У Грчкој лов на лажне дипломе, чак и сведочанства, а код нас нико не дира ни лажне докторате

ИСПОСТАВИЛО СЕ ДА ЈЕ БЕЗ ДИПЛОМЕ И НАУЧНИ САВЕТНИК БИВШЕГ ПРЕМИЈЕРА

         СЕДМОРО службеника Скупштине Грчке отпуштено је данас пошто је утврђено да су се запослили или напредовали захваљујући лажним дипломама и сведочанствима, јавио је вечерас атински радио СКАИ.

         Званични научни саветник у кабинету бившег премијера Костаса Симитиса од 2011. је био службеник без дана студија, мада је тврдио да је универзитет завршио у иностранству, али то није успео да докаже, утврдила је скупштинска комисија.

         Испоставило се да лажно сведочанство средње школе има једна дактилографкиња која је у Скупштини радила пуних 20 година од 1996. до данас када је остала без посла.

         Лажно средњошколско сведочантсво је поднео и један од шефова скупштинске рачуноводствене службе, као и двојица припадника скупштинског обезбеђења, док су друга двојица полицајаца себи „поправила” оцене у сведочанствима, ради унапређења у служби.

         Процедура провере сумњивих диплома и сведочанстава скупштинског особља започела је пре неколико година, а данас су први пут донете одлуке о отпуштању. Рачунајући и данас објављене, у процедури је укупно 15 потврђених случајева фалсификата сведочанстава и диплома који су сви упућени тужилаштву.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари