Нетањахуов син: Џорџ Сорош и рептили контолишу свет

 ИЗРАЕЛСКА ЛИГА ЗА БОРБУ ПРОТИВ КЛЕВЕТА ОЦЕНИЛА ДА ЊЕГОВА КАРИКАТУРА САДРЖИ АНТИСЕМИТСКЕ ЕЛЕМЕНТЕ

  • Јаир Нетањаху на свом Фејсбук налогу поставио карикатуру која сугерише да иза растућих правних проблема његове породице стоји завера. Он је свој пост назвао “Ланац исхране”, а на њему је фотографија америчког милијардера Џорџа Сороша који држи свет на удици поред рептила с пецаљком на којој је симбол алхемије. Додао је и антисемитски имиџ такозваног „сретног трговца”
  • ФАКТИ: Сад је, ваљда, и наивнима јасно како све функционише. Чак и син израелског премијера – чим дирне у Јевреја који би да влада целим светом и који ради тога организује и финансира рушење власти у другим земљама (обојене револуције) – бива проглашен за антисемиту!

        ИЗРАЕЛСКА Лига за борбу против клевета осудила је пост на Фејсбук налогу сина израелског премијера Бењамина Нетањахуа, Јаира, који укључује антисемитске поруке и наводно сугерише да “Џорџ Сорос и рептили” контролишу свет.

        Организација је на свом Твитер налогу на хебрејском језику објавила данас да карикатура “садржи јасне антисемитске елементе и да се “опасност од антисемитског дискурса не може умањивати”.

        Јаир Нетањаху је на свом Фејсбук налогу у суботу поставио карикатуру која сугерише да иза растућих правних проблема његове породице стоји завера, наводе израелски медији.

        Он је свој пост назвао “Ланац исхране”, а на њему је фотографија америчког милијардера Џорџа Сороса који држи свет на удици поред рептила с пецаљком на којој је симбол алхемије. Следи антисемитски имиџ такозваног “сретног трговца”, а потом фотографије бившег израелског премијара Ехуда Барака, као и предводника протеста против Нетањахуа Елдада Јанива и Менија Нафталија, бившег запосленог у премијеровој резиденцији који је оптужио Нетањахуову супругу Сару у истрази која се против ње води.

        Одговори на пост укључили су позиве на психијатријску негу за Јаира од стране Барака и осуду лидера са израелске левице, а међу њима посланице Захаве Гал и лидера лабуриста Авија Габаја.

        Реаговао је и бивши лидер Кју клукс клана Дејвид Дјук који је написао да мим (меме) сугерише да Сорос контролише свет. Неонацистички дневник “Штормер” је објавио чланак поводом поста под насловом                 „Нетањахуов син поставио феномеалан мим кривећи Јевреје да руше његовог оца Јеврејина”, у коме су назвали Јаира Нетањахуа братом.

        Израелски медији подсећају да је израелски врховни тужилац Авихај Манделблит обавестио у петак Нетањахуову супругу Сару да је могуће подизање оптужнице против ње за превару и изневеравање поверења.

        Она би такође могла бити оптужена да је потршила око 100.000 долара државног новца на оброке које је наручивала за службену резиденцију из ресторана, што је против прописа јер у њој има кувара.

        Оптужница је могућа после саслушања које још није заказано. Нетањаху није за то осумњичен, али се против њега воде истраге због сумње на корупцију у два одвојена случаја.

        (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари