Генерал Гаспарјан „пешадији“ америчких НВО понудио осмехе и цитате из Библије

НАЧЕЛНИК ЈЕРМЕНСКЕ ПОЛИЦИЈЕ ПОЗВАО ДЕМОНСТРАНТЕ

У ЦЕНТРУ ЈЕРЕВАНА ДА СЕ „РАЗИЂУ“

  • Владимир ГАСПАРЈАН: Полиција располаже свим што је потребно да овде (на Булевару маршала Баграмјана) успостави јавни ред. Ми, међутим, не желимо да „ломимо“ наше младиће, наше младе грађане. Младеж треба да буде донекле необуздана, али то треба да остаје у границама логике и уважавања закона и права других. Момци, саветујем вам да изаберете логику, уместо улице. Све ово толеришемо зато што знамо: ако међу вама постоји макар и један једини заблудели - дужни смо да га повратимо из тог стања и изведемо на праведни пут“
  • ФАКТИ: Упоредите како са опонентима своје власти разговарају Гаспарјан и председник Јерменије Серж Саргсјан. На ком нивоу и са кавим приступом. Упоредито то са „гардом“ и нивоом др Небојше Стефановића и Александра Вучића

        НАЧЕЛНИК  јерменске полиције - генерал Владимир Гаспарјан - позвао је учеснике протеста, којима је повод било поскупљење струје за 16,7 одсто, да се разиђу.

        Гаспарјан је јутрос дошао на Булевар маршала Баграмјана, који демонстранти блокирају већ осми дан, и прво им предложио да ту важну улицу ослободе за саобраћај.

        У том тренутку је на булевару било мање од 200 људи. Углавном младих, „пешадије“ која је прошла обуку америчких „невладиних“ организација.

        За њих је генерал Гаспарјан имао широк осмех, духовитости и цитате из Библије...

        Рекао им је, поред осталог: „Полиција располаже свим што је потребно да овде успостави јавни ред. Ми, међутим, не желимо да „ломимо“ наше младиће, наше младе грађане. Младеж треба да буде донекле необуздана, али то треба да остаје у границама логике и уважавања закона и права других. Момци, саветујем вам да изаберете логику, уместо улице. Све ово толеришемо зато што знамо: ако међу вама постоји макар и један једини заблудели - дужни смо да га повратимо из тог стања и изведемо на праведни пут“.

        Шеф јерменске полиције истовремено је демонстрантима посаветовао: да свој протест премесе на оближњи Трг слободе и да митингују до миле воље испред националне опере.

        При том је подвукао: „Незадовољни су одувек били и биће их. Они дају импулс поправљању ствари у земљи и у друштву. Међутим, нихилизам је неприхватљив јер не дозвољава дијалог“.

        Они који су имали прилику да чују 57-годишњег Гаспарјана, пожелели су му „успешну даљу службу“.

        Гаспарјан, као што се види, није ни у каквом контексту поменуо „мајдан“ нити стране диригенте. Намерно. А могао је. Погледајте само другу фотографију, на којој су млади мушкарци у првом плану. То је формација која је виђана у другим обојеним револуцијама по свету.

        Не говори, међутим, само генерал Гаспарјан друкчије од Вучићевог доктора Небојше Стефановића.

        Председник Јерменије Серж Саргсјан, који се борио у карабахском рату, рекао је својим побуњеним сународницима:

        „Нека нико и не помишља да у Јерменији поводом поскупљења струје могу бити сукобљене стране - своји и туђи. То је колико апсурдно, толико и опасно. Драги моји, не устручавајте се да на себе преузимате одговорност и да будете учесници реалног процеса разраде државних мера. Тиме ће, поред осталог, бити смањен ниво сумњичавости у нашем друштву“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари