Американци нуде по 10 милиона долара за нове идеје ратовања у сајбер-простору

ЦЕНТАР АРМИЈЕ САД ЗА ЕЛЕКТРОНСКЕ СИСТЕМЕ ОБЈАВИО НЕОБИЧАН КОНКУРС

  • Фактички купују компјутерске „вирусе“ који се могу користити за „избацивање из игре, блокирање, гушење, дезоријентацију или потпуно уништавање непријатељских могућности за коришћење сајбер-простора у свом интересу“

        АМЕРИЧКА армија објавила је јавни позив свим заинтересованим да на отворени конкурс шаљу решења за „нападе у сајбер-простору“!

        Ово је фактички: конкурс за нове, оригиналне компјутерске вирусе које би америчка армија користила за своје специјалне операције. А сам конкурс је објавио Центар копнене војске за електронске системе.

        Заинтересованим је текстом конкурса сугерисано да шаљу „разрађене концепције информационих операција усмерених на вођење војних дејстава у сајбер-простору“.

        Још је указано да поменути Центар посебно интересују концепције које се могу користити за „избацивање из игре, блокирање, гушење, дезоријентацију или потпуно уништавање непријатељских могућности за коришћење сајбер-простора у свом интересу“.

        Центар је објавио да са креаторима најбољих понуђених решења може закључити уговоре на суме „до десет милиона долара“.

        Computerworld је појаву оваквог конкурса оценио као заокрет у политици Вашингтона и Пентагона јер је америчка влада последњих година тврдила да је не интересује толико „атакујући совфвер“ колико одбрамбени.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари