Амерички војници у Авганистану поново позирали поред лешева

ЛОС АНЂЕЛЕС ТАЈМС ОБЈАВИО ФОТОГРАФИЈЕ

О ШОКАНТНИМ „ПОДВИЗИМА“ ОКУПАЦИОНЕ АРМИЈЕ САД

         ОЗБИЉНИ и утицајни амерички лист Лос Анђелес Тајмс објавио је фотографије на којима припадници оружаних снага САД  опет позирају поред лешева „непријатељских војника“.

         На једној од фотографија - а ради се о укупно 18 фотографија снимљених током 2010. - виде се припадници 82. падобранске дивизије како - додуше, заједно са припадницима авганистанске полиције - позирају са откинутим удовима бомбаша самоубице.

         Исти вод је неколико месеци касније, тврди ЛАТ, отишао да истражи инцидент у којем су наводно талибански побуњеници случајно дигли себе у ваздух. Том приликом је дошло до новог фотографисања поред лешева.

         Лист тврди да му је „морбидне фотографије“ послао један бивши припадник исте америчке дивизије која је ратовала у Авганистану. Уз образложење да на тај начин жели да скрене пажњу јавности на урушавање лидерства и дисциплине у војсци и на опасност коју то носи за војнике.

         Амерички војни и цивилни званичници осудили су виђено на фотографијама, а поступак војника назвали „одвратним“. Нису, међутим, крили да им највише смета што су „позирањима“ девалвирали „жртве које су поднеле стотине хиљада Американаца служећи у Авганистану“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари