Црква устала против увођењa предмета „Искорењивање хомофобије и трансфобије“ у грчке школе

ЈЕЛАДСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ПОЗВАЛА ДЕЦУ И ЊИХОВЕ РОДИТЕЉЕ НА БОЈКОТ

Алексис Ципрас и митрополит Пирејски Серафим

  • Митрополит Глифадски Павле објаснио је да увођење „часова содомије“ у грчке школе нипошто није случајност и подсетио на пређашњу изјаву заменика министра образовања Грчке на геј паради у Солуну, када је он рекао: „Ђаци морају да знају да је разноврсност сексуалних оријентација благо и не смеју тога да се стиде“
  • Митрополит Пирејски Серафим се обратио својој пастви преко посланице, која ће бити прочитана у свим храмовима Пирејске митрополије. Њоме позива родитеље ученика да јавно изразе протест против тематске недеље „Деконструкција родних стереотипа“

          ЈЕРАРСИ Јеладске православне цркве позвали су учитеље и родитеље да бојкотују и протестују против новог школског програма, који има за циљ „искорењивање полних предрасуда“, преноси агенција Agionoros.

         Митрополит Идри Јефрем је истакао да се Православна Црква не слаже са директивом министарства образовања и да се противи увођењу предмета „Искорењивање хомофобије и трансфобије“ у грчке школе.

         По речима владике, родитељи треба да изразе своје неслагање по том питању и да не пуштају своју децу на часове из тог „предмета“.

         Митрополит Глифадски Павле објаснио је да увођење „часова содомије“ у грчке школе нипошто није случајност и подсетио на пређашњу изјаву заменика министра образовања Грчке на геј паради у Солуну, када је он рекао: „Ђаци морају да знају да је разноврсност сексуалних оријентација благо и не смеју тога да се стиде.“

         Владика тврди да се у школском програму, које предлаже министарство образовања, поред разговора о хомосексуализму, налазе и теме „фалусних симбола“, а деци се препоручује да у школске свеске записују ружне речи које су им биле упућене. Министарство образовања још саветује и да се деци приказују филмови, који одговарају побројаним темама.

         Митрополит Павле такође позива учитеље и родитеље да одбаце тај предмет и протестују против њега.

         у недељу, 29. јануара 2017. године.

         У својој посланици владика, познат као ревносни традиционалиста, позива родитеље ученика да јавно изразе свој протест и да школама предају писмене изјаве да њихова деца неће посећивати часове у оквиру тематске недеље „Деконструкција родних стереотипа“. Поменути часови треба да буду одржани у свим средњим Митрополит Пирејски Серафим се обратио својој пастви преко посланице, која ће бити прочитана у свим храмовима Пирејске митрополије школама широм Грчке у складу са меморандумом министарства образовања.

         Агенција Ромфеја преноси и део посланице митрополита Серафима у којој стоји: „Данас сатана опет подиже главу и дрско прети да уништи све оно што је добро, узвишено, морално, духовно, хришћанско, што је у складу са Јеванђељем и предањем светих отаца, све што је већ у прошлим епохама и својим трудом изградила Православна Црква. Он покушава да заведе човека, чији је једини циљ постојања да потчини своју плот духу, да се продухови и Божијом благодати обожи, уместо да потчини свој дух плоти. То је свргавање плана Тројединог Бога, намењеног човеку. Сатана жели да човек постане роб плоти, ужитка, греха, да од духовног постане материјално створење, попут немуште животиње.“

         Митрополит Серафим у својој посланици истиче да: „Православна Црква уважава приватни живот сваког човека, као и његову одговорност за слободу избора.“ По његовим речима, Црква нема никакву намеру да се меша у ту слободу. Истовремено, Црква не може да не реагује на активности које „Злочиначки подривају онтологију и физиологију човека и распирују његове најниже пориве, пропагирају хомосексуализам, педофилију и содомију, те чудовишне, неопростиве злочине против вечнога Бога и људске личности, које су у потпуности једнаке гресима Содоме и Гоморе.“

         Митрополит подсећа да Библија, изражавајући вољу Божију, вољу Творца човека: „Осуђује хомосексуализам као страст и срамоту, који су били кажњени огњем и сумпором у Содоми и Гомори. За све свете оце, хомосексуализам је одвартни и прљави грех, презрење Бога Творца.“

         „Јавно испољавање хомосексуализма, поред тога што вређа јавни морал и наша верска осећања, шаље младима пример изопаченог сексуалног понашања и руши темељ грчке породице и друштва, у време беле куге. Такође, деца коју васпитавају хомосексуалци пате од психопатолошких поремећаја“ – истакао је митрополит Серафим у својој посланици.

         http://www.mitropolija.com/grcki-jerarsi-pozvali-na-bojkot-skolskog-pred...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Топлица Милан's picture
Топлица Милан 22:57 03.02.2017.

  • +1
Voting is closed.

Митрополит Серафим Пирејски је исто што је и код нас у Србији владика Артемија, правоверци а не као ови свејеретици екуменски !

Dejan's picture
Dejan 23:25 03.02.2017.

  • +16
Voting is closed.

Meni se cini da nije cilj ublazavanje, ili razumevanje razlicitosti. I pre 30 godina bilo nas je svakakvih, kao i danas. Medjutim, pre trideset godina sve se zavrsavalo na konstataciji da je neko peder, ili lezbejka i tu je bio kraj price. Cini se da je cilj upravo naglasavanje razlicitosti uz krvavo kapitalizovanje istih, odnosno izazivanja tenzija i sukoba. Cisto sumnjam da obicni pripadnici gej pupulacije veole sto su svakodnevno u nekim vewstima i sto se toliko "brinu" za njih.

Aнадир67's picture
Aнадир67 05:42 04.02.2017.

  • +13
Voting is closed.

геј наказе и мужеложици су као секта организовани и гурају и финансијски помажу својима да заузимају високе позиције одакле и гурају овакве безаконе у реални свет. они су сада главни док тој накази нека чизма не стане за врат, јер је њихова мудрост као и њихова квазиљубав НЕПЛОДНА.

Додај коментар