Свет чека седам ратова, у сваки ће се укључивати све више држава

НА СВЕТОЈ ГОРИ ОВЕ ГОДИНЕ ИЗДАТА КЊИЖИЦА СА ПРОРОЧАНСТВОМ КОЈЕ ИЗАЗИВА КОНТРОВЕРЗЕ

 • Турска ће дозволити америчким бродовима и авионима да улазе у њене заливе и ваздушни простор ради наношења удара по Русији. Од тог тренутка почеће одбројавање за Турску
 • Руси ће веома брзо победити Украјинце (прецизније речено, мало ће ко од Украјинаца пристати да ратује са Русима) и биће радо дочекани од стране становништва украјинских градова. Изнад Украјине и Црног мора први пут ће се десити ваздушне битке између Руса и Американаца, а Руси ће НЕПРИКОСНОВЕНО победити
 • Америка и Израел напашће на Иран. Рат ће почети ОДОЗДО, због благослова који штити Грчку. Али рат ће се водити и у нашој непосредној близини: Албанија, Хрватска, Босна, Америка и НАТО против Србије и Русије         
 • Црно море постаће Руско језеро након што буде освојена Турска. (Турска ће бити прва земља која ће на себи осетити руско тајно СУПЕР ОРУЖЈЕ) Пошто наиђу на отпор од стране Турака и журећи да их победе док још НАТО не стигне да пружи помоћ Турској, Руси ће потпуно уништити ту земљу
 • Становништво православних балканских земаља подићи ће устанак, свргнути своје поткупљене владе и закључити савез са Русијом. То ће бити Срби и Румуни, али не Бугари. После тога Руси ће кренути на југ да помогну својим савезницима – Арапима, посебно Иранцима – у рату са Американцима
 • САД и Израел покушаће први пут да примене нуклеарно оружје, али ће их Руси неутралисати. То ће изазвати прекиде енергије и комуникација у читавом свету. Затим ће Руси ући у Египат и заузети Суецки канал
 • То ће бити могуће захваљујући летелицама нове, непознате конструкције, које личе на летеће тањире. Затим ће Руси ући на Балкан да помогну Србима против „натоваца“ који их нападају, а такође и муслиманских и католичких балканских држава, и победиће...

          НА Светој Гори је ове године објављена књижица „Надолазеће несреће“.

          Сам њен наслов довољно говори. Али, многи су већ оценили: ни краћег текста – ни више повода за разговоре, спорења и оспоравања.

          Аутор текста се не зна, а није јасно – ни са којим од светогорских стараца и монаха је разговарао. Од кога је све ово чуо и изнео у властитој интерпретацији.

          Можда и превише очекујући да му се верује на реч.

          Ово је један од апокалиптичних текстова у духу хришћанске традиције комбинован са елементима онога што су у српски јавни простор унела Тарабићева прорицања.

          У сваком случају, и сам скривени аутор – не без разлога – упозорава „Браћо, треба да будемо опрезни...“.

          Дакле: читајте са критичком дистанцом.

          Факти ће у два наставка објавити овај покушај „завиривања у блиску будућност“.

          Да будете у курсу шта се на овом „фронту“ појављује и предвиђа  

          Ево текста „Надолазећих несрећа“. Читајте:

          „На несрећу, следећих неколико недеља биће почетак последњих догађаја пре краја света.

          Од прошле године покушавао сам на разне начине да информишем пријатеље, рођаке и познанике о предстојећим несрећама. Сви они примили су моје речи с неповерењем и сматрали ме за лудог. Они нису хтели ништа да сазнају.

          То је и разумљиво – човек који је далеко од Бога никада не жели да чује лоше новости. Такав човек више воли сплеткарења, ћаскања о фудбалу, о женама, о било чему, само не о догађајима које Бог пошаље. Нажалост, ти догађаји биће истовремено њихова КАЗНА. Када сам о томе попричао са једним праведним старцем он ми је заповедио да ОДМАХ престанем да обавештавам људе.

          „Ти си дужан да припремиш своју душу“ – рекао ми је – „зато што нико не зна шта сутра може да се деси. Поуздај се у Бога и заступништво Светих, посебно Пресвете Богородице“. „Данашње генерације – каже старац – удаљиле су се од Бога и Божије благодати. Свако мисли да може све и да је способан да постигне успех без Божије помоћи  - важно је да технологије буду на високом нивоу, а новчаник пун новца и тада ће се решити сви проблеми. Али, баш тај технички прогрес ће нас уништити“!!! (Старац ми је рекао да Руси имају тајно оружје помоћу којег могу да униште читаве земље као дечје играчке).

          Браћо моја, кад сам посетио тог старца почео сам да говорим о предстојећим догађајима. Он је схватио моје намере и рекао да ми то сазнање неће донети НИКАКВУ духовну корист – ја ћу само утолити грешну човекову радозналост. ИНСИСТИРАО сам, а онда је старац рекао да о неким стварима могу да говорим (прецизније, да могу да НАПИШЕМ) оним људима који мисле као ја и исто тако су забринути. Одлазећи од старца сав сам се ТРЕСАО. Ако се и пола тих догађаја стварно деси, онда може само једно да се каже – ТО ЈЕ УЖАС!!!

          Данас или сутра, кад се приберем, обећавам да ћу вам рећи све што ми је старац рекао и шта ми је дозволио да напишем да не бих уплашио народ и изазвао талас дефетистичких расположења. (Не брините, Грчкој се неће десити ништа лоше, њене територије неће бити освојене). Али, то ће бити трагедија и казна за њене маловерне становнике, а не за земљу.

          … (изостављено) тумачити речи светих и новомученика. Али, видећи знак покајања љубав Божија веома често долази да нас утеши. (Тако је старац, свештеник у пензији, почео своје поуке.

          Иако сам на ногама од јутрос од 6ч. и веома уморан, ипак ћу почети да пишем. Кажем, „почећу“ зато што ћу писати много и дуго).

          Све о чему су писали Свети оци наше Цркве десиће се тако до последњег детаља. Старац је рекао да је био задивљен када је у младости прочитао пророчанства Св. Козме Етолског. Почео је да моли Бога (тада још не схватајући сву озбиљност молитве) да му открије када ће се десити предсказани догађаји.

          Међутим, након што је посетио Атос и разговарао са једним старцем схватио је своју грешку. Само Господ одлучује ко је достојан милости откровења. И, једном увече када се старац молио (то је било на дан када су Турци убили Кипране Соломоса и Исака) пред његовим унутрашњим погледом као филмска трака почели су да се развијају предстојећи догађаји.

          (Ја сам, браћо, сигуран да је на том месту старац сакрио од мене нешто непријатно). Пророчанства неког г-на Георгија (Ђорђа) о седам ратова, која је записао и ширио један од браће, показала су се истинитим.

          Сваки од ратова биће суровији од претходног. У сваки од ратова биће укључивано све више држава и тако ће рат захватати све више пространства земљине кугле.

          Између ратова биће и периода мира. Становништво држава увучених у рат молиће Бога за помоћ, али њихове молитве неће бити услишене.

          Становништво држава које не учествују у рату неће уразумити несреће њихових суседа, него ће уместо тога тежити рату и разарањима да би се осветили својим непријатељима.

          На крају ће рат захватити читав свет. Свуда ће завладати глад, расуло, несреће, побуне, пљачке и болести.

          Први рат био је онај који се десио у Грузији.

          Грчка ће своју војску дати под власт предстојећег изабраног Цара. Русија ће претрпети још једну провокацију – напад од стране Грузије и овога пута потпуно ће уништити Грузију. Нажалост, губици цивилног становништва Грузије биће застрашујући. Док Руси буду ратовали у Грузији, Украјинци, подстицани од стране Американаца, такође ће почети грубо да провоцирају Русију.

          Турска ће дозволити америчким бродовима и авионима да улазе у њене заливе и ваздушни простор ради наношења удара по Русији.

Св Козма Етолски

          Од тог тренутка почеће одбројавање за Турску. Руси ће веома брзо победити Украјинце (прецизније речено, мало ће ко од Украјинаца пристати да ратује са Русима) и биће радо дочекани од стране становништва украјинских градова. Изнад Украјине и Црног мора први пут ће се десити ваздушне битке између Руса и Американаца, а Руси ће НЕПРИКОСНОВЕНО победити.

          У Турској ће почети диктатура, а у то време Курди ће се подићи на устанак. Наступиће светска економска криза. Рушиће се јадан за другим економски системи држава, зауставиће се трансфери новца, настаће побуне народа из економских разлога, житељи Европе одбијаће да служе армији. (Ево главне карактеристика истинитости пророчанства: овај разговор са старцем десио се у септембру 2007.)

          Следеће године у исто време, или најкасније у октобру (заборавио сам да кажем да када говорим „следеће године“ мислим „ове године“, зато што се разговор десио 2007.)

          Америка и Израел напашће на Иран. Рат ће почети ОДОЗДО, због благослова који штити Грчку. Али рат ће се водити и у нашој непосредној близини: Албанија, Хрватска, Босна, Америка и НАТО против Србије и Русије.

          У Грчкој ће за неколико недеља пасти влада, а ми ћемо на изборе. Онда ће нас напасти хунта која влада у Турској. (Надам се да се никада неће остварити пророчанства која сам пренео, да ће се показати да је старац био у прелести, а ја лаковеран и одмах му поверовао).

          Када се десе ови догађаји упамтите две ствари: никада не издајте и никада се не одреците ХРИСТА и ОТАЏБИНЕ. (Сада је тешко време, појавило се много лажних пророка, тако да морамо опрезно да се односимо према свему што чујемо или читамо).

          Не знам може ли се и мени веровати. Нека време покаже шта је истина, а шта није. Старац ми је рекао да је онај који наводи тачне датуме – на пример, да ће се 10. јуна 2007. десити то и то, очигледно у прелести и не треба да поверујемо у те речи. Сем тога, многи расколници-староверци, који су се одвојили од Цркве шире невероватне гласине и ни у њих такође не треба да верујемо. У пророчанствима светаца може да се говори о несрећама и страдањима, али у наведено време наступа спокојство и мир. Бог воли Своје дело и даје му могућност да се поново „уздигне“. А у лажним пророчанствима говори се само о несрећама које смењују једна другу, али нема ни речи о могућности спасења.

          Наставићу сада да излажем пророчанства о ратним догађајима у свету, шта ће се десити са Грчком, посебно са нама, Грцима, и шта треба да радимо да се спасимо.

          Црно море постаће Руско језеро након што буде освојена Турска. (Турска ће бити прва земља која ће на себи осетити руско тајно СУПЕР ОРУЖЈЕ).

          Пошто наиђу на отпор од стране Турака и журећи да их победе док још НАТО не стигне да пружи помоћ Турској, Руси ће потпуно уништити ту земљу. Још пре тога Руси ће ући у Грузију, Украјину, Јерменију и Азербејџан и потиснути америчке трупе.

          На северу ће Руси упасти у земље Скандинавије – Финску, Шведску, Норвешку – и освојиће их. То ће се десити зато што ће, иако те земље формално подржавају неутралност, баш са њихових територија бити нанет први озбиљан удар по Русији, чије жртве ће бити цивилно становништво.

          Казна која ће задесити те земље ужаснуће читаво човечанство.

Старац Пајсије

          Затим ће Руси ући у Пољску, Чешку, Словачку, Румунију и Молдавију. Становништво православних балканских земаља подићи ће устанак, свргнути своје поткупљене владе и закључити савез са Русијом. То ће бити Срби и Румуни, али не Бугари. После тога Руси ће кренути на југ да помогну својим савезницима – Арапима, посебно Иранцима – у рату са Американцима.

          До тада ће после жестоких борби Американци завладати читавом обалом Ирана, али неће моћи да продру у дубину земље јер ће се Персијанци очајнички супротстављати. Руси ће прећи по читавој Персији и поразити америчко-натовске трупе. Затим ће упасти у Ирак, Сирију, Јордан, Либан, Кувајт и на крају у Израел.

          У то време САД и Израел покушаће први пут да примене нуклеарно оружје, али ће их Руси неутралисати. То ће изазвати прекиде енергије и комуникација у читавом свету. Затим ће Руси ући у Египат и заузети Суецки канал.

          Током офанзиве на Блиском Истоку руске трупе проћи ће кроз Грчку, али Грчкој неће нанети ни најмању штету. Сем тога, трупе ће веома брзо проћи кроз Грчку. Та способност да на велика растојања брзо премештају трупе, велике по бројном саставу, биће значајна предност Руса.

          То ће бити могуће захваљујући летелицама нове, непознате конструкције, које личе на летеће тањире. Затим ће Руси ући на Балкан да помогну Србима против „натоваца“ који их нападају, а такође и муслиманских и католичких балканских држава, и победиће.

          Русе ће сломити и приморати их да поделе своје снаге само једна ствар – ИЗДАЈА Кинеза.

          Иако ће у почетку Кина бити на страни Русије, након извесног времена саблазнивши се највећим у историји подмићивањем – влашћу над територијом читавог СИБИРА, Кинези ће повући своје трупе, и што је још горе омогућиће трупама савезника да Русима нанесу ударац с леђа. (Те НИШТАРИЈЕ које нису послале своју војску у помоћ Русима, сада ће их послати против ХЕРОЈСКЕ ГРЧКЕ АРМИЈЕ, која ће под вођством богомданог Цара Јована учествовати у борби у АРМАГЕДОНУ).

          Али, ту их чека потпуни пораз од небеских анђеоских сила које ће их поразити. (Браћо, треба да будемо опрезни. Свештеник је само човек, по његовим сопственим речима, са свим греховима који су могући. Било би веома недолично упоређивати га са Пајсијем Светогорцем или другим старцима који су очигледно имали дарове Духа Светога.

          Детаљно описивање војске и оружја које наводим могуће је зато што је отац лично учествовао у ратним дејствима у Кореји у звању поручника и зато другачије гледа на ратне догађаје).

          Пошто заузме трон, цар Јован ће наставити да ратује – овога пута са Кинезима. (Грчка армија заједно са неколико савезника међу православним земљама, односно 100-150 хиљада људи, против армије од 200 милиона? Зар би она могла да порази непријатеље без очигледног посредовања Господа?) Огањ који ће сићи са неба и  „истопити“ Кинезе (тако ми је то описао старац), донеће славне слуге Господње – благородни анђели.

          Кад победи Кинезе Цар ће се борити против СВИХ муслимана, прво у Азији, затим у Северној Африци. Али, још нисмо завршили о Првом рату.

          Руси ће увести трупе у Источну Тракију и азијске земље. Западне трупе искрцаће се у Албанији и Пара-игнатијевим путем (чији ће знатан део до тада бити порушен) почеће да се крећу према истоку. Али пошто ће им бити тешко да се крећу разореним путем (бомбардовани путеви, срушени мостови, стални напади Руса) они ће донети лукаву одлуку.

          Запад ће ВЕЋИ део својих трупа упутити Игнатијевим путем код нас у Грчку. То ће се десити, прво, зато што ће Грчка бити неутрална држава и њени путеви неће бити разрушени, друго, Грчка ће бити неформални савезник Русије.

          Руси неће нанети удар по „савезној“ и пријатељски настројеној држави. Тако ће се и десити. Али, савезници ће страшно мрзети Грке зато што нису ратовали против Руса и зато нису имали никакве штете, док ће код њих на Западу њихове сопствене земље  бити практично уништене, а многи њихови блиски погинути.

          Тешко Грцима који им падну у руке. Због безначајних разлога – на пример, због одговора на питање, је ли близу или далеко град, које ће они постављати сваком сељаку или пастиру – Грке ће мучити самртним мукама. Западне војске ће одступати од свог пута и нападати на велике и мале градове.

          Поновиће се све подлости Крсташког похода. Западни војници пљачкаће куће, силовати жене сваког животног доба, убијати људе, палити ХРАМОВЕ. Изругиваће се над свештеницима, несреће ће долазити једна за другом, зато што ће чим оде један западни одред одмах за њим на то место доћи следећи…

          Једини спас биће бекство у планине или шуме. Тешко старима, трудницама, малој деци и инвалидима. Али нове крсташе стићи ће тешка погубна казна код зидова Константинопоља. (БРАЋО!!! ПРЕКЛИЊЕМ ВАС!!! Не сматрајте речи мог старца недостојним поверења. Мој циљ уопште није у томе да унесем неслогу и посејем непријатељство међу Грке, православне хришћане. Ја сам само хтео да поделим са вама неке ствари које сам сазнао пре тачно годину дана и у почетку нисам поверовао, али су их касније реални догађаји потврдили.

          Да бих све ово ради вас написао, узео сам одсуство с посла, оставио породицу и посветио овоме око 20 сати. Веома ми је жао што нисам стигао да вам напишем о благословима, о томе шта ми треба да радимо да се сами спасемо и спасемо оне који у ово не верују.

          (следи наставак)

          Превела

          Ксенија Трајковић

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Baja's picture
Baja (није потврђен) 22:17 27.12.2015.

 • +28
Voting is closed.

Manite se proročanstva i ostalih zamlaćivanja...
Kod nas Srba svako će pomenuti "kremansko proročanstvo" a prava je istina da ono ne postoji,nema ga.
Sve što je u ime "kremanskog proročanstva" postoji nastalo je izlupetavanjem u zapisima jednog sveštenog lica a na tu naknadnu pamet dopisivao je ko je stigao i šta je stigao pa objavljivao ...
Jedan od najvećih propagatora tog"kremanskog proročanstva" bio je pokojni akademik Nikola Milošević(jedna od njegovih dopisanih gluposti je presečena jabuka prko pola koja pokazuje simbol pod kojim će Srbi da uživaju,misli se na zvezdu petokraku,čak je utvrdio da su "tarabići" "videli" i samog Broza kao mesiju

Аналитичар's picture
Аналитичар (није потврђен) 23:34 27.12.2015.

 • +23
Voting is closed.

Узми мало па се образуј. Читај Библију, рецимо Стари завет па види колико тамо има пророчанстава којима Бог намерно упозорава људе (Јевреје) преко пророка ... И не пада ми на памет да се бавим замлаћивањем!

Anonimous's picture
Anonimous (није потврђен) 17:12 28.12.2015.

 • +13
Voting is closed.

Ma pusti ga on ti je branilac "SPC" i onih u SPC koji rade na ujedinjavanju sa papom ali u prorocanstva i Svete Oce, Kanone i Sveto Pismo ne veruje kao i oni kojima se klanja i koje brani.

Baja's picture
Baja (није потврђен) 17:14 28.12.2015.

 • +11
Voting is closed.

Kakve veze ima ova glupa priča sa Bogom,da li ste vi normalni!
N normalni nije ovo nikakvo Božansko proročanstvo nego budalaština,sram vas bilo,gde vam je pamet .

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 00:55 28.12.2015.

 • +18
Voting is closed.

Sta kazes, ne postoji. A da li ti postojis, ili samo umisljas da postojis?

Нада's picture
Нада 08:34 28.12.2015.

 • +17
Voting is closed.

Baja

Не можемо све да видимо голим оком и опипамо! Нпр. вирусе, бактерије ...

Зашто искључити могућност Божјег упозорења, преко човека, кога називамо "пророк"?!
Ми и не знамо колико не знамо. Велико је ако неко, сократовски, каже за себе: знам да ништа не знам!

otac Satarije's picture
otac Satarije (није потврђен) 13:13 28.12.2015.

 • +9
Voting is closed.

budalo katolička maloumna, koji je tebe ker izlegao u kopačko-kontejnerskoj Kromanjoniji???

Adios Amigos's picture
Adios Amigos (није потврђен) 22:25 27.12.2015.

 • +20
Voting is closed.

Tako je zapisano I tako ce da bidne. A vi usrase pocnite da se pakujete I nazad na Kavkaz I tamo da vas obrezuju.

Khm's picture
Khm (није потврђен) 22:38 27.12.2015.

 • +14
Voting is closed.

"Nemojte da verujete braćo!" pa onda najavi "kako da se spasemo mi i oni koji u ovo ne poveruju".

Mirko KV's picture
Mirko KV (није потврђен) 22:55 27.12.2015.

 • +31
Voting is closed.

Očigledno je da ova predviđanja imaju dosta nedoslednosti. Na primer: autor navodi da će Rusija prvo ratovati s Skandinavskim zemljama i ovima iz istočne Evrope (Poljska, Češka, Slovačka itd) pa onda ući na područje bliskog istoka tj. Irak, Siriju, Liban, Jordan... Što se u samom startu neslaže sa sadašnjom situacijom.
Ono što je napisano vezano za nas je poprilično tačno. Mi smo zaista okruženi Natovcima sa svih strana i očekuju nas sigurno velika iskušenja u ovom pogledu. Znam da če mnogi reći da nam je vojska obezvređena, da nam je vlast korumpirana, da je vojni rok odavno ukinut, pa nemamo obučenu mlađu generaciju. Takođe i ekonomska situacija je žalosna. A šta bi tek rekli o svojoj situaciji naši slavni preci pre tačno 100 godina kada su preživljavali najteže trenutke u novijoj srpskoj istoriji prilikom albanske golgote! Oni nisu kukali nad svojom nesrećom koja ih je zadesila. Oni su samo verovali u konačnu pobedu i sanjali o oslobađanju svoje otadžbine. Da nije tako, ne bi samo 3 godine kasnije onako briljantno pregazili svoje dušmane i stigli sve do Koruške u Austriji. U gradu Velden u Austriji i danas postoji spomenik na kome piše doslovce:
Dovde, i ni korak dalje, stigli su srpski konjanici godine 1919!
http://www.kab-standrae.com/gedenkstein-in-velden01_c1000_800.jpg
Pogledajte i sami i uverite se da naše nevolje nisu jače od nas. Zato treba verovati u sebe i svoj narod, kao što su i naši preci verovali!

Санчо Панса's picture
Санчо Панса (није потврђен) 23:25 27.12.2015.

 • +18
Voting is closed.

Slažem se, međutim, mi danas imamo problem što smo oskudni sa kvalitetnim oružjem, te prema tome valjalo bi ubzati vojni savez sa Rusijom i onda bi od nas možda i bilo neke konkretne koristi.

A ovako goloruki i razjedinjeni bi mogli samo da dovedemo do usijanja stanje u sopstvenoj zemlji i neki da se okrenu protiv ovih što sarađuju sa anglosaksoncima i drugih (nas) koji smo okrenuti bratskoj Rusiji! DEJA VU? Ne čini li vam se poznat scenario?

Mirko KV's picture
Mirko KV (није потврђен) 23:51 27.12.2015.

 • +15
Voting is closed.

Potpuno si u pravu za to da nas čeka to stanje usijanja. Ipak je situacija suviše kompleksna, kada pričamo o budućim događajima kod nas, a naročito u svetu. Tako da sumnjam da neko može i približno da predvidi događaje. Desetine faktora utiče na dešavanja u bliskoj budućnosti. Počev od naših očekivanja o vojnoj pomoći iz Rusije, epilogu događaja u Siriji i Ukrajini, pitanje Turske, Američkih izbora i mogućnosti kolapsa njihove ekonomije itd. Nekad i mali detalji mogu presudno uticati na tok istorije. Mi 1999. nismo imali S-300. Da jesmo ... Osim toga malo je poznato da smo tada imali i mogućnost ugradnje modifikovanih radara koji detektuju ciljeve na 60 km, na naše stare MIG-21! Uzimajući u obzir da su Nato avioni koristili radare sa dometom do 30 km, sigurno je da tok rata ne bi bio onakav a možda i sam ishod! U svakom slučaju Srećno nam bilo!
Pozdrav!

Angela's picture
Angela (није потврђен) 03:22 28.12.2015.

 • +22
Voting is closed.

@Mirko KV: Slazem se sa vasim pogledom, jer taj je to pisao pre 8 godina. Vrlo lako se mogu predvidjati ratovi jer covecanstvu nikad u njegovoj istoriji nisu nedostojali ratovi, veceg, manjeg obima, duzi, kraci...Uvek su se smenjivale imperije, jedne su nestajale a nove nastajale. Rimljani su pre svog pada bili ubedjeni da ce njihova imperija postojati vecno! Ali, istorija je dokazala da su bili u velikoj zabludi! Kao danas Amerika - imperija haosa. Sve imperije imaju obsesiju sirenja ratnih zona i haosa radi osvajanja teritorija. Mislim da ce se i dalje voditi proxi ratovi na Bliskom istoku i severnoj Africi, izmedju Rusije i U.S. Rusija je snabdela Kinu i Indiju sa fantasticnim C-400, Siriju takodje, Iranu su dali C-400 (a kad zatreba dace i druge), montirali su C-300 Kazahstanu pre par dana i zastitili su svoje granice na jugu, postavljanjem svojih baza u bivse sovjetske republike, ukljucili su ih u ODBK. Amerika nema para da ulazi u novi hladni rat sa Kinom, jer je Kina suvise mocna i ogromna, i oni to nece. I njih je deeeebelo kostao Hladni rat sa Rusijom. Oni od 2000-te god. su u stalnom padu. Pojacace se ekonomski i finansijski ratovi na tlu Azije, jer U.S. hoce da potisne Kinu, da uspore njen rast, ali ni tu nece uspeti, jer Kina do 2020.god. postaje mocna i pomorska sila. U Aziji nece uspeti "americki" put svile! Drugo, jednom godisnje se sastaju, najvisi vojni vrh Rusije, U.S. i NATO, raspravljaju o globalnim situacijama i dogovaraju se o izbegavanju "bliskih" susreta, izbegavaju "vruce" dodirne tacke! Ovaj pisac "prorocanstva" nesto ne mirise Kinu, jer mozda ima lose iskustvo sa Kinezima u Korejskom ratu. Znaci to je subjektivna ocena o Kini. Licno ne volim teorije kojima se siri strah u narodu od "propasti Sveta", apokalipse, armagedon i sl. jer i to nam istorija pokazuje da je oduvek bilo takvih "prorocanstava" o propasti Sveta. Jos od grckog doba! A Svet zivi i opstaje.Americka imperija haosa je na zalasku i odlasku u istoriju, gde su i druge bile pre nje, a Rusija i Kina ne zele da ratuju niti da osvajaju teritorije jer nemaju imperijalne interese. Sledeca Imperija je Kina, koja ce mirnim putem da smeni Ameriku, i ona ce doneti covecanstvu mir i harmoniju za najmanje 2 veka. " Bice skoro propast sveta", to primam sa velikom skepsom!

Anonirnus's picture
Anonirnus (није потврђен) 17:17 28.12.2015.

 • +11
Voting is closed.

Angela oduvek sam tvoje poglede smatrao neispravnim a posle ovog teksta otklonila si svaku moju sumnju. Mislim da ce zbog tvoje skespe Bog odloziti kraj sveta.

Angela's picture
Angela (није потврђен) 06:02 29.12.2015.

 • +10
Voting is closed.

@Anonirnus: naravno to je vase privatno misljenje, znaci subjektivno. Kad budete imali kao ja, pluseva i pozitivnih odgovora na moje komentare, onda mozete samnom da razgovarate. A, dotle, citajte i obrazujte se!

Аналитичар's picture
Аналитичар (није потврђен) 23:27 27.12.2015.

 • +14
Voting is closed.

Колико схватам ово пророчанство је дато 2007 године.
Помиње се 7 ратова.
1. Први, рат у Грузији 2008
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B0%D1%82_%D1%83_%D0%93%D1%80%D1%...

Да ли неко може да пронађе остале (ЗНАЧАЈНЕ) ратове који су се десили од тада?

Један од њих би могао да буде:
2. Рат у Либији (2011)
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B0%D1%82_%D1%83_%D0%9B%D0%B8%D0%...
Затим:
3. Рат у Сирији (2011 + ...)
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D0%B0%D1%92%D0%B0%D0%BD%D1%81...
4. Рат у Украјни (2014+ ... - изгледа још није готов)

Весли Калрк је најавио неке ратове 2007 године "у 7 земаља за 5 година"
("Ирак-било, Сирија-у току, Либан, Либија-било, Сомалија, Судан, Иран")
Wes Clark - America's Foreign Policy "Coup"
http://youtu.be/TY2DKzastu8?t=143
http://fora.tv/2007/10/03/Wesley_Clark_A_Time_to_Lead
8:14
Nov 5, 2007

Санчо Панса's picture
Санчо Панса (није потврђен) 23:47 27.12.2015.

 • +18
Voting is closed.

Meno ovo "proročanstvo podsjeća na podsjetnik plana, veoma sugestivan, koji je uradio neki visoki oficir uporšćenim jezikom i prilagođen za narodne mase...

General Quintas 9 legija's picture
General Quintas... (није потврђен) 23:55 27.12.2015.

 • +21
Voting is closed.

Mozete verovati ili ne, vasa je stvar.Reci cu samo jedno- svi su poludeli ili prolupali niko ne vidi sta se dogadja ili ga nije briga.Nisam imao pravog dedu, vec tecu od mog sada pokojnog oca . On mi je bio deda. Prosao je I sv.rat u drugom bio u zarobljenistvu i svasta je video u zivotu. Dugo godina nakon toga je bio klisar u crkvi citao je bibliju, pogotovo stari zavet. Tako jednom kaze mojoj majci: e snaho ja cu ubrzo umreti ali nakon toga ce izbiti gradjanski rat, udarice brat na brata, drzava na drzavu. Bicemo podeljeni i usitnjeni, a nasih na KiM nece biti. Bombardovace nas velike sile, bice mnogo razaranja, tuge i patnje ali tu se nece zaustaviti, ici ce do III sv.rata. Mnogo se obistinilo sto je kazao .....

боки's picture
боки (није потврђен) 00:04 28.12.2015.

 • +15
Voting is closed.

Што рече Др Неле Карајлић: '' Фајронт је близу''!

vojna's picture
vojna (није потврђен) 03:54 28.12.2015.

 • +10
Voting is closed.

Da vidimo i nastavak, pa onda da prosudimo. Ko oce , ko nece. Ovo je strah Bozji da se pokajemo za grehe... a tek Ljubav Bozju, to ti je da volimo neprijatelje svoje.
Jeste istina da ime Cara je Jovan, koji treba da doge.
A zashto da nije sve ovako, ko se boji, zar hrishcanin, da kaze nechu volju Bozju... shta, kako, gde,,,, ko se kaje, molim vas...
prvo pomiri se sa bratom, pa onda dogi kod mene , veli Gospod.
Hrishchanin zhivi za Voskresenije mrtvih i zhivih, pa kako to treba da doghe, kaj je napisano u otkroveniju, 2 ljudi u gradu i 5 na selu, pa treba da se ocisti chovek sa planete zemlje. A shta mislish da zemlja ne pricha sa Bogom, kazhe mu sve shta radi chovek. Chovek sad je postao kopitar i klevetnik, i dolazi drugi potop , no od ognja i sulfura....

Biserka's picture
Biserka (није потврђен) 04:59 28.12.2015.

 • +14
Voting is closed.

VOJNA TI SI SEKTASHICA..Lupas ko ovaj novinar koji izmishlja prorocanstva..Sveta Gora treba da se javno ogradi od ovakvih naklapanja i pamfleta.
Niko ne zna do samog Gospoda sta ce biti i kada ce biti a maloverni ovako naklapaju.

vojna's picture
vojna (није потврђен) 02:57 29.12.2015.

 • +4
Voting is closed.

A, hfala puno.... Ljubi te tvoja sektashica, shahta shta sheta...
Gospod zna, i javla svoim ljudima, i ljudi govore shta im je rekao Gospod. Tako pishe u Bibliju....
Jel si citala otkrovenije od Jovana... ko primi pecat satanski ide u pakao.... jel ovo fantazija
jel proroshtvo fantazija,,,, koi su ti tvoi grehovi, mozesh ih nabrojati???
Sveta Gora treba da nam da nam obicnim ljudima da procitamo dva toma prorocanstva od svetog Nil Mirotichivog, a ne da se kriju....
ko cheka Isusa da doge, cheka i prorocanstvo Jovanovo da se desi, ili Isaija, danilo, Ezekija.....
niko nishta ne izmishlava, se e po planu Bozjim, hrishcani kazu, da sve shta se deshava ja po planu Gospodnjim, nishta nije slucajno, ni ovo jad shta pishemo....
Gospod da te blagoslovi i vrazumi, Amin!

vojna's picture
vojna (није потврђен) 03:51 29.12.2015.

 • +6
Voting is closed.

Човек тражи Бога, како зна и уме... а није крштен... ал тражи га.... и он је секташ, у очима људима.

е сад, кад ће да буду сућени и у затвор , православни силувачи, педофили и манијаци. или кад ће да буду убијени.... а има и Владике православне у овим демонским обликом, манијаћким.... извињавам се, али ти си секта и секташица, иди да осудиш ове православце, и мантију свету да слећу са њим, гнасе је....
ви сте секта и манијаци.... не сте ви света Црква, ви сте јазбина сатанска.

ви незнате и не читате Библију.... У једну, свету и саборну цркву..... света, света, света, а не манијаћка од владике и попове....

Господи Исусе Христе, доћи и стави крај на овим манијачким светом, и суди сваком по делима, и дела биће над главу свима, и сви ће да виде дела других.... Господ је Правда, а не сила. Дај нам свима правду, сад у овим светом и у будућем. Амин!

AntiSNSBot's picture
AntiSNSBot (није потврђен) 06:45 28.12.2015.

 • +12
Voting is closed.

Volela bih da procitam negde neko prorocanstvo koje najavljuje nesto dobro. Muka mi vise od ovih apokalipticnih!

Тестера's picture
Тестера (није потврђен) 13:16 28.12.2015.

 • +9
Voting is closed.

И ја бих, али како смо зслужили, казна нам је блага!

vojna's picture
vojna (није потврђен) 03:02 29.12.2015.

 • +10
Voting is closed.

Procitaj Otkrovenije od Jovana, glava 20, 21, i 22.
satana je pobeghena i Bog je sishao na zemlju, i biche nova zemja i novo nebo, prvo zlo je proshlo
a vek veka biche Bozja ljubav i radost do veka.....

a shta hochesh lepo, jel dajesh ljubav ljudima???? jel imash ljubav za neprijatelje???? jel osughujesh ljude za njihovim grehovima, ???? ko si ti da sudish, a od tvojih poroka ne mozhesh da se otklonish????

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 07:09 02.01.2016.

 • +0
Voting is closed.

leeeeeeeeeeeeelllell poludela si vojna..nema spasenje bez Pravoslavna Crkva..bez krstenje i pricesce...jesi sekta I to zalulava...

vojna's picture
vojna (није потврђен) 21:46 11.01.2016.

 • +0
Voting is closed.

lulava, lulava,,, tesho meni bez vas i teshko vama bez mene.......

ko zna kako ce da bude spasenje... ako ne rodimo se odozgo.....

ora's picture
ora (није потврђен) 08:03 28.12.2015.

 • +6
Voting is closed.

AMIN!!! DA SE SVE OBISTINI I DA SVE BUDE PO PISANIJU!

морава's picture
морава (није потврђен) 19:23 28.12.2015.

 • +8
Voting is closed.

Мислим, ја јесам верник...али ово...хе,хе.. ово је толико неозбиљно, да немам речи. Некада су се службе служиле сличним циркуларним писмима да би чуле како народ ,,дише,, по неким питањима, а потом резултате користили за планирање својих активности. Сумњам да било ко од Светогорских отаца стоји иза овога, јер су то озбиљни и мудри људи, који чак и да нешто знају, никад то не би рекли, нарочито не у овој форми. Ово су приче које сам имао прилике да слушам од прелешћених баба по аутобусима на путу ка нашим манастирима. Баба је негде чула, неко јој рекао и сл. А онда се испостави да је баба у младости волела да мења дечаке, гледа у шољу, карте и да прави хороскопе. Ма таквих ми је... На једној трибини је отац Рафаило Бољевић, игуман манастира Подмајне, поменуо у негативном контексту та тзв,,ходочашћа,, и ко се увуче у њих...

Бисерка 's picture
Бисерка (није потврђен) 00:08 29.12.2015.

 • +7
Voting is closed.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 01:09 29.12.2015.

 • +3
Voting is closed.

Smrt je samo tren kada umiranje prestaje, jer svi smo rodjeni mrtvi...

Zdrav razym's picture
Zdrav razym (није потврђен) 22:15 02.01.2016.

 • +1
Voting is closed.

Autor teksta da se hitno javi psihijatru...

Додај коментар