Тренер загребачког Динама Марио Цвитановић палицама нападнут испред стана

ОБОЈИЦА НАПАДАЧА БИЛА МАСКИРАНА – ЖРТВА ЗАТРАЖИЛА ПОМОЋ ЛЕКАРА И ПОЛИЦИЈЕ

Марио Цвитановић

         ТРЕНЕР фудбалског клуба Динамо из Загреба Марио Цвитановић повређен је вечерас у нападу двојице маскираних нападача, саопштили су тај клуб и загребачка полицијска управа.

         Како је пренела Хина, Цвитановића су палицама напали испред стана непосредно по повратку екипе са утакмице хрватског Купа у Имбриовецу.

         Тренер Динама је после напада позвао полицију и затражио лекарску помоћ.

         „ГНК Динамо, згрожен и запрепашћен овим чином, најоштрије осудјује физички напад на тренера Цвитановића који је врло лако могао завршити са трагичним последицама. То је само наставак онога што се догадја у последње време када је потпуно легализовано насиље према особама из нашег клуба. Почевши од напада на саветника клуба Здравка Мамића на Брачу, а затим оружаног напада и покушаја убојства у Томиславграду, па све до вечерашњег физичког напада на тренера Цвитановића", навео је Динамо.

         Загребачки клуб је апеловао на институције Хрватске да се пробуде и да престану да игноришу све што се догадја око Динама и да не игноришу нападе на своје градјане.

         „Па зар сви чекамо да се догоди нешто трагично да би систем коначно реаговао? Не желимо да живимо у земљи у којој се институције боје чак и да осуде злодела. Нисмо приметили да је ико од релевантних фактора и институција реаговао након напада и покушаја убиства Здравка Мамића, што је очигледно мотивисало починитеље овог кукавичког напада на господина Цвитановића", пише у саопштењу.

         У Полицијској управи су потврдили напад на Цвитановића и навели да је истрага у току.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари