Бањалучки бискуп: Стидио бих се хрватског ентитета ако би био попут Републике Српске

ФРАЊО КОМАРИЦА СЕ УОПШТЕ НЕ СТИДИ ШТО У САРАЈЕВУ ФАКТИЧКИ НЕМА СРБА И ШТО ИМ У ХРВАТСКОЈ НЕМА МЕСТА

Фрањо Комарица

       БАЊАЛУЧКИ бискуп Фрањо Комарица прокоментарисао је питање је ли хрватски ентитет у Босни и Херцеговини, који се заговара, решење за Хрвате у БиХ, рекавши да би он, уколико би био као Република Српска, био страшна срамота за Хрвате.

       „Није ми довољно познато шта то значи ентитет. Ако је ентитет и хрватски сличан ентитету РС, или сада Федерацији Босне и Херцеговине, онда шта ће нам то? Ентитет РС значи да нема, не постоје други народи, чланови друге партије, него само моје, јер сам ја господин Бог овдје, у овом ентитету. Каква је то онда држава? Каква је то лакрдија од државе? То ће бити само страшна срамота за Хрвате и тобоже тај хрватски ентитет, ако је то исто“, казао је Комарица у ускршњем интервјуу за турску агенцију Анадолија.

       Комарица додатно тврди: „То је апсурдна држава. Такве државе, колико ја знам, нема нигдје у Еуропи. То и јесте болно. Пустимо ентитете и неентитете. Требају се политичари побринути, и то је њихова задаћа, иначе не би смјели бити на том мјесту. Нека кажу 'ја то не знам, сићи ћу, па ћу копати кукурузе, па ћу или брати шљиве, чувати овце, али нећу се бавити тако одговорним послом'. Ако тврдим да знам, онда ћу, као политичар, и на разини појединца, заштитити његово достојанство и његово право да може радити и одгајати своје дијете и обитељ, имати добросуједске односе и заједнички се онда бринути и мобилизирати људе да они буду вољни изграђивати своје село, свој кућу, своју домовину“.

       И наставља: „Али, ако ја, као Хрват, хоћу да само хрватујем, и онда не знам ни за кога тко није Хрват, и то моје странке, онда не требам ја таквог Хрвата. Ја се морам стидјети таквог хрватства. Једнако тако, ако ја, као Србин, не могу крај себе издржати несрбина, односно и члана неке друге партије, онда какав сам ја то човјек? Ако ја, као Бошњак, или не знам тко, једнако тако не поступам с другима, то је урушавање онога највреднијега што ми имамо у човјеку, а то је његово људско достојанство, његова обвеза да афирмира оно највриједније у себи“.

       Бањалучки бискуп изразио је љутњу и разочарење понашањем грађана Босне и Херцеговине, који се, каже, не боре за своју земљу, већ из ње одлазе.

       Анадолија

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 19:37 14.04.2017.

  • +1
Voting is closed.

Podmukli Franjo Komarica želi Srbima sve isto kao i genocidni Franjo Tuđman! CCCC > NDH

milovan's picture
milovan 20:01 14.04.2017.

  • +1
Voting is closed.

Srbomrza i ustasoljuba F. Komarici slugu samog sotone licno, po naredjenju sa njviseg mesta cuvala je vojna policija Republike Srbake za vreme gradjanskog rata u BiH. Svaki izlazak i dolazak u B.Luku imao je obezbedjenje kao neki drzavnik.Svaki svoj odlazak ovaj sluga Sotone iskoristio je da se baci drvljem i kamenjem na Srbe da nas pljuje i olaguje kao kafanska drolja. Nista nije bolji brat mu i prijatelj Puljic, bezeci sa narodom ispred svojih saveznika muslimana iz Varesa na teritoriju RS,dao je blagoslov artiljercima VRS da gadjaju toranj R.katolicke crkve odakle je Mujaga navodio muslimanske granate. Srbski tobdjija znajuci za jadac je odbio ,a dao kurvatskom oficiru neka on ispali granatu. Nije vredelo tadasnji sotonin biskup,a sadasnji kardinal Puljic nikad nije rekao pravu istinu o ovom dogadjaju.

surfer's picture
surfer 20:01 14.04.2017.

  • +1
Voting is closed.

Pa vi dragi citaoci Franju niste dobro razumeli. On je stel povedati da se stidi hrvatske koja promovira iskljucivo hrvarstvo i ne prizna nikoga drugega. Tak to triba promatrati, covik je doajen borbe za prava svih nacija u svitu.Da, da hrvatsva se on srami genocida kojega su poconili kroz svoju kratku povijest i koja je cijela genocidna.

Zorbas's picture
Zorbas 02:20 15.04.2017.

  • +2
Voting is closed.

Да ти ЗНАШ шта је стид прво би се стидео шта се ВИ назови хришћани све радили. "Тисућлетна хрватска култура" ... Само покварењак не види шта је - Тисућлетна историја злочина и примитивизма ...

Додај коментар