Пленковић најавио нову протестну ноту Србији због туче у Сонти

ПОЛИЦИЈА САОПШТИЛА ДА ТУЧА У СОМБОРУ НИЈЕ БИЛА „НАЦИОНАЛНО МОТИВИСАНА“

        ХРВАТСКИ премијер Андреј Пленковић осудио је напад на тројицу младића хрватске националности у Сонти и најавио протестну ноту Србији.

        О инциденту који се догодио током викенда, јавност је, посредством хрватских медија, обавестио председник Демократског савеза Хрвата у Војводини, Томислав Жигманов.

        „Уложили смо протестну ноту, позивамо Србију да заштити Хрвате који живе у Србији”, рекао је Пленковић на почетку последње седнице владе у овој години.

        ХИНА је јуче известила да је поводом недавног инцидента у Сонти отправник послова у хрватској амбасади у Београду пренео Министарству спољних послова Србије забринутост због „етнички мотивисаног узнемиравања и физичког напада” и затражио детаљне информације од српске стране.

        Полицијска управа Сомбор је, у међувремену, саопштила да инцидент није национално мотивисан, а да су изазивачи туче ухапшени.

        Амбасадорка Србије у Загребу, Мира Николић, одбила је да прими ноту, којом је то Министарство реаговало на, како наводе, „физички напад на тројицу младића хрватске националности у војвођанској Сонти”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари