Посланик Моста Миро Буљ: Загреб треба да од Србије затражи 45 милијарди евра ратне одштете

У САБОРУ - ЗА ВРЕМЕ РАСПРАВЕ О ЗАКОНУ О БРАНИТЕЉИМА - ВУЧИЋА НАЗВАО „ЧЕТНИКОМ“

Миро Буљ

        ПОСЛАНИК хрватског опозиционог Моста независних листа Миро Буљ предложио је, у оквиру расправе у Сабору о Предлогу закон о бранитељима, да се од председника Србије Александра Вучића, којег је, иначе, назвао четником, затражи ратна одштета од 45 милијарди евра, па ће, казао је, у Хрватској бити новца за све.

        О предложеном закону најпре је говорио министар бранитеља Томо Медвед, а Буљ је, у реплици, рекао да треба зауставити изјаве коалиционог партнера владе, Милорада Пуповца, који је упоредио хрватског генерала Бобетка са Слободаном Милошевићем.

        „Није достојанство Домовинског рата ако говоримо само о једанаесторици погинулих из ХОС-а, док у Хрватској још имамо четничке споменике“, рекао је Буљ.

        Вучић је доношење Закона о хрватским бранитељима назвао „отварањем Пандорине кутије“ и додао да је он за Србију неприхватљив.

        Рекао је да то значи да би и Србија могла да донесе још 500 закона о томе шта је направљено Србима у Јасеновцу или Олуји.

        „То је за нас неприхватљиво“, рекао је Вучић и додао да разуме шта мучи Хрвате, али би, каже, замолио да и они разумеју проблеме Срба и оно што Срби неће прихватити.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари