Штимац најавио да ће Готовина и Маркач извести почетни ударац против Србије

ХРВАТИМА НИКАД ДОСТА СРБОФОБИЈЕ - ЧАК И У СПОРТУ

Игор Штимац

  • Нама та господа неће изводити почетни ударац нигде, па ни у Загребу, упозорио је генерални секретар ФСС Зоран Лаковић

        СРБОФОБИЈА је важан супстрат сваког хрватства. Овај гвоздени закон све више потврђује и хрватски спорт.

       Хрватски фудбалски селектор Игор Штимац саопштио је да ће позвати генерале Анту Готовину и Младена Маркача да изведу почетни ударац на квалификационом сусрету за Светско првенство између Хрватске и Србије који се игра 22. марта 2013.

       Ово, међутим, није тек непотребно увлачење политике у спорт, а ни политизовање спорта.

       Хрватски медији су пренели Штимчеву изјаву да је већ ишао у Пакоштане код Задра, родно место Анте Готовине, да би се срео с његовом родбином.

       Генерални секретар Фудбалског савеза Србије Зоран Лаковић изјавио је да не постоји ни најмања могућност да ослобођени хашки генерали Анте Готовина и Младен Маркач изведу почетни ударац на утакмици са Хрватском у квалификацијама за првенство света у Бразилу.

       „Нама поменута господа неће изводити почетни ударац нигде, па ни у Загребу“, рекао је Лаковић Танјугу.

       Лаковић је додао да је свима из ФСС криво што се пет месеци уочи утакмице у Загребу прави беспотребна тензија, поготово што је тај меч читава Европа прогласила за утакмицу високог ризика.

       „Све остало што нема везе са спортом и фудбалом нећемо коментарисати“, закључио је Лаковић.

       Директор тренерске школе Фудбалског савеза Србије Душан Савић изјавио је да сматра провокацијом Штимчеву најаву да ће Маркач и Готовина извести почетни ударац на утакмици са Србијом.

       „Тај позив заиста сматрам провокацијом, којој тренутно не бих придавао велики значај. Много штошта ће учинити с циљем да се наша репрезентација омаловажи. То је психолошка припрема за ту утакмицу“, рекао је Савић Танјугу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари