Пернар објавио да је иступио из Католичке цркве и објаснио зашто је то учинио

ОДГОВОРИО СВИМА КОЈИ ГА НАПАДАЈУ КАО „ЧЕТНИКА, СРБИНА И КОМУНИСТУ“

Иван Пернар

 • Овако је објаснио због чега је присуствовао дочеку православног Божића: „На сам догађај позван сам од стране њиховог свећенства. Позив од католичког никада нисам добио… Други је у томе што је католичко свећенство у служби ХДЗ… Српска православна црква нема за циљ довођење ХДЗ-а на власт, нити се мијеша у нашу политику и бави се вјерским питањима. За католичку цркву се то не може рећи“

        КОНТРОВЕРЗНИ хрватски политичар Иван Пернар је на својој Facebook страници објавио да није католик и да се исписао из Католичке цркве, објавио је портал Index.hr.

        Објаснио је да „се не слаже с вјерским науком њеним, нити политичким порукама“. Притом је набројао неколико примера онога што замера Католичкој цркви: „забрана женидбе за свећенство, увођење чистилишта, клањање пред киповима, непогрјешивост папе, право свећеника да опраштају гријехе“.

        Саборски заступник Живог Зида Пернар објаснио је претходно и зашто је био на литургији Српске православне цркве за Бадњак, а да није био на католичкој миси поводом Божића или Бадњака:

        „Разлога је више, али два су основна. На сам догађај позван сам од стране њиховог свећенства. Позив од католичког никада нисам добио па се сукладно томе нисам нити осјетио позваним (на њихову прославу Бадњака и Божића). Други је у томе што је католичко свећенство у служби ХДЗ-а, тј. потпуно инструментализирано, а ХДЗ осим што је уништио нашу земљу, жели и мене особно - монтираним поступцима, злоупорабом државних институција и путем државне телевизије. Српска православна црква нема за циљ довођење ХДЗ-а на власт нити се мијеша у нашу политику и бави се вјерским питањима. За католичку цркву се то не може рећи.“

        Пернаров потез очито је изазвао негативне, па и шовинистичке реакције неких од његових пратитеља, јер је накнадно написао објаву у којој се заједљиво осврнуо на оне који га називају „четником, Србином и комунистом“ због тога што није католик ни члан ХДЗ-а.

        „Дио људи мисли да ниси довољно Хрват ако ниси у ХДЗ-у и католик. То су обиљежја правог хрватства, тако дио родитеља учи своју дјецу. Сада вам је јасније зашто ме неки зову четником, Србином и комунистом. Све је ствар одгоја, почиње од малена. Сада вам је јасније и зашто су неки велики Хрвати иако су сатрли и уништили свој властити народ“, написао је на својој Facebook страници Иван Пернар.

        Index.hr

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 16:04 07.01.2017.

 • +4
Voting is closed.

Bravo , covece Pernar tako rade oni koji imaju mozga
sacuvanog od svetsih elita i lazi.
Kako bi bilo dobro da se svi probude iz spavanja i pronadju svoj put ka Hristu.
Pa i moj narod Serbski koji zivi u zabludi i prevarama mocnika satanistickog sveta.
Istina ce uvek pobediti ali ona nazalost ima svoju cenu.
Gospod opomenu"Zbog mog Imena ce te biti ubijani ,proterivani,muceni i ubijani
ali onaj koji izdrzi do kraja ceka ga Carstvo mog Oca na Nebesima.
Amin Gospode Tvoja Rec je Bozanstvena i iskrena.

fresh's picture
fresh 21:42 07.01.2017.

 • +2
Voting is closed.

Храбар момак!

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 23:21 07.01.2017.

 • +6
Voting is closed.

a da je napustio pravoslavlje bio picka ustasa i izdajnik ! Haha...

Dejan's picture
Dejan 01:00 08.01.2017.

 • +2
Voting is closed.

On je napustio hrvatsku verziju rimokayolicizma upravo zato sto nece da bude to sta si izvoleo navesti. Onaska, komentar ti je glup, jer on i nije bio pravoslavan, tako da ga nije ni mogao napustiti.

Savet. Ide se negde napiti, ili kresni nesto, a nemoj zlu volju da prosipas po internetu.

Zorbas's picture
Zorbas 09:45 08.01.2017.

 • +1
Voting is closed.

Не буди шашав! Таман посла да то уради, па да добије отказ!

мићо's picture
мићо 00:05 08.01.2017.

 • +6
Voting is closed.

Знао сам да ће напредовати!!!Ово је велики корак за ово наше човечанство,примимо га и одбранимо,хтеће да га униште католички вампири.Време је за храбре,сви смо ми мишеви што куцкамо под надимцима(ја први),момак има муда,наклон до земље.

Zorbas's picture
Zorbas 09:50 08.01.2017.

 • +1
Voting is closed.

Чудно је да се уопште такав човек пробије до врха власти ... То не може да се деси баш нигде. Некако је промакао ... За Трампа се може слично рећи.
Да негде побегне, па то онда није то. Он има своју мисију. Он је глас хрватског народа, оног добра које у народу постоји. Е, сад, ако га народ масовно подржи, и још неки патриотски људи у структурама, којих још има ... Може се окренути на јак покрет.

И нама треба неко такав.

мићо's picture
мићо 10:19 08.01.2017.

 • +1
Voting is closed.

Пред њим је још само једна ствар што се тиче идентитета и онда може да иде у висине.Некада се прво приступало католичанству па је од таквих настала хрватска нација,а сад је пут опет преко одрицања од католичанства и онда хрватство отпада временом само јер је базирано на тој кока кола вери.Очекујем ако га до тад не ликвидирају да ускоро каже-даме и господо ,Хрвати не постоје па тако ни ја не могу бити хрват.

мићо's picture
мићо 10:19 08.01.2017.

 • +1
Voting is closed.

дупло

pravi pera's picture
pravi pera 16:55 08.01.2017.

 • +1
Voting is closed.

Da, bas tako, "nekako". Kao ono nekad u Pejakovicevoj monodrami: " A znamo i kako, a znamo i kako ..."

pravi pera's picture
pravi pera 01:28 08.01.2017.

 • +2
Voting is closed.

Mozda je sve OK, ali treba se cuvati hrvatskih trojanskih konja. Jer sa njima se nikad ne zna. Cuj, hrvatski politicar! Ja tipujem na 1% + 99% za trojanca.

misko's picture
misko 11:03 08.01.2017.

 • +1
Voting is closed.

hrvati su nezadoviljni svakako, samo je pitanje ko će ovoga puta biti kriv, i u čijem je džepu ovoga puta hrvatski novčanik :)Prošli put su za sve bili krivi srbi, a i sada ova ustaška bagra pokušava da ih uveri da su opet za to krivi srbi, ali pošto srba u hrvatskoj skoro da nema ta priča teško pije vodu.Paranoja je izražena u narodu to je očigledno, jer VIDE da srbi ne mogu da budu krivi ali sa druge strane NE ŽELE da veruju da su ih dojučerašnji "očevi nacije" i " spasioci " preveslali ko magarce.Svakako će tamo biti sve gore ekonomski gledano jer realno hrvatska NIKADA nije bila neka bogata regija evrope niti ima potencijale za tako nešto, za razliku od srbije koja takodje od nemanjića još, nije bila bogata regija, ali IMA potencijale koji NIKADA zbog turaka i silnih ratova nisu bili iskorišćeni.Dolaziće hrvati ovde ko gastarbajteri na kraju, a to će biti vrlo skoro , još ćemo mi koji ovo pišemo videti to.Samo da ne bude opet rata, ali tu ne mislim na rat sa hrvatima, od toga nema ništa jer ustaše znaju da će teško da nateraju prosečnog hrvata da vesla preko drine duže od 5 m, nego na mnogo krupnija sranja.

Gospodar Zarin's picture
Gospodar Zarin 13:30 08.01.2017.

 • +1
Voting is closed.

Evo, dan kasnije otvorim ovaj besmisleni naslov sa bezveznim tekstom koji opisuje avanture nekog tamo preplacenog mladog egzibicioniste i pomislim da je zaista neverovatno koliko je propala Srbija sa ovakvim likovima i njihovim komentarima-nebulozama van vremena i prostora i bez ikakave veze sa stvarnoscu...

мићо's picture
мићо 17:29 08.01.2017.

 • +1
Voting is closed.

Не буди љубоморан,господару.

Gospodar Zarin's picture
Gospodar Zarin 20:00 08.01.2017.

 • +1
Voting is closed.

A na sta to, majke ti?
Vasa retardiranost je samo vasa.
IQ vam je nizi od spoljne temperature.

Додај коментар