Адам Ланза прво убио мајку јер је подозревао да жели да га се реши

ИЗА МАСАКРА У АМЕРИЧКОМ ГРАДУ ЊУТАУНУ СТАЈАЛИ СУ - БЕС И СТРАХ

  • Један породични пријатељ открио да је Ненси Ланза намеравала да сина пошаље у психијатријску установу

        ИЗГЛЕДА да су иза масакра у америчком граду Њутауну стајали - бес и страх.

       Открива се да је мајка убице 26 особа у основној школи „Сенди хук“, Ненси Ланза, намеравала да сина Адама пошаље у психијатријску установу у време када је он починио масакр, изјавио је за Фокс њуз један породични пријатељ.

       Високи полицијски званичник такође је потврдио да се као могући мотив истражује бес 20-годишњег Адама Ланзе због мајчине намере.

       „Из онога што ми је речено, Адам је знао да је његова мајка од суда тражила да одреди неког ко ће се старати о њему и да је планирала да га смести у такву установу,“ рекао је Џошуа Флешмен (25), који је одрастао недалеко од места на којем се десила трагедија.

       „Адам је очигледно био узнемирен због овога. Мислио је да она жели само да га се реши. Колико сам схватио, био је веома љут. Мислим да је то можда био окидач.“

       Није јасно када се Ненси Ланза обратила суду јер су таква документа запечаћена, пише „Хафингтон пост“ и додаје да процес добијања права да се одрасла особа пошаље у психијатријску установу против њене воље траје дуго.

       Амерички медији су такође пренели речи једног неидентификваног пријатеља да је мајка водила Адама код психијатра, али да није планирала да га остави у болници.

       Младић је патио од Аспергеровог синдрома, једног облика аутизма, и других менталних и емоционалних проблема.

       Флешмен је рекао да је „Адам веровао да она више брине за другу децу него за њега“.На дан масакра, Ненси је била прва Адамова жртва.

       Била је у добрим односима да директором и психологом школе, које су такође међу Адамовим жртвама.

       Младић је наводно 2010. прекинуо комуницију са оцем Питером.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари