Месић: Ако Република Српска прогласи отцепљење од БиХ - одмах бих војно пресекао коридор

ОН БИ ЗА ТО УПОТРЕБИО ХРВАТСКУ АРМИЈУ И УВЕРЕН ЈЕ ДА БИ СВЕ „БИЛО ГОТОВО ЗА ПАР САТИ“

        КАДА би Република Српска покушала да се отцепи требало би одмах пресећи коридор, сматра некадашњи председник Хрватске Стјепан Месић.

        „Када би неко отцепио део БиХ, да се ја питам, пресекао бих коридор и то би било за пар сати готово“, каже Месић.

        Коментаришући недавну изјаву председника Републике Српске Милорада Додика да верује да ће доћи до отцепљења Српске од БиХ и да му нико не може забранити да верује, да машта, да има идеал, Месић је за ФТВ рекао да је Додик доласком на власт променио свој правац деловања.

        „Мислим да он (Додик) искрено верује да се БиХ може поделити и да у томе смислу он све и предузима. Међутим, њега ће време разуверити као и многе друге. БиХ је недељива и на овом простору та архитектура је до краја завршена, према томе свако онај ко троши енергију и средства на неоствариве циљеве чини глупости“, мишљења је Месић, преноси сарајевски портал „Вијести“.

        На питање где је у свему томе међународна заједница, Месић каже да је међународним обавезама преузет опстанак БиХ, те да је Хрватска потписница споразума, дакле уговора којим преузима одређене обавезе, а обавеза је опстанак целовите БиХ.

        „Свако онај ко би разбијао БиХ морао би да доживи одређену акцију оних који гарантују њен опстанак, а у сваком случају то је и Хрватска“, додао је Месић.

        Исти извор подсјећа да је Месић, својевремено пред крај свог мандата, рекао да би у случају да дође до отцепљења Републике Српске требало да реагује NATO.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 20:44 09.10.2017.

 • +49
Voting is closed.

Ceo SRPSKI NAROD mora uz pomoć RUSKOG NARODA osvetiti genocid nad Srbima koji su Hrvati izveli u maju i avgustu 1995 godine uz pomoć NATO (a i EU), zapadna Hercegovina i dubrovačko područje su vrlo nestabilne teritorije a NDH koridor kod Neuma je veoma uzak ...

Србски СКАДАР's picture
Србски СКАДАР 01:00 10.10.2017.

 • +30
Voting is closed.

Заборавио си 2 светски рат.
Хрвати не постоје. Они што себе називају Хрватима су
наш отпад, говна Ватикану продана за пар новчића .
Загреб се првобитно називао Србиново, а у Солину код
Сплита била је Србска патријаршија.
Србија је била све од Ромеје до Истре, а сад ми немамо ни
педаљ нашег плавог мора.
Зато у временима која долазе требамо повратити све наше
територије и наравно наше плаво море, а Хрвати и остали
новонастали народи имат ће 2 могућности, или да се врате и
буду оно што и јесу или их неће бити !!!

Sloba's picture
Sloba 01:19 10.10.2017.

 • +8
Voting is closed.

U principu si u pravu, ali ako mislis na genocid nad onima koji ne zele da budu Srbi, onda si ti gori od tih Hrvata. Onda si na nivou ustasa Ante Pavelica i Srba Stevana Nemanje.

Србски СКАДАР's picture
Србски СКАДАР 08:07 11.10.2017.

 • +5
Voting is closed.

Ј.бали ти маму Алојзије Степинац и Анте Павелић.
Ваша усташка крилатица је МИ ИЛИ ОНИ нама суживота.
Ви сте то одабрали а сад шта ти будало није јасно!

Zorbas's picture
Zorbas 15:29 10.10.2017.

 • +1
Voting is closed.

Немој да се палиш. Далматинци и сами тврде да нису Хрвати, и дан-данас. После првог следећег великог рата треба да будемо паметни, а не као до сада. Наравно да све усташе треба умлатити. Једном за сва времена. Остале неће бити потребно. Кључно је хрватску цркву одсећи од Ватикана заувек. Она је та која трује народ. Мада, један Рус је имао паметан предлог. Врло прагматичан. Што да ту разбијамо главу. Побијеш СВЕ, а онда ће сам Господ да их сортира. Ко је ваљао, а ко није.

Roggyo's picture
Roggyo 21:48 09.10.2017.

 • +24
Voting is closed.

Овог НЕчовека је Путин лично одликовао за АНТИФАШИЗАМ! А председник представља целу нацију, Иванка ми је то јуче 10 пута поновила. Додуше није рекла да представља нацију него да је председник исто што и нација и држава. Месић је свакако типичан пример просечног крвата. Дакле Путин је ОДЛИКОВАО ЦЕЛУ ХРВАТСКУ И ХРВАТЕ ЗА АНТИФАШИЗАМ! У свему томе највише боли то што Путин и Русија НИКАД нису слично одликовање доделили ни једном Србину а ни Србији! Месићев деда је јуришао на Стаљинград и скрнавио православне храмове! Информишите се бар мало:

http://www.sedmica.me/putin-odlikovao-stjepana-mesica-ciji-je-stric-juri...

Заједно са месићем и хрвацком, Путин је одликовао и Албанију иако су и хрвати и шиптари хитлера дочекали са цвећем! То је било 2005 године:

https://www.vecernji.hr/vijesti/putin-odlikovao-mesica-805661

Иванка то назива прагматизмом а онај који то критикује је Јуда или непријатељ Русије! Од Руса, Путина највише критикују православни Руси који су забринути због Путинових веза са ционистима јеврејима и то што је Русија у великом делу још увек под јеврејским и комунистичким утицајем уместо под Руским Православним! Захваљујући Путину расте и утицај муслимана! Иванка је идолопоклоник и као и многи Срби практикује култ личности кад је Путин у питању! Мени се јуче дерала да су сви Јуде који желе Православну Русију јер по Иванци Путин је Русија и он ју је изградио! Ја бих јој поручио да је Русија изграђена на крви свих обичних Руса који су дали за Русију живот а не због Путина или било ког другог појединца! Они нису либерали како им лепи етикете Иванка, они мрзе либерале и понекад гласају за Путина јер је он мање зло од либерала.

Овај чланак је у мени пробудио љутњу и уједно дао прилику да подсетим Србе да руски државни врх ни у ком случају не понижава Србију случајно! Путин је интелигентан и јако добро информисан човек који одлично познаје историју, па му се овакви потези не дешавају случајно него их намерно с времена на време чини!

И пошто ми је јуче иванка качиле слике, ево и од мене једна слика за све, која сваком Србину и правом Русу буди најнепријатније осећаје:

http://www.sedmica.me/wp-content/uploads/2017/04/2.jpg

П.С. За млађе генерације дајем још линк за видео од 6 секунди где месић каже, да је испунио свој задатак Југославије више нема:

https://m.youtube.com/watch?v=XD65o5Q4cF4

месић је растурио Југу и Путин је сигурно и то знао јер је цео свет са све Русијом пратио та збивања.

raikkonen1's picture
raikkonen1 22:24 09.10.2017.

 • +17
Voting is closed.

i ja se cesto pitam shta mu je to trebalo koja je bila svrha, isto gledam da jevrejcine josh rovare po rusiji, muslimani sa kavkaza glume kooperativnost a ko zna shta smishljaju u svojim glavama, isto ovako je nagradio ordenom i rexa tilersona a on ispade gori od jona kerija, ja mislim da rusijom upravlja ona mocna jevrejska organizacija u usri i naravno izrael..u rusijii nikako da izbace iz stroja te zverine zidovske!! svugde su na najvaznijiim mestima a pravi rusi su u drugi red. putin je ubedjen da su srbi i kurbati isti narod i da ih ne deli ali video je u ukraini sta se desilo i josh misli da su oni i ukrainci braca a poklashe se, djavo ce ga znati shta im je shema..ko za koga radi.

Roggyo's picture
Roggyo 00:34 10.10.2017.

 • +17
Voting is closed.

Око Путина је много ствари под знаком питања и све се одвија као у филму! Исто је било са хитлером за кога се касније испоставило да је јеврејин и то да му отац био Ротшилдово копиле!

Мене највише забрињава Путинов однос са јеврејским рабинима који од свих народа највише мрзе Русе, јер је Путин са њима забрињавајуће добар! Има пуно показатеља који иду у прилог томе да је Путин такође глумац на светској позоришној сцени. Да вас подсетим да је Путин први признао Јерусалим за нову престоницу Израела и то пре Трампа! Још је више забрињавајуће што су једино Путина и Трампа на тај чин позвали чланови јеврејског синедриона! За религијски неупућене да објасним да синедрион није постојао 2000 година и да је управо синедрион јеврејска организација која је убила Исуса Христа! Разлог за поновно оснивање синедриона после 2000 година је градња трећег храма у Јерусалиму, одакле ће светом владати јеврејски цар месија, вођа новог светског поретка или како га Хришћани називају антихрист.

Поред тога, главни град Евроазијске уније неће бити Москва или Петровград него нова престоница Казахстана изграђена после распада СССР-а Астана чије име је анаграм од сатана и то није све! Астана је први град на свету који је изграђен у целости од масона и цео град је пун сатанистичких, паганских , египатских и масонских зграда и символа. Зар такав накарадан град треба да буде престоница руског православног света?

Дакле кад гледамо ширу слику, многе ствари око Путина и његови потези су нејасни све док у све то не убацимо религијски и мистични поглед! Ако је пророчанство о руском ПРАВОСЛАВНОМ ЦАРУ тачно, било би време да дође! Јер муслимани харају по Русији као никад у историји и живе у деловима Русије где их никад није било а све то се дешава у Русији уз благослов Путина! А као круна сарадње је у Москви направљена највећа џамија у Европи и једна од највећих на свету!

Али највише забрињава јеврејски елемент, јер у Русији јевреји имају највећи утицај! Директор најгледаније ТВ у Русији је јеврејин! Ако пратите руску естраду и медије, онда знате да су најпопуларнији водитељи на руским телевизијама ЧИСТОКРВНИ ЈЕВРЕЈИ СА ИЗРАЕЛСКИМ ДРЖАВЉАНСТВОМ! Русија је једина држава у Европи где је јеврејски празник ханука на равни Божића и чак га славе на тргу у Москви и другим руским градовима! До 2005 је Америка била једина држава на свету осим Израела која је то чинила а од онда јеврејску хануку слави цела Русија! Претпрошле зиме сам се запрепастио кад сам у Москви видео јеврејске меноре на сваком кораку постављене као да су божићне јелке! То није све! Москва је почела да има веће меноре од оне испред Беле куће у САД која је увек била отворени символ јеврејске моћи над Америком а под Путином су јевреји и у Русији почели јавно да показују да имају моћ. Менора је јеврејски символ где је седам свећа у једној које је у синагогама Путин неколико пута палио као почасни гост! Палити свећу у јеврејској синагоги је забрањено по свим канонима православном хришћанину и по канону би због тога требао бити искључен из цркве. На нашу жалост на празник хануку је и патријарх иринеј палио у синагоги исту свећу и по канону би требао због тога бити рашчињен пошто је црквено лице плус да добије анатему (клетву од целе православне цркве). За оне који још увек не знају о чему се ради ево слике:

https://www.breakingisraelnews.com/wp-content/uploads/2015/12/Berel-Laza...

А ево још занимљивијих Путинових слика које су жешће забрињавајуће:

http://ic.pics.livejournal.com/lorddreadnought/76765949/3666/3666_900.jpg

https://img.4plebs.org/boards/pol/image/1392/80/1392803355006.jpg

https://www.debatepolitics.com/attachments/blogs/dreadnought/attachments...

Јевреја у Русији има само око 1% а толико су заступљени свугде! До пре 5 година је од 100 најбогатијих Руса било 97 јевреја а само 3 Руса! Помислите на БИЛО КОЈЕГ руског милијардера и 99% шанси је да је јеврејин! Кад упалите ТВ у Русији, на најгледанијим телевизијама НЕМА РУСА НЕГО СУ СКОРО СВИ ТЈ ОГРОМНА ВЕЋИНА ВОДИТЕЉА, ГЛУМАЦА И ПЕВАЧА ЈЕВРЕЈИ! Нико ме неће убедити да од 150 милиона Руса нема талентованих Руса па им требају јевреји! Људи и браћо причамо о Руском народу који је дао највеће геније на пољу науке и у свим врстама уметности, да им у целом свету нема равних! Руски таленти су за време јеврејске комунистичке револуције полако или побијени или склоњени из јавности а њихова места су заузели људи попут пластичног јеврејина галкина и његова 50 година старија жена крава пугачова која је пре 3 године окупила јеврејску омладину и са њима певала на Руској државној ТВ да су Москва, Њу Јорк и Телавив јеврејски градови и да су јевреји највећи фрајери на свету (парафразирам). То двоје јевреја живи у ДВОРЦУ Украшеним масонским и осталим сатанистичким символима и нису једини али су најпознатији пример! Руска талентована деца из разних области су сатерана у ћошак због јевреја! Па директор и уредник најгледанијег Првог канала, кога је поставио Путин да прави јавно мњење у Русији је чистокрвни јеврејин такође (знам да је био, једино ако му Путин није дао још већу функцију)!

Кад све то узмемо у обзир онда нас Путинови потези уопште не чуде!

Sloba's picture
Sloba 01:12 10.10.2017.

 • +11
Voting is closed.

Bato,

Pa kako mislis da pobedis postojeci svetski poredak a da izbegnes unistenje planete?

Najpre treba unistiti Ameriku, glavnu bazu internacionalnih cionista. I dok se unistavanje Amerike odvija mirnim putem, da bi se izbeglo sveopste unistenje, moras da titras jaja svetskim vladarima iz senke.
A kada Amerika bude neutralisana, pocece druga prica. Ruska armija sigurno nije u rukama cionista.

A to sto pises o krsenju pravoslavnih kanona paljenjem svece u sinagogi, to vezi macku o rep. Ako takvi kanoni zaista i postoje, treba ih izbaciti iz upotrebe, jer pravi hriscani ne smeju da se ponasaju kao pravoslavni cionisti, hocu reci rasisti i ekstremisti.

Roggyo's picture
Roggyo 15:55 10.10.2017.

 • +10
Voting is closed.

Слободане немам шта да везујем мачку о реп!

Навешћу ти само један пример од многих, апостолско правило број 71 које гласи:

"Ако који Хришћанин принесе уље у светилиште незнабожачко или у јеврејску синагогу, или свеће пали кад су њихови празници, нека се изопшти из Цркве."

То важи за СВАКОГ Хришћанина! А ако је у питању свештенослужитељ, одмах да се рашчини и још анатема по потреби!

То није никакав расизам него су Православни Хришћани до пре 100 година тачно знали да су Јевреји највећи непријатељи Хришћанства. То не тврдим ја него сами јевреји! Ако икад узмеш јеврејске свете књиге у руке, упознаћеш се са највећим расизмом на свету. Дакле од тренутка кад је Иринеј упалио свећу у јеврејској синагоги, он је по свим апостолским правилима и црквеним канонима престао да буде патријарх и не само то него и православни хришћанин! Исто важи за Путина који је то чинио више пута!

У вези гео политике можда и грешим, али у вези основних ствари из Православне теологије мало теже! Осим Православне теологије, нешто мало знам и о исламу док јеврејску теологију и историју проучавам годинама и то из самих јеврејских извора и од других који су се бавили њима. Руски народ је до доласка комунизма био веома добро упућен у јеврејске особине и њихове навике. О јеврејском питању у Русији је писао велики Достојевски и пророчки предвидео шта ће се десити у западном свету а нарочито у самој Русији због јевреја. Русима су јевреји урадили све чега се Достојевски бојао! Једном сам већ наводио линк о Јеврејском питању од Достојевског на Србском, па ћу га окачити опет јер је добар почетак за проучавање јевреја и њиховог расистичког и понижавајућег понашања према Русима у 19. Веку у Русији. То су одломци из Пишчевог дневника:

http://srpski.narod.ru/dostojev.htm

А ево и једног Србског извора такође из 19. века од Јаше Томића:

http://srpski.narod.ru/tomic.htm

На крају бих додао да је Путин забранио испитивање холокауста над јеврејима и свако ко се усуди да испита да ли је у 2. Св. Рату заиста убијено 6 милиона јевреја или како су тврдили до 1989. око 2 милиона, прети му затворска казна. Тиме се Русија придружила Немачкој и Америци где је дозвољено критиковати и хулити на Бога па и на саме Русе али не и на јевреје! Да подсетим да је творац комунизма карл маркс био јеврејин из рабинске породице и да је био расиста који је мрзео словене а нарочито је презирао Србе и Русе које је сматрао нижом расом (исто важи и за творца протестантизма лутера). По том јеврејском монструму се у Русији и данас зове много улица и тргова!

Сетио сам се додатне кратке литературе. Прочитајте Милорад Мојић, Србски народ у канџама јевреја:

https://www.ivantic.info/Ostale_knjiige/Srpski_narod_u_kandzama_Jevreja.pdf

И шта каже Васа Пелагић о Јеврејима 1879. Године а бави се укратко управо јеврејском најсветијом књигом која се зове Талмуд:

https://www.ivantic.info/Ostale_knjiige/Vasa_Pelagic_Istina_o_zidovima.pdf

Ово не постављам само због тебе него због свих. Али ти си ме натерао пошто кажеш да окачим мачку о реп православне каноне и да ако су заиста такви да их треба променити јер су расистички. Ја сматрам да су Православни канони баш онакви какви треба да буду само штета што их наши екуменисти не поштују!

Sloba's picture
Sloba 18:55 10.10.2017.

 • +9
Voting is closed.

To je ekstremizan kao i onaj jevrejski iz Starog zaveta. Hriscani ne bi trebalo da budu vodjeni mrznjom. A ako su vodjeni mrznjom, onda nisu hriscani.

Roggyo's picture
Roggyo 21:49 10.10.2017.

 • +9
Voting is closed.

Истина и чување своје вере од непријатеља не може да буде мржња! То је Хришћанска дужност, у супротном престају бити хришћани јер не можеш два господара тј. бога служити. Исус нам лепо у Јеванђељу по Јовану каже да јеврејима није отац Бог него ђаво који је отац лажи а јевреји су његова деца која једино знају да лажу. Парафразирам Исусове речи из Новог Завета. А уосталом јевреји су још пре Христа престали да практикују Танах тј. Стари Завет а као друго ако пажљиво прочитате Стари Завет видећете да ни у Старом Завету Бог не мрзи људе него грех и управо јевреји су највише кажњавани због изопачености и греха у Старом Завету. То што сте нашли пар цитата на интернету не значи да их разумете (већину ствари ни ја неразумем а студирао сам теологију неко време али сам напустио због музике). Јер пре тих догађаја се десило много ствари које су довеле до тога. Претпостављам на које цитате мислите али ако желите изнесите их да видимо. И објасните нам како забрана учествовања у јеврејским ритуалима у синагогама, може да се поистовећује са јеврејским силовањем трогодишње нејеврејске деце, лажима, убијањима па чак и ритуалног жртвовања хришћанске деце од стране јеврејских рабина и осталих гадости попут тога да се не јевреји називају животињама у људском телу итд. Хришћани никад нису практиковали такве грозоте, само су се бојали да хришћани не постану део јеврејског вавилонског култа и то је разлог зашто је хришћанима забрањено учествовати у јеврејским обредима. А поред свега тога ортодоксни јевреји свог бога отворено називају сатаном и сматрају да је њихова дужност чинити зло. На таквим окупљањима није место ни једном нормалном човеку а камо ли хришћану. Многи православни а и католички црквени календари су били до скоро пуни хришћанске деце која су проглашена мученицима зато што су их јевреји убили на ритуални начин и пили њихову крв. Управо то је један од разлога поред лажи и превара што су јевреји протерани из сваке земље где су живели. Немогуће да је цео свет крив а само они прави. Знам да звучи застрашујуће да би било истинито али до пре 100 година су у царској Русији водили судске поступке против јеврејских ритуалних убистава Руске хришћанске деце. Најпознатији је овај случај:

http://serbianconspiracy.blogspot.si/2017/04/mendel-beilis-case-jewish-r...

Овде је кратко у детаље описан догађај зато вам дајем тај линк. Све се десило неколико дана пред јеврејску пасху. То је последњи случај јеврејског ритуалног убиства који је дошао у јавност. Ево плаката који су Руси лепили и позивали Русе да чувају своју хришћанску православну децу од јевреја:

http://argumentua.com/sites/default/files/imagecache/Full_tekst_600x/art...

Ако вас занима тема даћу вам књигу у ПДФ формату на енглеском где су наведени сви доказани случајеви јеврејских људских жртвовања у последњих 1500 година и зашто јевреји то чине и опис како то изводе што није за људе са слабим стомаком. Само да напоменем да нису сви јевреји такви и међу њима самима постоје покрети и многи људи који се боре против ултраортодоксних јевреја. Многе застрашујуће ствари о јеврејским злочинима смо сазнали управо од таквих јевреја.

Sloba's picture
Sloba 00:58 10.10.2017.

 • +9
Voting is closed.

A sto se tice Ivanke, ona je na nivou Titove skojevke ili pionirke.
Ona je pre dve godine branila i Borisa Jelcina kao rodonacelnika ruske demokratije.

Иванка's picture
Иванка 11:22 10.10.2017.

 • +13
Voting is closed.

Лажеш. Увек сам говорила да сматрам да jе Jељцин издаjник Русиjе и злочинац.

Скуп лажова и русомрзаца. Фуj.

Sloba's picture
Sloba 12:09 10.10.2017.

 • +9
Voting is closed.

Ja ne kazem da ti lazes. Verovatno se ne secas dobro. Ili si u medjuvremenu promenila misljenje. Verovatno si malo vise citala i sada znas vise nego sto si znala pre gve godine. Ali istina je da smo se ti i ja dohvatili oko Jelcina, ja zato sto nas je izdao i predao Amerikancima i NATO paktu, a ti zato sto sam vredjao rodonacelnika ruske demokratije.

Иванка's picture
Иванка 12:33 10.10.2017.

 • +10
Voting is closed.

Не сећам се нашег разговора. Али сигурно знам да нисам могла да браним Jуду Јељцина. Не би пало ми на памет. Не бих могла рећи о њему да је он "родоначелник руске демократије", ово је апсурд! То бих могла рећи само као сарказам.

Чини ми се, говорила сам да је мало вероватно да је Јељцин био подмитан. Сматрам да је издао Русију jедноставно зато што је био идиот. "Користан идиот" за Запад. Желео је само да има власт и одобрење Запада. Пљуцкало се му на Русиjу... Али то не значи да сам бранила овог Jуду!

Ако не лажете, то значи да сте једноставно тумачили моје речи на свој погрешан начин. Нисам говорила речи које ми приписујете.

Sloba's picture
Sloba 14:58 10.10.2017.

 • +10
Voting is closed.

Ja se ne secam reci koje si izgovorila. Secam se samo da se radilo o odbrani predsednika koji je otvorio novi put Rusiji.
Ali u redu. Mozda sam zaista pogresno protumacio tvoj nacionalni naboj.

Roggyo's picture
Roggyo 18:26 10.10.2017.

 • +10
Voting is closed.

За Иванку ти потпуно верујем то што кажетш! И пошто се тренутно не слаже са тобом, попио си и етикету русомрзца!

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 01:06 10.10.2017.

 • +10
Voting is closed.

u bibliji ne pise nista niokakvom pravoslavnom ni hriscanskom caru !

U zadnja vremena hriscani ce stradati a ne carevati !

Александар Србски's picture
Александар Србски 15:56 10.10.2017.

 • +12
Voting is closed.

Царство Божије припада мученицима а не луцуферу и његовим слугама. У Царству Божијем,мученици отварају поглавља Божија. Коме си овде душу продао за пар сребрњака,са њиме ћеш заједно и завршити,кад дођу последњи дани.

спој's picture
спој 12:09 10.10.2017.

 • +11
Voting is closed.

Опет ова прича која као да говори да се Путин за све пита у Русији. Не знам на основу чега? А причаш као да је Путину ико дао неки мандат да заступа Србе, ни то не знам на основу чега? Мислим, ја волим да знам све о оном шта ме занима и куда то може да води, куда води ова твоја прича, шта је смисао? Како си кренуо испашће да Путина баш брига и за Русе у Русији, а камо ли за Србе...

Slobodanka's picture
Slobodanka 13:24 10.10.2017.

 • +12
Voting is closed.

Donald Tramp po svom poreklu nema veze sa Jevrejima, ali prilikom posete Izraelu nosio je i on svetu kapicu kipu i to onu crnu (najtradicionalniju), a prilikom posete Zidu plača u Izraelu.
Treba istražiti da li je to postao i običaj za strance više kao znak poštovanja kada su u Izraelu u poseti njihovim starim hramovima ili kod Zida plača.
Pravi Jevreji koji više ne nose kipu ipak je stave kada su u pitanju sahrane, a i ovakve posete, zatim u nekim svadbama.

" Zidu plača Tramp je prišao s crnom kipom na glavi, malom kapom kojom Jevreji pokrivaju teme, položio na njega dlan desne ruke i u skladu s tradicijom stavio parče papira s molitvom među pukotine drevne građevine koja potiče od drugog jevrejskog hrama podignutog u vreme kralja Iroda."
http://www.blic.rs/vesti/svet/tramp-u-izraelu-moguc-je-mir-na-bliskom-is...

Uh, ne bi me iznenadilo da i Mesić poseti Izrael i pokuša da stavi kipu na glavu. Samo za razliku od nas Izraelci bolje pamte pa tako nešto ne bi dozvolili.

damjanko's picture
damjanko 22:28 09.10.2017.

 • +14
Voting is closed.

Veliki plus za istinu o Putinu, poluzidovu koji najvece Ruske neprijatelje uvek naziva partnerima. (njemu jesu)

Roggyo's picture
Roggyo 23:21 09.10.2017.

 • +11
Voting is closed.

То није тачно! Путин руске непријатеље већ неколико месеци више не зове партнерима него пријатељима, нарочито кад се обраћа политичарима из Америке обожава да употреби реч наши (руски) пријатељи!

Slobodanka's picture
Slobodanka 01:21 10.10.2017.

 • +17
Voting is closed.

Roggyio - Dana 09.05.2005. godine bila je tradicionalna Parada pobede u Moskvi na kojoj su bili prisutni gosti iz više od 50 zemalja. Moskva tom prilikom poziva današnje šefove država čije su zemlje do kraja drugog svetskog rata bile učesnice i dale neki svoj doprinos u borbi protiv nacizma i fašizma. Država Hrvatska te 2005.godine u smislu te borbe smatra se naslednicom bivše Jugoslavije pa je tako prisutna na paradi. Tokom drugog svetskog rata Hrvatska je bila deo Jugoslavije koja se smatra zemljom koja se jeste borila protiv nacizma-fašizma, bila je na strani sila pobednica do kraja tog rata.
Kad gledamo samo Hrvatsku neki doprinos do kraja tog rata Hrvatska jeste dala, ali mi pamtimo i koliki je tek bio doprinos Hrvatske na drugoj strani. Medjutim ta pravda se ne može isterati prilikom održavanja parade i nikad se neće ni isterati jer do kraja tog rata značajan broj Hrvata je sa fašističke strane prešao na stranu pobednika, a neki Hrvati jesu od početka rata bili u partizanima.

Tadašnju državnu zajednicu Srbija i Crna Gora predstavljao je tada Svetozar Marović. Medjunarodno priznata država bila je tada ta Srbija i Crna Gora, a Srbija je bila samo njen sastavni deo tako da ne verujem da je Srbija tada bila uopšte pozvana na tu paradu. Po sačuvanim vestima tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić bio je prisutan tog dana nekim manifestacijama te vrste ovde u Srbiji.

Kada ste već načeli ovu temu onda sagledajte celinu te sve lepo proverite do kraja:

1) Da li je i Svetozar Marović kao gost predstavnik državne zajednice Srbija i Crna Gora dobio tom prilikom takvu istu medalju?
- Pretpostavljam da jeste jer takve medalje najverovatnije dobili su svi gosti-šefovi država. Nemam vremena da to proveravam, a i mislim da baš Vi treba to da proverite i da se uverite.

2) Da li su svi gosti- šefovi država dobili takve medalje, a koji su bili prisutni na toj paradi 09.05.2005.godine?

3) Da li ima neki gost-šef države da je tom prilikom preskočen-izostavljen pa da tog dana i tom prilikom nije dobio takvu medalju?
- Pretpostavljam da nema jer Moskva neće na takav način potceniti ili uvrediti ni jednog visokog gosta pa makar da je doprinos njegove zemlje u borbi protiv fašizma-nacizma bilo izuzetno mali ili na i drugi način diskutabilan. Mislim da je reč o podeli medalja samo zbog poštovanja ciljeva te oslobodilačke borbe, a i zbog poštovanja izuzetnog doprinosa koji je Rusija i ceo nekadašnji SSSR dala u tom ratu.

2. Naravno da Mesić 2005.godine otišao je na takvu paradu. To je veoma pragmatičan potez koristan za njegovu državu jer Rusija u odnosu na njegovu Hrvatsku je izuzetna politička i uticajna sila.

NAPOMENA: To što Srbija nije tada bila medjunarodno priznata država je razlog da ne bude prisutna na toj parodi pa samo zbog toga nije dobila tu istu medalju.

Pragmatizam i to veoma jak kod hrvatskih političara je uvek postojao. Kao što su od 1941-1945 bili prisutni na dve veoma suprotne strane isto to vidimo i danas.

Sloba's picture
Sloba 01:07 10.10.2017.

 • +11
Voting is closed.

Odlican odgovor. Veoma zreo. Prijatno me iznenadjujes.

Roggyo's picture
Roggyo 09:59 10.10.2017.

 • +10
Voting is closed.

Слободанка немојте молим вас опет да сипате из шупљег у празно! Ставио сам линк и награду су једино добили хрвацка, албанија и грчка као државе и бивши румунски краљ и то је све, все, all, alle!!! Уосталом награду је могао уручити после тога неком Србину или представнику Србије касније! На пример Николић је био у Москви за 70. годишњицу победе фашизма па је Путин могао да исправи бруку и срамоту коју је направио на 60. годишњицу! Зашто на сваки начин браните бруку и срамоту и понижења према Србији од стране руских власти?!

Slobodanka's picture
Slobodanka 12:40 10.10.2017.

 • +9
Voting is closed.

1. Roggio - Najpre moram da Vam kažem da ste veoma nekulturni i drski, a povodom "Слободанка... опет сипате из шупљег у празно! " Dosad ste pokazali i veliko neznanje i veliko nerazumevanje, ali bitno je da kritikujete i sudite. Uopšte nemate dara za istraživanje, ali zato Vaša sujeta radi li radi.

Grčka, Albanija i Rumunija da li su u takvim prilikama ranije tj. do tada od Rusije dobile neka priznanja ove vrste?

1. Grčka je ovu medalju ipak zasluženo dobila zbog njihovog pokreta EAM, i zbog ELAS-a - grčkih partizanskih odreda. Grčki partizani već 1942 godine u odsustvu kralja, vlade i generalštaba preuzeli su na sebe odbranu Grčke i postigli su odmah i neke rezultate na terenu. U tome su i dalje imali uspeha te su preuzeli i vlast u zemlji. Medjutim politički su izgubili jer Britanci nisu tada dozvolili da i Grčka postane komunistička zemlja pa su u Grčkoj intervencijom početkom 1945. godine postigli da dodje do raspuštanja ELAS-a. Sudbina grčkih parizana a i dela naroda koji ih je podržavao, do kraja je veoma tužna i nama je uglavnom poznata.
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%98...
2. Rumunija je uz rusku pomoć novembra 1943 godine napravila prvu oružanu i oslobodilačku formaciju. Pominje se Tudor Vladimirescu, a i on je bio ruski ratni zarobljenik. Ustanak u Rumuniji je počeo tek u avgustu 1944. godine.
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%98...
3. Albanija je dala slab doprinos u antifašističkoj borbi, mada jesu organizovali neke sabotaže i diverzije. Takodje formirana je ANOA-Albanska naroodnooslobodilačka vojska ali oni su se pokazali ne[to vi[e na terenu tek kad su osetili da će se ubrzo desiti i kapitualcija Italije. S druge strane po saradnji sa okupatorima najsličnija je Hrvatskoj. Albanski fašisti svesrdno su pomagali u okupaciji Grčke 1941.godine, a "radili" su i na našim prostorima. Pokret otpora Envera Hodže je tek u novembru 1944 preuzeo vlast, ali kada? - Posle rata jer Italija je već odavno kapitulirala a i Nemci su bili slomljeni pa su se povlačili iz Grčke.

4. Hrvatska je već od 1941. godine imala dva oslobodilačka pokreta. Mane Rokvić je poveo četnički oslobodilački pokret. Partizanski pokret u Hrvatskoj je poveo Tito. Uh, mora da se bojao od samog početka da četnici ne isprednjače, a da on neće osvojiti vlast.
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%82%D1%81%D0%BA...

Hrvatska je postala nezavisna država 1992.godine, tada je primljena u UN. Hrvatska verovatno do 2005 godine nije bila u prilici da primi samo za sebe priznanje ovakve vrste. Veoma pragmatićno što se tiče Hrvatske jer Zapad ih je odavno priznao, a u Moskvi mogu da pokušaju da popravljaju svoje pozicije te da utiču da Srbi u u Moskvi budu samo ocrnjeni - velikosrbi itd. Da bi sačuvali svoju sadašnju Hrvatsku optrčali bi oni na sve strane sveta.
Albanija 2005. godine to isto radi kada se pojavljuje na paradi u Moskvi. Ovamo otima od Srbije Kosovo, a tamo jača veze sa Moskvom da joj to ne propadne.

TADA 2005.GODINE S. MAROVIĆ JE ZNAO DA ĆE NJEGOVA CRNA GORA POSTATI i NEZAVISNA i krenuti KA ZAPADU. Ko za sebe lično i svoju državu traži i očekuje i već ima neku podršku na Zapadu ne otima se tada sa ovakva priznanja u Moskvi. Mogu da trošim reči pa da kažem da je SMarović i poznati antisrbin i srbomrzac. Ali zar to isto nisu bile i srpske žute vlasti u Beogradu te 2005 godine? Zar od 05.10.200o.godine zvanični Beograd nije se okrenuo ka Zapadu ne na isti način, ali jeste uradio veoma slično kao i Crna Gora.
Prema tome i zvanična Podgorica i zvanični Beograd te 2005.godine, ako su ikako mogle izbegle su priznanje ovakve vrste!!!
Ovom Vam nije prvi put da za sve što ne valja kod nas u Srbiji optužujete najpre Rusiju i Moskvu. Naše bitange treba najpre mi da prepoznamo i da pritegnemo, a ne tamo neko iz inostranstva. Šta Putin može ako mi volimo i poštujemo svoju rasipničku i razvratnu drugosrbijansku "dečicu" ? Ta dečica na vlasti će skroz rasprodati Srbiju, a nama neće ostati ni groš. Čekajući druge nećemo rešiti ovakve i najpre samo naše probleme. Naša kuća neće biti pospremana ako mi o njoj ne vodimo računa, zatim ako smo mi iz nje odsutni i samo smo poslušne sluge halavim tudjincima.

Иванка's picture
Иванка 12:36 10.10.2017.

 • +9
Voting is closed.

Уважаемая Слободанка, если Вам удастся найти то, что я у Вас просила, пожалуйста, если Вас не затруднит, отправьте мне ссылки по е-мейлу: [email protected]. Буду Вам очень признательна. :)

Roggyo's picture
Roggyo 13:22 10.10.2017.

 • +11
Voting is closed.

“TADA 2005.GODINE S. MAROVIĆ JE ZNAO DA ĆE NJEGOVA CRNA GORA POSTATI i NEZAVISNA i krenuti KA ZAPADU. Ko za sebe lično i svoju državu traži i očekuje i već ima neku podršku na Zapadu ne otima se tada sa ovakva priznanja u Moskvi. Mogu da trošim reči pa da kažem da je SMarović i poznati antisrbin i srbomrzac. Ali zar to isto nisu bile i srpske žute vlasti u Beogradu te 2005 godine? Zar od 05.10.200o.godine zvanični Beograd nije se okrenuo ka Zapadu ne na isti način, ali jeste uradio veoma slično kao i Crna Gora”

Црногорске и Србске власти јесу прозападне и мрзе Србе и то нико никад није спорио! Али поента је да су хрвацке и албанске власти још прозападније и још више мрзе и Србе и Русе!

Награду је могао уручити коштуници који се сигурно тога не би бранио или 10 година касније николићу 2015. који би је са задовољством примио не због Србије него због своје личне сујете!

А што се тиче писања историје и правдање румуније, хрвацке и албаније за борбу против фашизма је сумануто! Па најстрашније злочине над Русима су у 2. Св. Рати на Криму починили румуни! За хрвате нећу да трошим речи јер сви знамо да су убијали и Русе и Србе на најзверскије начине! А Срби си ЈЕДИНИ НАРОД У ЕВРОПИ КОЈИ У 2. СВ. РАТУ НИЈЕ СЛАО ВОЈСКУ НА РУСИЈУ! Нисам ја безобразан него сам само реалан!

Slobodanka's picture
Slobodanka 14:40 10.10.2017.

 • +8
Voting is closed.

Ali kada bi Vi bili pravi ruski MEDA i sve te oslobodilačke pokrete u istočnoj Evropi pogledali iz Moskve šta bi ste videli? Neko malo više, neko manje, neko najmanje, a da nije bilo doprinosa Rusije nikad niko od tih Slovaka, Poljaka, Srba, Rumuna, Grka, itd. ne bi se oslobodio od nacizma i fašizma.
Šta da rade sa predstavnicima takvih slabih, često veoma nekarakternih i prilično prevrtljivih naroda i država danas? Eto mogu da im priznaju i to malo koliko su učestvovali. Reč je i održavanju ruskih veza i nekog uticaja na takve države danas. Najbolje da ih skroz ostave u njihovom novom sadašnjem korovu. A taj korov biće opet "topovsko meso" jer sprema se odavno novi rat protiv Rusije.
Dodela ovih medalja baš njima ima i prikriveno i to suprotno značenje. Videli su moćnu paradu i sa tom medaljom u rukama neka sebi postave pitanje: Da li će opet na neki novi Staljingrad, Lenjingrad? Pokazao sam Vam danas i vojnu silu i dobru volju, a Vi lepo vidite šta ćete dalje. Ovo jeste ironično zapažanje, ali je tako.

Roggyo's picture
Roggyo 14:46 10.10.2017.

 • +10
Voting is closed.

Браво, Слободанка! Сад сте постали и песник који нам објашњава символичко значење потеза јунака из епских песама. Свака вам част како нађете оправдање за све! На исти начин се понашају људи који бране вучићеве потезе који су неодбраниви јер немају никакав смисао осим да понизе и штете Србији.

Немојте Слободанка, пошто све то је почело да делује комично! Да сте рекли Русија је у том чину погрешила али то не значи да ће и даље правити такве грешке. На крају крајева нико није безгрешан и тако даље и тако ближе. Е онда бих вас схватио озбиљније. Да ли ви сами верујете у то да је Путин наградио НАЈВЕЋЕ НАЦИСТЕ НА СВЕТУ (ВЕЋЕ ОД НЕМАЦА) да би им поручио, немојте да се качите са нама јер видите како сте прошли? А сви знамо како су прошли. И хрвацка и албанија су прошле одлично на штету Срба и Србије и у сваком погледу много боље него Србија која НИКАД није слала војску на Русију! Добиле су Србске територије које никад нису биле њихове и још су потпуно очистили Србе и оствариле своје циљеве старе минимум 150 година! Мислим стварно су “лоше” прошли због сарадње са фашистима и убијања Срба и Руса!

Само да напоменем пре него што ме оптужите да сам рекао нешто што нисам. Русија и Путин нису нимало криви за етничко чишћење Срба и отимање Србских територија! Моја поента је да се понашају дегутантно па испада да су или много глупи или је и Путин део јеврејског светског поретка који глуми опозицију. Шта год да је у питању, додељивањем медаље месићу је понизио Србију и ту грешку (ако је уопште грешка у питању) никад није исправио а имао је више прилика а навео сам вам најбољу прилику 2015.

Slobodanka's picture
Slobodanka 15:11 10.10.2017.

 • +8
Voting is closed.

Ne mislim da je Rusija pogrešila. Zapeli se za tu medalju kao mutav na telefon. Ja jesam patriotski raspoložena prema svojoj otadžbini, ali znam i cenu zaradjivanja tih medalja na pravi i pošten način. Samo malim iskompleksiranim i ko zna kakvim ljudima te medalje nešto znače, a Srbe u većini od takve ocene izuzimam jer činjenica je da smo prilično poraženi i tokom poslednjih ratnih godina, ali i kasnije u miru.

Bolje bi Vam bilo da saznate šta je Rusija nudila Srbiji, počev od Koštunice pa nadalje, a sa ciljem da Srbija počne da se oslobadja od ovakvog kolonijalnog puta. I ranije je bilo u periodu kad je Kneževina Srbija sticala nezavisnost od Turske da nam je Rusija dosta pomogla mirnim političkim sredstvima pregovarajući u Carigradu. Mislim na takvu sličnu pomoć i danas. To Vam ni jedan domaći kvisling neće reći iz celog tog niza u zadnjih 15-tak godina. To o čemu domaći kvazipolitičari mudro ćute verovatno bi za sve nas bilo puno dragocenije i vrednije od komada metala i lente. Najveća opasnost za nas smo mi sami.

Roggyo's picture
Roggyo 18:15 10.10.2017.

 • +11
Voting is closed.

“Ne mislim da je Rusija pogrešila.”

У томе и јесте проблем што за вас Русија никад није погрешила! Русија је грешила и то много а највише на штету Руса као и Србија на штету Срба! Да није грешила не би изгубила 15% своје територије и оставила Русе ван матице да се вештачки народи иживљавају над Русима и руским језиком!

Кад већ помињете историју, Русија је знала са Србијом да погреши и то жешће! На пример кад је у 19. Веку Бугарској хтела да да пола Србије и то део јужне Србије одакле сам ја. Ви ћете то правдати прозападном политиком али поента је да је у то време Русија себи дала за право да даје Србску земљу бугарима. Русија је ту грешку исправила у 1. Светском рату. Проблем је што ви гледате само плусеве и испада да више волите Русију него Србију. Али чак и да заборавимо праисторију од пре 100 година, 90-тих се Русија према Србији понашала буквално НЕПРИЈАТЕЉСКИ! Русија је Србији заједно са западом увела санкције веће од оних које има Северна Кореја! У УН је Русија гласала ЗА санкције а Кина је била уздржана. Русија се тих санкција придржавала више него западноевропске државе. За време рата 90-тих Русија не да није помогла Србији против хрвата и муслимана, него је ПОМАГАЛА И НАОРУЖАВАЛА ХРВАТЕ! Ту информацију смо добили од садашњег руског амбасадора у хрвацкој! Такве ствари би руски дипломата на Балкану требао да прећути а не да их износи у јавност пишући чланке најчитанијим хрвацким медијма.

Ја на ствари не гледам пристрасно у нашим односима и бројим осим минуса и плусеве па сам нпр. захвалан што је пре пар година Русија спречила резолуцију о Сребреници у УН. Ја се нисам ухватио за медаљу него за све киксеве које руски државни врх прави према Србији. Русија се сматра озбиљном државом и пошто се такве ствари не очекују од озбиљне државе, испада да те “грешке” Русија прави намерно! Али ипак по досадашњим искуствима из историје то највероватније значи да нас је Русија трампила за неку другу државу!

Доделити месићу орден за борбу против антифашизма је исто ко да га је Путин доделио хитлеровим генералима за борбу против фашизма! Тим чином се Русија изједначила чину додељивања нобелове награде за мир Обами против које сте ви лично неколико пута писали! Слободанка, ради се принципима и ако постоје неки принципи онда они важе за све а нарочито за Русију која увек истиче своје принципе! Ја не мрзим Русију, него напротив! Све добро или лоше што се деси у Русији ме се лично и те како тиче! Ја Русији желим све најбоље али не желим да било ко има користи од Србске несреће па макар то била и Русија и посматрајући ствари главом уместо срцем сам последњих месеци дошао до забрињујућих закључака и то сам више пута истакао. Све указује на то да се Путин договорио да Балкан са све Србијом препусти Америци тј. западу заувек. До ове године су Руси пазарили и вукли потезе једном овакве једном онакве али од ове године Русија поштује договор са Америком да заувек остави Србију Америчкој зони утицаја и 6 половних Мигова не мења реалност у којој се Србија налази, напротив, они помажу јачању вучића и његовом вођењу Србије у пропаст.

Ви имате право на своје виђење ствари а ја на своје. Ваше виђење је превише романтично што је често код Срба кад је у питању Русија. Слажем се са вама да смо Срби највише сами криви за све, а не Русија или неко трећи. Мој циљ је једино да Срби коначно виде ствари онакве какве јесу и да престану са чекањем руске коњице јер је Русија под Путином повукла војску са Косова и то са најјаче стратешке тачке на Косову, Приштинског аеродрома за кога су се руски војници храбро изборили. За то ћете опет окривити Србске власти у то време али нико од њих није тражио да се Русија повуче! Тај потез је био класична трговина и то се види из авиона. На Косову су остале неке бивше совјетске земље у оквиру УН које нису у НАТО попут Јерменије, којима нико никад није тражио да дођу на ту мисију и њихова присутност не значи ништа. Док је присутност руских војника на Косову значило не много него скоро све Србима који су остали на Косову! Знам да ћете опет наћи неко оправдање али надам се да ће други Срби схватити да је Србија пред нестанком, да никоме није стало до Србије па ни Русији и да једино ми можемо спасити Србију од тоталне пропасти и пошто смо у томе потпуно сами, то значи да морамо бити спремнији него икад на све. Ако би имали нафту можда би имали веће шансе да добијемо на своју страну Русе или кинезе, јер Русија нам по ко зна који пут показује да пријатељство на лепе очи више не значи ништа, све док не покажеш паре што је и Иванка хладно и цинично неколико пута поновила и по том питању се слажем са њом, јер Руски потези са Турском, Саудијском Арабијом и Србијом управо то доказују! Ко има паре долази до најмодернијег руског оружја а ко нема добија од Рогозина пластичну играчку С300 величине једног краставца.

Slobodanka's picture
Slobodanka 20:06 10.10.2017.

 • +10
Voting is closed.

Da li Rusija treba da bude i prodavac i sa druge strane i kupac da bi Srbija konačno imala S 300. Mi smo odavno mogli imati taj S-300 da smo iz naše države imali i kupca za tu stvar. Računao je jednom neko samo na SMS poruke da bi gradjani za nekoliko meseci skupili novac i za s-400. Pritom nije računao na pojedince koji bi dali veće priloge, a i toga bi bilo od strane firmi i nekih pojedinaca. Ali takav odbrambeni sistem kada se kupuje kupac ne može da bude fizičko ili neko bilo koje pravno lice, nego država. Znači treba imati i poverenje u naše večite prodavce magle da im se da tako skupljeni novac. Celo vreme se vrtimo oko našeg mlitavog diktatora, jednog iz žute plejade koju su nam posadili amerikanci i snajka CIA. A Vi i za tako nešto ispljujte se kao najglupavije i nsajprimitivnije tvorenje samo po Rusiji.
Ne mogu da prihvatim toliku vašu nepravednost - Kad nešto tako očigledno smrdi u kući za to ne optužujete ukućane, nego je zgodno osuti paljbu na nekog iz devetog sela. Da li neko deveto selo treba da dodje i posprema moju kuću ili ta kuća ima svog vlasnika?
Ne mogu da čitam ceo Vaš komentar. Evo čak i za moj ukus predugačak je. Pa još ne sumnjam da bilo bi puno razlika u vidjenju. Ko ste Vi da ja Vama pišem čitavu knjigu u odgovoru na komentar.
Sumnjiva mi je i izjava da potičete sa juga Srbije. Ja sa severa Srbije znam šta je sve srpski narod iz centralne Srbije bio spreman da pruži da bi obezbedio svoju vojsku. Takodje sećam se i nekih velikih donatora.

Roggyo's picture
Roggyo 20:40 10.10.2017.

 • +9
Voting is closed.

То што сумњате одакле сам ја и још ме називате глупим и примитивним, говори више о вама него о мени! Ја сам Топличанин, одрастао на југу а тренутно живим у дијаспори. Из дела Србије који је претрпео највеће губитке у 1. Св. Рату и чији гвоздени пук је највише допринео победи у том рату. Моји топличани су подигли први устанак на свету за време 1. Св. Рата. Чланови моје породице су учествовали у свим ратовима за Србију па и у овом последњем, 90-тих у Босни добровољно а на КиМ зато што смо са југа, јер већина београђана на северу се крила по кафићима. Отишао сам после демократских промена због посла јер не желим да ми наређују примитивци који у животу нису прочитали 2 књиге а у Београду сам био и није ми се свидео однос људи према нама са југа. На југу Србије се најбоље види колико је Србија пропала и 70% мојих пријатеља који су били добри у нечему су отишли. Пола њих у БГ а пола преко јер на југу је све отишло дођавола а нажалост и сами људи. И какве то везе има са донаторима?

Што се тиче дужине коментара, ту сте у праву! Тек кад завршим са писањем коментара видим да сам написао целу дисертацију и верујем да је то тешко читати пошто и ја ваше коментаре кад су дугачки читам са великим напором.

Заједничка мана нам је да незнамо да будемо кратки и јасни.

Пошто наводите кућу као пример, ево још једног. Ако гори кућа у којој живи ваш пријатељ, да ли ћете помоћи у гашењу пожара или ћете рећи ма ко га шиша, нисам му ја крив што није пазио, нек се сналази сам како уме и зна, јер не могу ја да будем већи домаћин од њега у његовој кући! А истина је да се за ништа у кући не пита он него дрогирани брат силеџија и лажов који је све што је вредело у кући продао неком странцима и кад више није остало ничег вредног исти странци су запалили кућу. Ако вас народ или пријатељ зове да помогнете помоћи ћете ако сте нормалан човек! Да ли би сте ви пријавили насиље у породици ако муж туче жену или би гледали своја посла и рекли сама је крива што живи са њим?

И да сте прочитали мој коментар видели би да не кривим Русију за пропаст Србије него забог трговине преко наших леђа и саопштавам Србима да руска коњица никад неће доћи да нас спаси него то морамо учинити сами!

Slobodanka's picture
Slobodanka 21:30 10.10.2017.

 • +10
Voting is closed.

Počnite da čitate geopolitiku, ali ne od svakog autora koji se javi nego od Milomira Stepića.

Slobodanka's picture
Slobodanka 21:32 10.10.2017.

 • +10
Voting is closed.

Počnite da čitate geopolitiku, ali ne od svakog autora koji se javi nego od Milomira Stepića. Mada nije sigurno da svaki čitalac može takve knjige da razume kako treba. Pomozi Bože, možda i shvatite u kolikom ste ofsajdu sada.

Roggyo's picture
Roggyo 21:54 10.10.2017.

 • +11
Voting is closed.

Ако сте је ви прочитали, очигледно вам није помогла јер геополитику тумачите на нивоу народних епских песама.

Slobodanka's picture
Slobodanka 22:11 10.10.2017.

 • +1
Voting is closed.

Zanimljivo je da ja sa bivšeg austrougarskog područja znam naše epske narodne pesme, a navodni topličanin ih se odriče. Tako su i bivša braća Hrvati 1988-89 svaki dan u zabavnim programima nešto trabunjali protiv Kraljevića Marka i naših epskih pesama. Spremali se da idu.

Roggyo's picture
Roggyo 22:36 10.10.2017.

 • +11
Voting is closed.

Кад сам се ја одрекао народних песама? Почели сте као Иванка да тврдите нешто што никад нисам рекао. Мене је мајка успављивала са народним епским песмама и иако је жена у годинама и данас зна многе наше епске песме наизуст (ово вам најозбиљније кажем) а њен отац је свирао гусле. Ја нисам рек’о да се одричем народних епских песама него да ви тумачите геополитику на тај начин тј. тумачите нам геополитику на неки символички начин а о Путину причате ко да је Марко Краљевић или мој омиљени епски јунак Бановић Страхиња, али не да није него нема никакве сличности са њима ма колико се ви трудили да га представите тако. А уосталом знати нешто и волети нешто није исто. Требао сам можда употребити израз да геополитичке потезе Русије објашњавате ко да причате о грчкој митологији.

Uncle Joe's picture
Uncle Joe 15:55 10.10.2017.

 • +10
Voting is closed.

Путин вероватно није исправио ту "грешку" 2015.год зато што је Медведев 2010-те доделио Тадићу медаљу истаг ранга, на 65-ој годишњици. Ето, погледај руску википедију под Борис Тадић и видећеш да му је додељена таква медаља.Значи, Путин нас не воли али Медведев је наш човек, наскроз. Логично, шта има логичније по твојој логици.Али кад погледаш мало кад је Сбербанка ушла у Хрватску а кад у Србију, онда то добија неке друге димензије и логику.

Slobodanka's picture
Slobodanka 16:39 10.10.2017.

 • +11
Voting is closed.

Tako je. Osim toga odavno nas voli brat Lukašenko.
LUKAŠENKO PONUDIO SRBIJI MOĆNO NAORUŽANJE! Ponuda na stolu…10 oktobra 2017
https://www.intermagazin.rs/lukasenko-ponudio-srbiji-naoruzanje-ponuda-n...

Ovakve vesti ali i realizaciju shvatam kao prevenciju u korist mira. Naročito u vezi osnovne teme ovog teksta. Srbija i po Dejtonu ima obaveze prema Srpskoj. Takodje imamo i prirodno pravo da brinemo o svom narodu. Prema tome dobro naoružana Srbija je prevencija da Hrvatska neće se usuditi da napada bilo koji deo Srpske. Što se odbrane Srpske tiče za nas je bitno da BIH ne udje u NATO jer time bi i Srpska ušla u tu alijansu.

Sloba's picture
Sloba 01:01 10.10.2017.

 • +1
Voting is closed.

Bato,

Pa kako mislis da pobedis postojeci svetski poredak a da izbegnes unistenje planete?

Najpre treba unistiti Ameriku, glavnu bazu internacionalnih cionista. I dok se unistavanje Amerike odvija mirnim putem, da bi se izbeglo sveopste unistenje, moras da titras jaja svetskim vladarima iz senke.
A kada Amerika bude neutralisana, pocece druga prica. Ruska armija sigurno nije u rukama cionista.

A sto se tice Ivanke, ona je na nivou Titove skojevke ili pionirke.
Ona je pre dve godine branila i Borisa Jelcina kao rodonacelnika ruske demokratije.

Zorbas's picture
Zorbas 12:55 10.10.2017.

 • +12
Voting is closed.

Немој да се примаш. Од све политике која се дешава испод жита ми знамо једва 10%. Да, и понешто више сазнамо. За 100 година. Помало је и логично. Видиш какви се све овде суманути јављају. Ни ја таквима не бих све говорио. Ма не бих им рекао ништа!
Тај орден што је Месић добио од Путина, сви знамо да је само парче гвожђа. Последица тога је да су Руси већ досад купили ПОЛА Далмације. Баш као и ПОЛА Црне Горе. Ко ће их истерати одатле? Ама нико. У Будви већ постоје руске школе за децу. Тако да је то био само "увод у опкољавање". И друго, коме био ОВДЕ Путин дао такав орден? Вучићу, Дачићу, Вулину, Зорани? Па Зорана је већ добила орден Светог Саве ... Више волим што смо од Путина добили МИГОВЕ!

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 21:35 09.10.2017.

 • +1
Voting is closed.

Svi Hrvati su 1971 u vreme takozvanog samozvanog MASPOK-a po hrvatskim gradovima i hrvatskim selima (te oko Republike Srpske Krajine) bestidno pevali "maršalu" 2.Jugoslavije Josipu Brozu: "Druže Tito ljubimo te u čelo, daj obuci ustaško odijelo!" bez ikakvih posledica ...

mrljavko's picture
mrljavko 21:36 09.10.2017.

 • +16
Voting is closed.

Cime se samo taj nazovi covek bavi. Uvek bio stetocina i ostao uvek stetocina, gde god stigao. Uvek bio samo android izvrsavanja tudjih zamisli. groteskni podsmeh Zapada Balkanu, da jednu jedno-operacionu masinu, androida dvovede na pretsednicko mesto jedne drzave koja je Balkan simbolisala. Jos uvek smo tako daleko od vestacke inteligencije, ako je ovakva uskofunkcionalna masina trebalo da bude neki njen pretstavnik. Blago ludima sto ne mogu da razumeju taj neartikulisani jezik, njegovu muku unutrasnju i koliko srafovi u toj masini ribaju. Nigde svesti, Nigde ravnoteze i nigde sofistiranog racunskog umeca. Sve sam kratak spoj i plitko programirana pacer-programera programska pamet. Ljudi, ovo je najveca sprdnja sa vama, da nam slike i izvitoperenii govor sa govornom manom stalno prikazuju. Sahranite ga vec jednom.

wrtikappa's picture
wrtikappa 00:32 10.10.2017.

 • +10
Voting is closed.

A bili ti odmah malo da nam ga podudlas cupava nakazo!!

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 01:17 10.10.2017.

 • +12
Voting is closed.

Putujem uskoro u Moskvu, zelim na licu mesta da vidim kakvo je stanje.

Slobodanka's picture
Slobodanka 17:01 10.10.2017.

 • +1
Voting is closed.

A.A. Tebi nije mesto u Moskvi i nemaš ti tamo šta da inspektorišeš. Možeš do onih NATO baza u Estoniji. Tamo ti priliči sa svojima, a ne u Moskvi.

Pages

Додај коментар