Више од 20 аустријских организација тражи да се забране хрватска „фашистичка окупљања” у Блајбургу

КОМЕМОРАЦИЈИ ПРИСУСТВОВАО И ХРВАТСКИ ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ ДРАГАН ЧОВИЋ

         ЧЛАН Председништва БиХ из реда хрватског народа Драган Човић присуствовао је данас централној комеморацији на Блајбуршком пољу у Аустрији.

         Комеморација на Блајбуршком пољу одржана је под покровитељством Хрватског сабора и Хрватског народног сабора БиХ, саопштено је из Председништва БиХ.

         Комеморативни скуп у Блајбургу организовао је Почасни блајбуршки вод.

         Комеморацији припадницима усташког покрета на Блајбуршком пољу, према процени организатора, присуствовало је 15.000 људи.

         Према наводима организатора, из Хрватске и БиХ стигло је око 100 аутобуса, а педесетак из Европе, пренели су хрватски медији.

         Представници 21 аустријске организације, од политичких до културних, затражили су да се забрани комеморација на Блајбургу 13. маја, јер је реч о фашистичком окупљању које није дозвољено по аустријском Уставу.

         (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Zorbas's picture
Zorbas 12:10 14.05.2017.

  • +25
Voting is closed.

Ма не треба им бранити! Ко им то брани? Европа која жмури на НАЦИСТИЧКУ власт у Украјини? Нека их нека се развијају, осиле, а онда опет крену у рат. Овога пута да их ИСТРЕБИМО са планете, и да будућа покољења имају мир. Да наредимо њиховој полицији да претражи СВЕ траке са свих утакмица и идентификује сва лица која су викала "Србе на врбе" (укључујући и Подгорицу), па да их возимо до ПРВЕ ВРБЕ и натерамо да се САМИ ОБЕСЕ.

Додај коментар