Кад су стигли маринци, Бин Ладен наводно већ умирао са метком у глави

У КЊИЗИ „ТЕЖАК ДАН“ ТВРДИ СЕ ДА СУ АМЕРИКАНЦИ

СЕБИ НЕЗАСЛУЖЕНО ПРИПИСАЛИ ЛИКВИДАЦИЈУ ШЕФА АЛ КАИДЕ

Искрцавање маринаца

  • Кључни моменат је у књизи описан овако: „До другог спрата остало нам је још само пет степеника кад смо чули два тиха хица. Бум! Бум! Тада није било јасно да ли су меци погодили циљ. Када смо ушли, онај који је пуцао нестао је у тами“  
  • И овако: Кад смо ушли у собу, видели смо како над телом Бин Ладена, које се још грчило у конвулзијама, плаче жена. Сам терориста је имао прострелну рану на глави. Жену смо грубо одгурнули и са неколико хитаца докусурили терористу
  • Књигу наводно написао непосредни учесник операције у пакистану - маринац под псеудонимом „Марк Овен“, али је Fox News - који традиционално припада републиканцима - разоткрио да је то 36-годишњи ветеран специјалних јединица Морски мачори Мет Бисенет
  • ФАКТИ: Тврде и да је већ био мртав и да су га они докусурили. Тврде и да „маринцу Овену“ прети у сопственој земљи смртна опасност јер је тобоже открио страшну тајну. А шта ако Пентагон и Вашингтон преко „маринца Овена“ перу руке од ликвидације Осаме Бин Ладена, приписујући је неком тајанственом ко је испалио два тиха хица и мистериозно нестао у мраку?

        УОЧИ изласка из штампе књиге о убиству Осаме Бин Ладена „Тежак дан“ - западни медији су открили неке моменте ових мемоара који оповргавају званичну верзију операције коју су представили Вашингтон и Пентагон.

        Непосредни учесник специјалне операције у којој је ликвидиран терориста број један- маринац под псеудонимом Марк Овен - посведочио је да је вођа Ал Каиде у моменту упада у његову кућу код Исламабада „већ био фактички мртав“.

        „До другог спрата остало нам је још само пет степеника кад смо чули два тиха хица. Бум! Бум! Тада није било јасно да ли су меци погодили циљ. Када смо ушли, онај који је пуцао нестао је у тами“ - цитира Huffington Post одломак из књиге.

        Када су војници ушли у собу, видели су како над телом Бин Ладена, које се још грчило у конвулзијама, плаче жена. Сам терориста је имао прострелну рану на глави.

        У кући су нађени аутомат АК-47 и пиштољ Макаров иако су били са празним шаржерима. Сам шеф Ал Каиде био је у обичној мајци и панталонама.

        „Он се чак није ни спремао за одбрану. Није ни помишљао да се бори. Он је молио своје присталице да се опасавају експлозивом и наводе авионе на зграде, док сам није ни узео оружје у руке“ - истиче аутор књиге „Тежак дан“.

        Како је објаснио „Овен“, Американци су Бин Ладенову жену грубо одгурнули и са неколико хитаца „докусурили терористу“.

        Овен демантује информацију да су са телом убијеног пажљиво поступали, а затим га сахранили по муслиманском обичају бацивши га у море. Тврди: Тело је лежало поред наших ногу у хеликоптеру који га је превозио.

Амерички врх посматра операцију у директном преносу

        Према његовим речима, нико од учесника операције није био присталица Барака Обаме, али су се сви слагали да исламиста треба да умре. Још је оштрије овај маринац говорио о Џоу Бајдену који је за Божић посетио маринце.

        „Он је збијао неке шале, нико га није разумео, а подсећао је на чикицу који је свратио код рођака на Божић“ - оценио је.

        Пентагон тренутно изучава садржај књиге која у потпуности демантује званичну верзију једне од најважнијих војних операција у историји САД. Јер, официјелна верзија гласи: војници су морали да савладају отпор обезбеђења терористе. Фигурисала је и верзија да је Осама Бин Ладен убијен при покушају да дохвати оружје.

        Уколико министарство одбране открије у књизи тајну информацију, ауторима књиге прети казна затвора.

        Књига „Тежак дан“ појавиће се према плану 11. септембра усред председничке кампање у којој је главни ривал Обами постао републиканац Мит Ромни.

        Америка ово сматра сензацијом.

        Овом маринцу, који је разоткрио детаље акције, наводно прети смртна опасност.

        Fox News који традиционално припада републиканцима разоткрио је личност Овена - то је тридесетшестогодишњи ветеран специјалних јединица Морски мачори Мет Бисенет.

        Родом је са Аљаске из града Врангел кога су основали Руси, носилац је Бронзане медаље и ордена Пурпурно срце.

        Business Insider је већ објавио фотографију Бисенета. Ал Каида је такође поставила његов портрет на једном од својих сајтова.

        Исламисти га сматрају „псом који је убио великомученика шејха Осаму бин Ладена“ - истиче The Daily Mail.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари