Лондон разбија Србију, а Камерон моли Шкоте да не разбијају Велику Британију

НАД ЛОНДОНСКОМ РЕЗИДЕНЦИЈОМ БРИТАНСКОГ ПРЕМИЈЕР

ДАНАС СА ПРОБЛЕМИМА ПОДИГНУТА ШКОТСКА ЗАСТАВА

Даунинг стрит № 10

  • У ауторском тексту у листу Daily Mail поручио им: „Ако останемо заједно, можемо своју будућност учинити достојном своје историје. Друге шансе неће бити. Ако се Уједињено Краљевство распадне - то ће бити заувек“

        БРИТАНСКИ премијер Дејвид Камерон замолио је Шкотланђане да не „цепају на делове Уједињено Краљевство“ и да 18. септембра гласају против независности своје земље.

        Камерон се са оваквом молбом и апелом огласио у ауторском тексту у листу Daily Mail.

        Он је Велику Британију назвао „посебном земљом“ и признао да је њена будућност сада дошла у питање: „Наш савез је драгоцен. Не раскидајте га!“.

        Истовремено је Шкоте подсетио у Великој Британији имају гарантовано бесплатно лечење и повољан пензијски систем и друге погодности на којима свим Британцима „завиди цео свет“.

         Не цепајте нашу породицу на комаде

         „Нека у Шкотској нико не сумња - ми очајнички желимо да останете са нама. Ми не желимо да ова породица народа буде покидана на комаде“ - написао је Камерон чија је земља друге државе и народе лаке руке „кидала на комаде“.

        Закључио је речима: „Ако останемо заједно, можемо своју будућност учинити достојном своје историје. Друге шансе неће бити. Ако се Уједињено Краљевство распадне - то ће бити заувек“.

        Иначе, над лондонском резиденцијом британског  премијера данас је подигнута и шкотска застава. Како је званично саопштено:  у знак подршке јединству Велике Британије.

        Међутим, није била подигнута из првог покушаја.

        У томе су многи већ видели „лош знак“...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари