Демонстрације против „Северне Македоније“ и у Атини и у Скопљу

УЧЕСНИЦИ ПРОТЕСТА У АТИНИ ОПТУЖУЈУ ЦИПРАСА ЗА ИЗДАЈУ - ПОКУШАЛИ УПАД У ПАРЛАМЕНТ

        НАЈАВЉЕН као историјски, споразум о имену Македоније изгледа неће бити усвојен лако ни у Македонији, ни у Грчкој.

        Данас се у Атини, током протеста, догодио и мањи инцидент када је неколико учесника покушало да уђе у грчки парламент, у коме је у току расправа о неповерењу влади, управо због споразума о новом имену Македоније.

        Седница о неповерењу заказана је на захтев опозиције, због договора о имену Македоније који су пре неколико дана постигли грчки и македонски премијер Алексис Ципрас и Зоран Заев.

        Полиција је успела да спречи поједине учеснике, који су носили заштитне мотоциклистичке кациге када су покушали да уђу у парламент, преноси АНА.

        Поједини демонстранти остали су на улазним степеницама у парламент, а други су испред Споменика незнаном јунаку, који се налази испред те институције, махали заставама Грчке.

        Портал дневног листа Катиметрини преноси да учесници протеста испред парламента узвикују слогане којима оптужују Владу за издајничко понашање, као и да је број учесника далеко мањи него на протестима који су раније ове године организовани истим поводом.

        Немирно је и у Скопљу, где је већ други пут организован протест, такође због противљења споразуму и предлогу да се та бивша југословенска република зове Република Сјеверна Македонија.

        Првог дана протеста у Скопљу, демонстранти су се код Собрања сукобили са полицијом.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари