Експлозивно у Јеревану: демонстранти покушали да се пробију до опкољене полицијске базе

ДЕМОНСТРАНТИ ПОДИГЛИ ИМПРОВИЗОВАНЕ БАРИКАДЕ - ЧЕТИРИ ПОЛИЦАЈЦА РАЊЕНА

  • Група која држи таоце – а и демонстранти – траже исто: да из притвора буде пуштен лидер „Нове Јерменије“ Жираир Сефилијан и  да шеф државе Серж Саргсјан поднесе оставку
  • Пуно име „Нове Јерменије“ је – Фронт јавног спаса „Нова Јерменија“, а то је структура преко које Американци намеравају да изведу обојену револуцију у Јерменији

          ПРЕМА очекивањима, заоштрила се ситуација у Јеревану где 30 припадника екстремне органзације „Нова Јерменија“ већ три дана у бази полиције држе четири таоца, међу којима су и два висока руководиоца Мнистарства унутрашњих послова.

          Демонстранти су подигли барикаде испред саме базе и понашају се као цивилна подршка 30-ци нападача на базу. Јер, чине све да осујете извођење специјалне командосе операције чији циљ би било ослобађање талаца са хапшењем или ликвидацијом нападача.

          Ситуација је крајње напета и експлозивна, а и прилично – замршена. Полиција је блокирала све улице које воде према бази, а демонстранти контролишу правце које би антитерористичка јединица могла користити за напад.

          У данашњим сукобима са демонстрантима – четири полицајца су повређена. То се догодило када је велика група демонстраната покушала да се пробије према полицијској бази. Фактички: да притекне у помоћ опкољеним нападачима који држе таоце.

          Да подсетимо: нападачи су убили заменика команданта базе, а као таоце држе и заменика начелника јерменске полиције Вардана Егиазарјана и заненика начелника полиције Јеревана Валерија Осипјана.

          Група која држи таоце – а и демонстранти – траже исто: да из притвора буде пуштен лидер „Нове Јерменије“ Жираир Сефилијан и  да шеф државе Серж Саргсјан поднесе оставку.

          Пуно име „Нове Јерменије“ је – Фронт јавног спаса „Нова Јерменија“, а то је структура преко које Американци намеравају да изведу обојену револуцију у Јерменији.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари