Новинар хрватске телевизије Z1 позвао гледаоце да поздрављају са „за дом спремни“ и добио - отказ

СУГЕРИСАО ИМ ДА ТО СМАТРАЈУ ЛИЧНИМ УЧЕШЋЕМ У „ДРУШТВЕНОМ ЕКСПЕРИМЕНТУ“

Марко Јурић

        ХРВАТСКИ новинар Марко Јурић добио је отказ на телевизији Z1 пошто је гледаоце позвао да користе поздрав „За дом спремни“, јавио је Index.hr.

        „У свакој прилици поздравите са ,За дом спремни’ па да видимо хоће ли у Хрватској порасти мржња. Ако вас неко заустави и приговори због тог поздрава, реците да учествујете у друштвеном експерименту“, позвао је он гледаоце телевизије Z1.

        Ова телевизија се извинила гледаоцима, оградила од његове изјаве и саопштила да „не дели мишљење и ставове Марка Јурића са којим је прекинута даљња сарадња“.

        „Z1 телевизија с гнушањем одбија да учествује у било каквом истраживању на начин који је објавио и најавио уредник и водитељ Марко Јурић, одговоран за неприхватљиви, непрофесионалан и гнусан садржај емисије, на који Z1 телевизија, на жалост није могла да утиче“, саопштено је из ове телевизије.

        У саопштењу се такође наводи да се његова емисија „Марков трг“ више неће емитовати на програму те телевизије, преноси Индекс.

        Савет за електронске медије пре мање од годину дана одузела је дозволу на три дана телевизији Z1 након што је Јурић у својој емисији хушкао против Српске православне цркве.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари