У Загребу одржана миса затвореног типа усташком поглавнику Анти Павелићу

ОКО БАЗИЛИКЕ У КОЈОЈ ЈЕ ОДРЖАНА БИЛА ПОСТАВЉЕНА ТРИ КОМБИЈА ПОЛИЦИЈЕ

         У ЗАГРЕБУ је вечерас одржана миса поводом годишњице смрти поглавника Независне Државе Хрватске Анте Павелића, док је Хрватски портал Narod.hr контроверзне новинарке Жељке Маркић тим поводом објавио текст у коме је занемарио злочиначку НДХ која је главни аспект његовог живота, преноси Index.hr.

         Портал Narod.hr подсећа да је на данашњи дан 1959. преминуо Павелић, али уместо да подсете на главне аспекте његовог живота, а то је свакако злочиначка НДХ по чему је и остао запамћен, у чланку се пише углавном о лепотама гробља где је сахрањен, наводи Index.hr.

         Портал Народ.хр има дугу историју кокетирања с усташким злочиницма, посебно у својој рубрици у којој се баве историјским догађајима и особама.

         Летос су се, на дан Павелићевог рођендана, новинари овог портала бавили искључиво његовим младим годинама, а данас су отишли и корак даље, јер о њему и његовом животу не говоре практично ништа.

         Истовремено у Загребу је одржана миса поводом годишњице смрти Павелића као и ранијих година.

         Миса је почела у 19 сати, а новинарима и сниматељима улазак у базилику није био дозвољен. На миси се окупило неких 20-ак људи, а пред базилику су стигла три комбија полиције, пренео је Index.hr.

         Ове године није дошло до протеста пред базиликом, за разлику од прошле, кад су активисти Радничког фронта подигли глас против ове мисе.

         (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари