Азербејџанска армија поново неуспешно покушала да пробије линије одбране Карабаха

КОРИСТИЛА И ВОЗИЛО ЗА РАЗМИНИРАЊЕ „ТРОПА“, АЛИ НАИШЛА НА ОТПОР И МОРАЛА ДА БЕЖИ

 

        ЈЕРМЕНИЈА је званично обавестила копредседник Минске групе за Нагорни Карабах - Русију, Сједињене Државе и Француску - да је армија Азербејџана „покушала продор у зони конфликта“.

        Портпарол јерменске дипломатије Тигран Балајан прецизирао је да су Азербејџанци били заустављени и одбачени назад, али да су притом имали губитке и тела убијених „оставили у неутралној зони“.

        Баку је, са своје стране, објавио да је напад започела „јерменска страна“.

        Јермени су после неколико сати објавили видео-снимак који потврђује да су Азербејџанци покушали пробоја и да су за то користили возило за разминирање „Тропа“, а је потом прво уследила ватра армије Карабаха, па бекство нападача.

        Почетком априла 2016-те азербејџанска армија је покушала да изведе блиц-криг и у почетку је имала извесни успех. Међутим, Јермени су се брзо консолидовали и повратили све изгубљене територије.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Aнадир67's picture
Aнадир67 06:27 26.02.2017.

  • +21
Voting is closed.

не ратују Азери јер су ратоборни, коце вуку пасје силе које су опколиле Расију, и за њих Азери не постоје, потрошна роба, као и сви други народи који мисле да су нешто важни за западне силе. Њима ни њихов народ није важан.

Додај коментар