle pozitivno uticati na rezultate izbora.

Povodom:
"Намеће се зато питање: због чега Вашингтон тај рат није већ започео?"
Стога што жели да обезбеди да изгледа да су САД жртва која је принуђена да се брани..."
Stoga uloga žrtve im treba da izgleda da će luda Amerika sigurno zaratiti, a na osnovu takvog strašenja gledaju da izvuku neke privilegije ili koristi za sebe.
Ne verujem da će doći do direktnog rata SAD protiv Rusije i Kine. Jedino su mogući kao i dosad neki proxi ratovi.

Додај коментар