Хрвати имали лажног дипломату у Сан Марину

  • Извесни Томислав Пучић је чак у октобру у Сан Марину присуствовао једном скупу у својству „хрватског дипломате”, где га је домаћин скупа поздравио као дипломатског представника из хрватског конзулата
  • Кад је раскринкан, Пучић је рекао да није имао никаквих лоших намера и обавезао се да ће уништити визит карте са лажним подацима

        СПЛИТ, (ФоНет) - Хрватско Министарство спољних послова недавно је сазнало да се извесни Томислав Пучић у Сан Марину представља као дипломатски представник Конзулата Републике Хрватске и да лажни дипломата нема везе са дипломатијом.

        Пучић је израдио и властите визит карте које дели у разним приликама, а на њима стоји грб Хрватске, двојезични натпис „Конзулат Републике Хрватске”, његово име и презиме, а испод имена дипломатско звање „првог секретара”.

        У Министарству спољних послова потврдили су да особа под именом Томислав Пучић не само да нема дипломатско звање првог секретара, него уопште није дипломата.

        Пучић је у октобру у Сан Марину присуствовао једном скупу у својству „хрватског дипломате”, где га је домаћин скупа поздравио као дипломатског представника из хрватског конзулата.

        Он је на том скупу чак добио и аплауз, а потом се из првог реда дигао и у знак захвалности поклонио званицама.

        Портпарол Министарства Берислав Живковић изјавио је да је, преко амбасаде Хрватске у Риму контактирао са Томиславом Пучићем и затражио од њега објашњење целе ситуације.

        Он је рекао да није имао никаквих лоших намера и обавезао се да ће уништити визит карте са лажним подацима.

        Иако је лажно представљање и неовлашћено коришћење државних симбола кривично дело „наш дипломатски фантом у Сан Марину прошао је некажњено јер је обећао да више неће чинити несташлуке“, пише Слободна Далација.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари