Највећи пад броја становника имају Андора, Порторико, Сирија, „Косово“ и Хрватска

ОМБУДСМАН ЗА ДЕЦУ ИВАНА МИЛАС КЛАРИЋ: „УЧИТЕ СТРАНЕ ЈЕЗИКЕ

И БЕЖИТЕ ГЛАВОМ БЕЗ ОБЗИРА“

Ивана Милас Кларић

        СВЕТСКИ економски форум (WЕF) објавио је поражавајуће податке о државама с највећим падом броја становника на свету.

        Хрватска се на тој листи налази на драматично лошем шестом месту, раме уз раме са разрушеном Сиријом и шиптарским Косовом.

        Хрватска демографски пропада јер се владајућа гарнитура, према писању читаног портала Index.hr, брине искључиво за властите страначке кадрове уместо за пореске обвезнике.

        Портал подсећа да, према подацима Еуростата за 2015. годину, хрватски порески обвезници државну администрацију плаћају готово 50 посто више у односу на просек Европске уније.

        - Не треба заборавити ни да владајућа гарнитура немилице троши њихов новац на политичку трговину с ратним ветеранима, па ће тако нови Закон о бранитељима пореске обвезнике до 2025. године коштати невероватних 5,5 милијарди куна, или 734 милиона евра - пише Индекс.

       „Учите стране језике и бежите главом без обзира, то бих могла да поручим деци”, казала је хрватска омбудсманка за децу Ивана Милас Кларић у Сабору.

        На челу листе је Андора, али како Андора има мање од 80.000 становника, одлазак сваке особе је процентуално висок, па она и није добар пример за упоређивање.

        На другом месту је Порторико.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари