ХРТ песму новоусташког славуја Томпсона прогласила за „снажан кохезивни фактор“

„ЗА ДОМ БРАЋО, ЗА СЛОБОДУ БОРИМО СЕ МИ, СТИЋИ ЋЕ ВАС НАША РУКА И У СРБИЈИ“

  • Ево их, опет они о „великосрпској агресији“. Тврде да је то оно пођи-стани са ЈНА. За „великосрпску агресију“ - јер им то одговара - проглашавају и оно што се несрећна Крајина, онај српски окрајак, бранила како је умела, знајући да је „сламка међу вихорове“
  • Они који су им прави непријатељи, могли би да Томпсону и његовој линији међу Хрватима пожеле да једном уђу у прави рат са свим Србима. И да га потом Томпсон - ако га преживи - опева на својој варијанти српског језика…

        НА ПРВОМ програму Хрватске радиотелевизије емитована је песма „За дом браћо, за слободу боримо се ми“, проусташког певача Марка Перковића Томпсона, пише портал Index.hr.

        Како се наводи, у дугогодишњој емисији ТВ календар, аутори су се присетили Перковићеве песме „Бојна Чавоглаве“. Та песма је први пут емитована на Радио Сплиту 31. децембра 1991. године, а само пет минута после тога и стихова „За дом браћо, за слободу, боримо се ми, стићи ће вас наша рука и у Србији“, како су навели у емисији, отворена је ватра на Чавоглаве са српских положаја.

        Индекс преноси да емисија ТВ календар „открива“ и да је песма настала једне вечери на стражи уз акустичну гитару.

        „Пјесма је постала један од највећих симбола отпора великосрпској агресији, али је и данас у миру снажан кохезивни фактор“, навели су у прилогу на ХРТ-у, преноси Index.hr.

        Ево, опет они о „великосрпској агресији“.

        Тврде да је то оно пођи-стани са ЈНА.

        За „великосрпску агресију“ - јер им то одговара - проглашавају и оно што се несрећна Крајина, онај српски окрајак, бранила како је умела, знајући да је „сламка међу вихорове“.

        Они који су им прави непријатељи, могли би да Томпсону и његовој линији међу Хрватима пожеле да једном уђу у прави рат са свим Србима.

        И да га потом Томпсон - ако га преживи - опева на својој варијанти српског језика…

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари