Грчка црква позвала Цирасову владу да повуче предлог закона који омогућава бирање пола

УПОЗОРИЛА ДА ПРЕДЛОЖЕНО ПРКОСИ ОБИЧАЈИМА И ЗДРАВОМ РАЗУМУ, А И ДА – УНИШТАВА ЉУДЕ

         ГРЧКА православна црква позвала је данас Владу премијера, левичара Алексиса Ципраса да повуче предлог закона који би омогућио Грцима да слободно одреде свој родни идентитет, независно од тога како је уписан приликом рођења.

         Црква је саопштила да се људи рађају с родом и што не могу да бирају и да су „постојећи проблеми” у потпуности обухваћени важећим законима.

         По важећем закону, Грци који желе да промене род, морају да докажу да су имали операцију промене пола и да прођу психијатријску процену.

         Нови закон, о којем би Скупштина Грчке требало да гласа наредних дана, омогућио би да се промена рода изведе поједностављеним и дискретним судским процесом.

         Грчка црква је у данашњем саопштењу навела да предлог закона „пркоси обичајима и здравом разуму и, изнад свега, уништава људе”.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Aнадир67's picture
Aнадир67 05:47 06.10.2017.

  • +9
Voting is closed.

И Греција је колонија и један велики експеримент западних сила. Шта је тај народ до сада искусио од те западне љубве то ми не знамо, али по њима се види. Данас можете купити будзашто некретнине по грецији, чак цела села за мало новаца, грека нема, све одгмизало у Јевропу да тамо служи и ради. Они су иначе гастербајтерски народ одувек, и трче за лакшим и боље плаћеним местима. Преплавили су северне јевропске земље.

Додај коментар