Храбро се хвата за „аритмију“ и заклања иза „Ребра“

ПОНОВО ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ИВИ САНАДЕРУ

  • Хрватском екс-премијеру, оптуженом за корупцију, процес ће бити настављен 3. и 4. новембра

        ЗАГРЕБ, (ФоНет) - Лекарски преглед због којег је одложено суђење бившем хрватском премијеру Иви Санадеру, оптуженом за корупцију, показао је да није потребно уградити стент или бај пас, наводи Јутарњи лист.

        Преглед није показао знакове сужења крвних судова, па ће процес бити настављен како је судија Иван Турудић и најавио - 3. и 4. новембра.

        Ево шта је загребачки Јутарњи лист још објавио:

        „Како неслужбено дознајемо, Санадеру је стављен холтер како би се утврдило да ли се аритмија смањила. Наиме, 5. рујна када је такођер 24 сата носио холтер те је утврђен неправилан рад срца. Тада је добио терапију бетаблокатором. Терапију је, дознајемо, уредно узимао па ће сада нови налаз холтера показати да ли му се стање побољшало. Ријеч је о уобичајеном поступку код оваквих случајева.

        12:55 Преглед због којег је одгођено суђење бившем премијеру Иви Санадеру, показао је како није потребно уградити стент или срчану премосницу. Како дознајемо, преглед одрађен на Ребру није показао знакове сужења крвних жила. Уочене су само промјене на жилама које су уобичајене за особе које имају проблеме с повишеним крвним тлаком.

        Но, Санадер ће у болници бити задржан најмање до суботе.

        Дознајемо да ће лијечници сутра одлучити да ли ће бити потребе за даљњим останком бившег премијера у болници.

        Иначе, коронарографија је инвазивна кардиолошка претрага којом се утврђује/ искључује обољење коронарних артерија. Ријеч је о артеријама које опскрбљују срце крвљу. Претрага се ради на начин да се, углавном, кроз артерију у препонама уведе водилица која се провлачи до према срцу. Убризга се контраст на основу којег се провјерава проходност крвних жила.”

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари