Месић против повлачења тужби за геноцид

Боји се `изједначавања` улога Хрватске и Србије у рату

  • ФАКТИ: Овај неосуђени злочинац против мира не престаје да лаже! Мало му што измисли хрватску катарзу из 2000. и година је су уследиле, па подметну Слободану Милошевићу да тобоже није хтео ни федерацију! Он који је учинио све да растури постојећу југословенску федерацију! Овоме лекар треба да наложи да – чита Игора Мандића!

         БЕОГРАД, (ФоНет) - Уколико би Хрватска и Србија обострано повукле тужбе за геноцид, то би нас опасно приближило изједначавању улоге те две државе у рату, што је апсолутно неприхватљиво, рекао је за Данас бивши председник Хрватске Стјепан Месић.

         Последњи председник Југославије каже да сада не би требало брзоплето срљати у такве комбинације и додаје да је у Хрватској требало имати више памети и политичке далековидности када је тужба припремана.

         "Ја сам био за то да се испитају све могућности како да остваримо оно што смо желели, а да избегнемо подизање тужбе и, наравно, српску противтужбу која је била извесна", рекао је Месић, уз напомену да тадашња Влада Хрватске није имала слуха за такво мишљење.

         Месић сматра да треба осигурати да се никада "не заборави ко је кога напао, да се не заборави да Слободан Милошевић није прихватао ни федерацију, ни конфедерацију, да је његова политика била мењање граница ратом и да је та политика укључивала ратни злочин и геноцид".

         Предуслов за стабилизацију ситуације у региону је суочавање с истином о прошлости, каже Месић.

         "То има још много посла, поготово на српској страни, јер Србија није доживела катарзу какву је Хрватска доживела 2000. и у годинама које су следиле", рекао је Месић и додао да би и због националних екстремиста с обе стране било најбоље да се процес на суду одвија својим током.

 


Слични садржаји

Коментари