Шојбле: За Грчку је излазак из еврозоне главни услов за делимични отпис дугова

ЦИПРАС ПОБЕСНЕО И ПОЗВАО МЕРКЕЛОВУ ДА ЗАПУШИ УСТА СВОМ МИНИСТРУ ФИНАНСИЈА

Волфганг Шојбле

        НА СЕДНИЦИ централног комитета своје Сиризе - грчки премијер Алексис Ципрас критиковао је министра финансија Немачке Волфганга Шојблеа који је претходно изјавио да је излазак Атине из еврозоне - главни услов да јој буде отписан део дугова.

        Ципрас је притом апеловао на Ангелу Меркел да забрани Шојблеу да непрекидно напада Грчку.

        Поручио јој је да Шојбле себи дозвољава и „клеветничке изјаве“ на рачун Грчке..

        Ципрас такође изјавио да ће „друг ревизија“ програма грчких реформи - без које Атина не може добити нове транше кредита - бити завршена на време и без нових уступака са стране грчке владе.

        Посебно је нагласио: „Ми потврђујемо своју оријентацију на стабилност, умереност и одлучност. Нећемо пристати на нове игре на рачун грчког народа“.

        „Друга ревизија“ се одуговлачи јер кредитори од Атине траже „нове мере штедње“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

дулебг's picture
дулебг 20:22 11.02.2017.

  • +1
Voting is closed.

Чекај, дакле - Ципрас је против изласка из Еврозоне? А има ортака - оног Јаниса Варуфакиса (мотористу), ђака лондонских банкара? И тај ваљда не уме да му објасни да је Евро смрт за не-Немачке земље?

pravi pera's picture
pravi pera 21:10 11.02.2017.

  • +1
Voting is closed.

Grce ce pre jesti travu nego izaci iz evra. Propast samog evra je njihov jedini spas. Ovo je kao alkoholizam -- doctor ti lepo kaze sta treba da cinis da bi se izlecio, ali ...

Slobodanka's picture
Slobodanka 00:47 12.02.2017.

  • +13
Voting is closed.

Ahaha. Lepo. Crv sumnje ušao u EU. Šojble sumnjiči Grke, a Junker Madjare i još unapred se boji da će biti još više razmimoilaženja izmedju članica oko uslova izlaska V.B. iz EU. Samo tako napred.

Видра's picture
Видра 04:50 12.02.2017.

  • +11
Voting is closed.

Европа се руши ,то је то ,ко је не напусти б>ће избачен ,већ постоји план Њемачка је центар и пар герм@никуса уз ,чак и Француска ( Ле Пен ће то учинити) извести је из ЕУ вртлога и са тим се Њемачка враћа ДМ и одбацује Еуро! Сав тај невремену папир даће се Вучићу!!!

Додај коментар